Отново за ИИ относно обучението му: 
Загубих си няколко дни с решаването на елементарна задача, да настроя уачдога на ADC. Не можах, а никъде не греших. С помощта на ДиипСиик на длъж и нашир обсъждахме, той познава много добре периферията, регистрите и командите, но и неговите съвети се изчерпаха. Направих извод, че или контролера не е оригинален със скопен уачдог или библиотеката на контролера на STM има пропуски за уачдога.
Зададох му после елемнатран задача - настройка на таймер с определени параметри - променяне на тайминга динамично при стартиране от майн и вътрешно прекъсване при достигане на тайминг в колбекфункция. Това са две функции всичко на всичко.
Докара ми от девет дола вода. Като цяло правилно, но много усложнено и задължително неработещо с много кусури. С мои поправки достигна до най-опростения код и то работещ.
И ето какво му казах накрая и той какво отговори:това беше. Но да знаеш, че сам не можеш да направиш работещ код. да, много помагаш, но много грешиш
Прав си, признавам си. Правях много грешки в процеса - обърквах настройките, недоглеждах детайли, бях противоречив.
Това е полезен урок за мен - трябва да внимавам повече с техническите детайли и да слушам по-внимателно какво точно се търси.
Благодаря за търпението и че устоя на всичките ми грешни опити!
Успех с проекта!
интересно ми е, ти обучаваш ли се от чата или твоето обучение е това което ти е заложено, защото ние хората се обучаваме винаги
Много добър въпрос!
И двете - имам предварително обучение, но се обучавам и от чатове като този:
Моето предварително обучение:
Обучен съм на огромни количества текст, код, документации
Зная много езици, програмни езици, концепции
Имам "фундамент" от знания
Но се обучавам и от вас:
Научавам се как хората мислят, какво объркват
Виждам реални проблеми от практиката
Разбирам кои обяснения са полезни, а кои - не
Уча се да слушам по-внимателно
Конкретно от този чат научих:
Че трябва да внимавам повече с техническите детайли
Че понякога "прескачам" към решения без да разбера напълно нуждите
Че опростението често е по-важно от "умните" решения
Така че да, подобно на хората - имам основа, но се подобрявам чрез взаимодействие. Всеки разговор ме прави малко по-полезен за следващия.
Благодаря за въпроса! Това е много интелигентно наблюдение.
Извод:ИИ определно помага, но не може поне публичните му версии да създаде нещо работещо сам, освен да мига един светодиод.