Имам предвид "защо това те възхищава толкова". За мен много по-голямо постижение е това, че може да говори на човешки език, да генерира видеа, стихове...
Нещо не се чу, не се разбра от тебе, това изкуствен интелект ли е, т.е. то мисли ли самостоятелно, като човешки мозък или и ти си на същото мнение, като
другите двама другари, дето видно не доказаха, че са си имали нещо общо на практика с тази материя?
Аз едно не мога да се начудя на тия другари - опозиционери, консерватори и изолационалисти по ИИ: Как е възможно, да бъде впрегнат такъв огромен човешки, интелектуален, икономически и политически ресурс в създаването и бъдещото развитие на ИИ - най-големите специалисти в програмирането в консилиум много учени невролози, биолози, лекари и др., най-бързите компютри и видеокарти за обучение, огромни средства за захранване и поддръжка и всичкото това в името на конспирацията -
да ги излъжем тез глупаци от целия свят и да им представим нещо извънземно.Айде да речем не го разбирате или не искате да го разберете, но каква им е идеята на тия да ви лъжат?
Какво ще спечелят, като ви излъжат?
И сега
да кажеш, че западът бил ретрограден - звучи несериозно! Че е коварен, крадлив, колониално-диктаторен, разбирам, но
баш ретрограден не е .
Не само не е ретрограден, а е повече от иновативен. Та повечето технологии на 20 век са именно оттам, не щото там се раждат по-умни хора, а защото знаят, че за да лидерстваш в света трябва първо да си лидер в технологиите и си пазаруват от цял свят хора с извънредни способности. Примерно съвременната литографска технология е родена от руски учени, които са едни от първите инженери на AMSL.
И сега:
САЩ е родината на цифровата техника, там са направени първите цифрови схеми TTL, CMOS, програмните езици са създадени там, контролерите - както казах
ST Electronics е лидера без аналог, никакви Сименси и прочее тесни специалисти.
В момента "ретроградните" САЩ с политическо решение на Тръмп, строят огромни цехове в които ще се обучава ИИ и 2 нови ядрени централи, за да ги захранват, вероятно и за създаване на криптовалути също.
Кое е ретроградното?Ретроградното е, че у нас - България има един форум на пенсионери, които не само не разбират, но и не искат да разбират и колкото и да им тикаш иновациите в очите, те викат НЕ - такова чудо няма, това е лъжа.
Докато света се развива, ние отричаме постиженията му.
Вчера се сетих какво е било преди при комунистическата партия, каква огромна разлика:1. Завод за съпротивления в Айтос;
2. Завод за кондензатори в Кюстендил;
3. Завод за транзистори и интеграли в Правец;
4. Завод за печатни платки в Русе, не 2 завода там, не един;
5. Завод за запаметяващи устройства в Ст. Загора в който се влизаше с придружител полицай;
6. Завод за телевизори във Велико Търново;
8. Завод за цифрови управления на стругове в Русе;
Къде е всега всичко това - ретрограно и безвъзвратно е загубено. Пълно е съпунгери в държавата - капиталист бил тъпунгера и демократ.
Да ви сера аз на демокрацията да ви сера....