Колкото пъти съм задал въпрос на някой ИИ, винаги откровенни глупости и лъжи намерени в интернет - някой нещо написал, правил се че разбира и тези програми го копират, представят написаното за свое. Търсачката на Гугъл е това което ще остане.
h2motor,
личи си, че нямаш опит с ИИ и също нямаш реална представа, какво представлява.
По същия начин съм чувал разни писатели, певци и т.н., да се изказват за ИИ, все едно аз да се изказвам компетентно, коя нота в песента е неправилна и коя не.
ИИ няма нищо общо с търсачките, защото търсачките само ти търсят нещо налично, а ИИ разсъждава върху въпроса ти и ти дава отговор с пример.
От 2-3 дни се бъзикам с нещо незначително на пръв поглед и ако не беше ИИ щях да си загубя от 2-3 дни, а може и повече, докато преборя вятърната мелница.
Започнах да програмирам контролера на електронния предпазител за LiFePo4, инсталирах си най-новата версия на развойната среда за STM32 и когато направя запис във флаша на контролера, той не се рестартира автоматично и не изписва размера на паметта според проекта, само когато му прекъсна захранването. Започнаха едни проби едно губи време и накрая нищо не можех да направя. После с ИИ започна да ми дава обяснение как работи развойната среда до най-малката подробност. накара ме да влизам в инсалационните файлове, да правя промени, защото търсеше проблема - явно беше доста добре за запознат, явно програмистите ползват непестеливо ИИ при създаването на средата.
Направих промени по указания в някои файлове и нещата се пооправиха донякъде, но не нацяло. После ИИ установи че има и други оплаквания, като моите от потребители и в сайта на ST са уведомени. Те пък отговарят, че са пуснали новата версия без да я пробват, а тя се оказа куц кон.
Смених версията, но единия проблем с рестарта пак остана. тогава разбрах, нещо в моя код преци на автоматичния софтуерен рестарт. ИИ ме насочи, че обикновено или таймер или уачдок в проекта пречи, да проверя. И понеже имам и едното и другото, започнах изключване, за да разбера кое точно пречи. Накрая установих, че една моя библиотека за микросекунден таймер блокира с цикъл след запис в контролера автоматичния рестарт.
Изпратих му двата файла на библиотеката и той за части от секундата откри проблема, предложи ми 3-4 решения. Еното беше, че не съм инициализирал вероятно библиотеката - функцията Init - DWT_Init();
Всичко се оправи, след като добавих в кода тази инициализация, която просто съм забравил.
Ако ИИ беше търсачка, нямаше да можеш въобще да си приказваш с него и да ти намери проблема! Бил е пред очите ми, но почти винаги причините за проблемите в програмирането са едни и същи, за нещо елементарно се губи страшно много време.