Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
бай Теню:
Всеки може да вземе тел и да я огъне по посочения начин. Първо лявата част и после дясната и да види какво се получава
tobo1:
ЕДМ, кажи ми за тези като характеристики и цена приемливи ли са.
https://praktiker.bg/bg/search/?query=%D0%90%D0%9A%D0%A3%D0%9C%D0%A3%D0%9B%D0%90%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%9D%D0%90+%D0%A1%D0%A2%D0%90%D0%9D%D0%A6%D0%98%D0%AF+&search_main_category=ALL
Ако направиш нещо с подобни характеристики (по-добри характеристики) каква ще е цената като съотношение към купешките?
EDM electronics:
--- Цитат на: tobo1 в Август 22, 2022, 01:34:46 pm ---ЕДМ, кажи ми за тези като характеристики и цена приемливи ли са.
https://praktiker.bg/bg/search/?query=%D0%90%D0%9A%D0%A3%D0%9C%D0%A3%D0%9B%D0%90%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%9D%D0%90+%D0%A1%D0%A2%D0%90%D0%9D%D0%A6%D0%98%D0%AF+&search_main_category=ALL
Ако направиш нещо с подобни характеристики (по-добри характеристики) каква ще е цената като съотношение към купешките?
--- Край на цитат ---
Мога принципно да ти отговоря, защото на тия продукти са забравили да им посочат най-важния параметър - колко енергия побират. Ако се знаеше това, мога да сметна по направление направи си сам колко излиза и най-вероятно щях да ти кажа, че направи си сам излиза само на пръв поглед по-скъпо, в дългосрочен план при сериозна експлоатация аз бих се доверил само на себе си - аз да си го направя.
Много важно е какви елементи се ползват вътре, но ми се струва че тия по магазините са с китайски. Китайския литий-йон не е имане. Напоследък взеха да ги правят, но са далече от японските Панасоник - аз съм най-доволен от тях.
Панасоника ти гарантират /знаеш Теслите работят с тях/, че вероятността да ти се скапи 1 елемент от батерията е почти нула. А този един елемент, ако се скапи, ще скапи почти цялата батерия - балансировка, разряд и т.н.
Ако ти трябва повер-банка за банални нужди - осветление на палатка или ползване 2-3 пъти в годината, не си струва труда и времето да си правиш сам.
Мой познат си купи една такава красива китайска батерия, с капацитет, като на моите. Но практиката показа, че нито капацитета, да не говорим за броя цикли е това, което е купил.
tobo1:
Общо взето точно за банални нужди ми трябва, но се притеснявам, че повечето китайски, които се внасят, траят от ден до пладне.
Под снимките има таб ХАРАКТЕРИСТИКИ - там пише колко ватчаса са, ако това имаш предвид.
EDM electronics:
Ами горе-долу за същите пари мога да те насоча в София има един пич прави кадърни батерии, аз от него купувам елементите и БМС-а. Ако не ти е проблем кутията, защото той прави гола батерия с термофолио, мога да ти дам координати.
В БМС-а му има един проблем /казах му/, който аз отстраних, а той не иска - не му било изгодно ;), при късо понякога се поврежда БМС-блока. Но ако има нужда, чак тогава ще разтягам локумите.
Същия проблем го има и в електрониката на съвременните автомобили. Преди 2-3 г. без да исках направих едно късо съединение на 12В-верига и изгоря електронния блок за управление на DSG-скоростна кутия по индукция. Става незабелязано. Оттам се скапва съединителя за 10 км и смяната и ремонта отива към 3 000 лв. Умишлено германците на поставят нужната защита на електрониката - умишлено!
Не видях ватчасове, ватове виждам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия