Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 1614333 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 728
Re: Технологични новости
« Отговор #2115 -: Септември 25, 2025, 02:21:19 pm »
Казах ли ви аз? Стигнахме до трета магистратура! Пък аз горкият, олигарх зидар! Е имаше и други работи преди това, но те са много за изброяване!

Неактивен EDM electronics

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 390
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #2116 -: Септември 25, 2025, 02:26:31 pm »
Казах ли ви аз? Стигнахме до трета магистратура! Пък аз горкият, олигарх зидар! Е имаше и други работи преди това, но те са много за изброяване!

Нали ви казах, толкова може човека.  :)
Изглежда познах, че е завършил помощно училище. Струва ми се невъзможно да е завършил СПТУ по сградостроене, прекалено сложно ми се вижда за него.  ;)  :D
Тоя не може да вземе отношение по нито един въпрос, освен да коментира такива странични допълнения и украшения.  :)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #2117 -: Септември 25, 2025, 02:49:50 pm »
Не помощно, килийно!

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 171
« Отговор #2118 -: Септември 25, 2025, 04:13:42 pm »
  epwpixieq-1, не мисля че Русия, ще продава суровини на страни от ЕС. Долния пазар е много по изгоден за тях и там търговията не е в застой, а вече тръгна. Но голям износ на руски суровини вече е много трудно да се случи, защото те не си покриват разходите по вложените в тези проекти средства. Русия няма да субсидира такъв износ, защото не може и икономиката и се изтощава от военни разходи. Те остават сами като СК, Иран и ще трябва да се справят сами.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #2119 -: Септември 25, 2025, 04:47:51 pm »
Тоя не може да вземе отношение по нито един въпрос, освен да коментира такива странични допълнения и украшения.  :)
Е не ти ли стига батко Джул, та и още някой да ти  налива в кухината над раменете!

• Много Напреднал
« Отговор #2120 -: Септември 25, 2025, 10:12:30 pm »
То ти личи, че си необразован.  :)
Ти не можеш да вземеш отношение по същество компетентно дори по технически въпроси, камо ли по икономически, финансови, юридически, идеологически и политически.
При тебе години много, акъл малко.  :)
Единствено можеш да суфлираш някакви тъпотии на батко ти Джул и той на твоето ниво, малко по-добре е от тебе, но и оплакванията ти към dymelsoft няма да ти помогнат.
Ти като го сезираш постоянно всъщност се стремиш да направиш интрига - това от което най-много умееш.  :)

Ще трябва сам да си носиш кръста, не да караш някой друг да го носи.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #2121 -: Септември 26, 2025, 07:22:46 am »
Значи признаваш че батко ти Джул ти налива достатъчно, щом е по добре от мен. А ти направи ли някакъв коментар на гейщината в руската армия, или беше удобно подминаване? Щот нали така, там е фраш с християнски ценности!

• Много Напреднал
« Отговор #2122 -: Септември 26, 2025, 09:56:45 am »
Значи признаваш че батко ти Джул ти налива достатъчно, щом е по добре от мен. А ти направи ли някакъв коментар на гейщината в руската армия, или беше удобно подминаване? Щот нали така, там е фраш с християнски ценности!
Пак не си разбрал:
Казах, че ти си в края на скалата на тъпомера, а батко ти Джул е едно деление напред от тебе в положителна посока, щото по-отрицателно от твоето положение няма, но той също е много под критичната нула. Т.е. и двамата сте пълни евроатлантически мишоци, хора без образование на които не трябва да се гледа сериозно.

Теб най те дразни въпроса: кой ни освободи от турско робство, кой възстанови 3-тата българска държава от 500 годишното и изчезване?
Оприличавам те, като дявол, който бяга от тамян.  :)
На баба ми маникюра ще ти приседне в гърлото.

Неактивен epwpixieq-1

• Много Напреднал
  • Публикации: 2 213
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #2123 -: Септември 26, 2025, 12:26:25 pm »
Например еврото да е работещи пари само на територията на ЕС,
h2motor, нито Еврото, Лева, Рублата, Долара, Юана, Японската Иена или каквито и да са електронни (или хартиени) облигации са пари, помислете върху това ... (следавщото ще помогне)
Това е положението в момента - минава се на локални валути и системата ще оздравее постепенно с времето, еврото си стои в Европа, доларите в САЩ, а китайския юан не е напускал Китай.
В момента положението е че в световен мащаб на Американските пазари (инвеститори) отвъд САЩ, държат оценка от пазара в мащаб на $27 Трилиона, при цялостна оценка на пазара от $64Т, тоест около 40% от оценката на пазара идва от външни средства, най-вече през Федералните ценни книжа през последните 40-тина години и през пазара на Акции през последните 20-тина години. Така валутите никога не са локални и винаги има преплитане на пазарите. В последно време обаче, голямата разлика (особенно през последните 2 години) е че оценката на Американските Федерални облигации започна да пада и същевременно златото започна своя възход от $2000 по пътя си към $4000 (съвсем скоро) и към $8000-$12000 (а може и в повече, при драстични моменти) в близко бъдеще.

Тоест това което вие виждате като "пари" са просто хартиени или електронни облигации, които постоянно се обезценяват (във времето) в съотношение към действителните твърди пари които са ресурсите, като най-проявените от тях е Златото и отчастност Среброто. Затова, тази година, за първи път от над 40 години, Златото премина като основен актив, на централните държавни банки, с най-висока стойност сравнен с всички дурги активи (включително и Американските Федерални ценни книжа, които бяха основния актив в повече от половин век). Затова е една, както вие казвате локална, система всъщност най-важния актив е всъщност Златото и другите ресурсни активи, а локалните (електронни) хартиики, имат само оценка в определения аминистративно икономически регион. 

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
« Отговор #2124 -: Септември 26, 2025, 04:35:12 pm »

Теб най те дразни въпроса:
Никакви въпроси не ме дразнят! Забавлявам се с теб! Забавлява ме злобата ти! Забавлява ме безсилието ти! Забавлява ме как се тормозиш да измисляш какво ли не за кого ли не! Просто ме кефиш! Не спирай!
Направи сега един оргазъм на портрета на Путин!

• Много Напреднал
« Отговор #2125 -: Септември 26, 2025, 05:20:34 pm »
Технологични новости от фирмата EDM electronics  ;)
Днес направих още един контролер, малко промених стария  :)

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 171
« Отговор #2126 -: Септември 26, 2025, 06:09:02 pm »
  epwpixieq-1, Китай има много здрава финансова система защото валутата му е локална, използва се само на територията на Китай. Така се получава основния стимул за индустрията и икономиката - можеш да изнесеш китайски стоки парите за които си заработил там, но не можеш да изнесеш парите. Нищо не са тези инвестиции в американски дълг на чужди държави, фирми и частни инвеститори. Дълговете в САЩ са колосалните 500 трилиона, всичко това което е пакетирано с етикет че било активи е дългове.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 585
« Отговор #2127 -: Септември 26, 2025, 09:20:22 pm »
Една интересна статяи за бъдещето на природния газ: https://www.bloombergtv.bg/a/4-analizi/125668-opitat-na-sveta-da-se-otkazhe-ot-izkopaemite-goriva-e-pridruzhen-s-potop-ot-gaz

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 523
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #2128 -: Септември 26, 2025, 09:46:53 pm »
  Радико, в балансите на банките, тези числа които показват колко лева...изчезват и те трябва да ги променят на евро, не става въпрос за парите в джоба ти. Ако погледнем в Хърванска какво са направили, имат 35 милиарда евро преди да го приемат и след като го приели вече М2 се оказва 70 милиарда евро, има в интернет графика как се движи М2 при тях. Дано и при нас да стане така. Някой вкарва в банките им 35 милиарда евро вместо хърванската куна, еврото което са имали в системата + тези евра по курса на обмяна на куната. Това се вижда на графиката.
Нищо не си разбрал. Късаш сто банкноти от по 50 лева и на тяхно място напечатваш 50 банкноти от по 100 лева  каква е разликата като изключим разходите за хартия и за печатницата???
Всичко друго което прочетеш рсзлично от това елементарно обяснение са  сложно скалъпени лъжи за да вярват наивниците.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 408
  • Vae victis !
« Отговор #2129 -: Септември 26, 2025, 09:50:47 pm »
Да, няколко изречения ми стигнаха, да разбера, че това е работа на ЦИПСО.
Какво е ЦИПСО ?
Ето:

https://rutube.ru/video/1c0d859131024f9adb61ae8bc8fb74aa/
Отцы украинского ЦИПСО: тайная война британских «Чиндитов»