Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (89/382) > >>

VITAN:
Всяко нещо в контекста си. За какво е тая система?
В Германия с цел икономии спират ескалаторите в МОЛ-овете. Факт!
Горните етажи оставали без клиенти.
Сиреч паркингите там ще празнеят...
Енергията в световен мащаб все повече ще поскъпва.
Времето, когато се къпехме в нея мина. А и $еленобесието не спира.
Хич не ме интересува.
Когато си купувам кола, винаги гледам 1-во колко харчи.
Т.е. технологична, но с леко купе.

П.п. Упс, Китай за посещението на американската висша бабка на Тайван наказва жестоко Tesla & Apple. Как ли?

EDM electronics:
Преди доста години бях на работа за малко в Западна Европа, 3-4 г.
Като разбраха, че съм българин, ме извикаха /бяхме в едни големи складове за лекарства/, да ми покажели нещо интересно. Водят ме при някакъв мотокар и аз не зацепвам, какво толкова. Казаха ми, това е български мотокар и е от най-качествените, ползвали го много години. После ми показаха и български електрокари.
Имаше и по-нови модели, вероятно японски, но българските работиха в складовете им десетилетия безотказно.

Тодор Живков и комунисти са ги правили, кое им е българското?  :D
Пита ме, кое на Москвича му било руско...

Посочи ми едно нещо кадърно направено днес от колониалната демокрация? - само сирене и кашкавал от палмово масло и 1л мляко за килограм кашкавал.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2022, 09:44:23 pm ---В Германия с цел икономии спират ескалаторите в МОЛ-овете. Факт!
Горните етажи оставали без клиенти.

--- Край на цитат ---
Няма да ти казвам какво е в руските молове, надявам се сам ще се сетиш колко клиента има като всички западни компанни се изнесоха. Въпреки работещите ескалатори (които ще поработят още малко и после ще спрат поради липса на резервни части).

--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2022, 09:44:23 pm ---П.п. Упс, Китай за посещението на американската висша бабка на Тайван наказва жестоко Tesla & Apple. Как ли?

--- Край на цитат ---
Не е точно зард посещението. Друга игра има, за едни 50 милиарда долара субсидия, които ще се дават на тези, които си върнат производството от Китай в САЩ.

--- Цитат на: EDM electronics в Август 03, 2022, 09:55:36 pm ---Посочи ми едно нещо кадърно направено днес от колониалната демокрация? - само сирене и кашкавал от палмово масло и 1л мляко за килограм кашкавал.

--- Край на цитат ---
Точно па на мен да ми ги разправяш тия работи... дет всяка седмица съм я у Домлян, я у Маклер Комерс, я у Жоси...

VITAN:

--- Цитат на: juliang в Август 03, 2022, 10:31:01 pm ---Няма да ти казвам какво е в руските молове...
--- Край на цитат ---
Тотално не знаеш.

--- Цитат на: juliang в Август 03, 2022, 10:31:01 pm ---Не е точно зард посещението. Друга игра има, за едни 50 милиарда долара субсидия, които ще се дават на тези, които си върнат производството от Китай в САЩ.
--- Край на цитат ---
Набълбукал си се с пропаганда. Без актуални факти.

Но вместо доказателства, ще ти цитирам една правоверна медия:
"Долгие годы США оставались лидером космической гонки, однако сегодня Америка рискует остаться позади России и Китая. Как пишет The Hill, Америке необходимы инвестиции в образовательные программы и научно-исследовательские работы в области освоения космоса, поскольку без стабильного финансирования со стороны как государственного, так и частного секторов, а также без специалистов для проведения исследований в области точных наук США рискуют потерять нынешнее конкурентное преимущество."

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2022, 10:35:10 pm ---Тотално не знаеш.

--- Край на цитат ---
Да, Соловьов и Скабеева няма да ти го кажат това:
https://msk1.ru/text/gorod/2022/03/28/70537556/

--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2022, 10:35:10 pm ---Набълбукал си се с пропаганда. Без актуални факти.

--- Край на цитат ---
https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/CHIPS-Act-leaves-chipmakers-facing-choice-between-U.S.-and-China

--- Цитат ---The CHIPS and Science Act, a $280 billion package passed by both houses of Congress last week, contains $52 billion in support for the semiconductor industry. But it also specifies that companies accepting federal subsidies will be restricted from making any "significant transaction" to materially expand their chipmaking capacity in China or any other foreign country of concern for 10 years.
--- Край на цитат ---

Търси в нета за CHIPS Act, не си малък.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия