Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (82/380) > >>

Радико:
Христо така е, но когато нещата се случват във флуид който позволява самостоятелно движение на зарядите, демек ако имаме електропроводим флуид
 Въздуха обаче не отговаря на това условие. За да се придвижи заряда наелектризирал един кубически сантиметър въздух в друг кубически сантиметър въздух отдалечен примерно на метър от първия ще са му необходими няколко минути време. Абв в общи линии цялата работа ми прилича на обсъждане от кое дърво ще станат по добри жици. От бук или от чам.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Юли 29, 2022, 10:27:02 pm ---Я помислете върху написаното от мен още веднъж. Всичко това което еие пишете би имало значение ако става дума за две плочи на кондензатор. В случав въобще не може да става дума за някакъв капацитет. Тука става дума за енергия равномерно разпределена във някакъв флуид "примерно въздух"  Или сте на друго мнение???

--- Край на цитат ---
Да на друго мнение съм  :) . Вие говорите за "енергия" което е грешно. Правилния термин е "потенциал". Вие си мислите за движение на заряди, както навсякъде се говори, през въздуха (които само по себе си е диелектрик) и непозволява лесно движение на заряди, и точно затова имате стандртното виждане. Замислете се защо на (почти) всичките тези системи, които са показани през времето, основно започвайки от Тесла (поне да колкото ми е изсестно) има сериозно заземяване? Повърхността, както много пъти съм споменавал (но явно много малко хора го разбират) не натрупва (свободни) електрони тя натрупва потенциал!!! Движещата се маса/(свободни) електрони, стремящи се към този (завишен) потенциял идват от Земята, която дефакто неизчерпаем океан от електрони, поне от човешка гледна точка. Вместо да комнетирате на база на вашите виждания, защо не прочетете малко старите книги и ще разберете много неща, които в съвременните "учебни материали" са много объркани, да не говорим тези преведени на Български, като много от тях са направо смешни с техния превод на технически мисли, без изобщо да разбират, и правилно да интерпетират, фундаменталните постулати във физиката.

Радико:
epwpixieq-1
Сега схванах къв ти е основният проблем.

--- Цитат ---  старите книги и ще разберете много неща, които в съвременните "учебни материали"   
--- Край на цитат ---
Ей това ми обясни всичко, за кой ли път разбира се.
За съжаление промитият ти мозък отказва да възприеме каквото и да било извън УЧЕБНИТЕ МАТЕРИАЛИ дресирали са те да нямаш лично мнение за абсолютно нищо. Всяко ново нещо за теб е табу. Е ако това те успокоява не си единственият такъв  такива продукти на образователната дресура сте милиони.
Дали ще ме разбереш "едва ли" но понеже говориме за мълнии основно. Мълнията въобще не е поток от електрони. Електроните са във така нареченият "лидер" който се издига от земята нагоре към облака. Издигат се в същност много такива лидери и този който достигне пръв облака през него удря мълнията вече от горе на долу. Това вече не са електрони това е нещо друго което няма как да разбереш. Пречи ти дресурата.

VITAN:
Повторението е майка на знанието. Айде пак за последно:

"Уважаеми балкански и не толкова балкански субекти:

Тази тема е за друго!
Какво не разбрахте?
What didn't you understand?
¿Qué no entendiste?
Was hast du nicht verstanden?
Qu'est-ce que tu n'as pas compris?
Валяйте отсюда!

Може да се приютите на много места. Например това: https://mazeto.net/index.php/topic,11226.0.html (Теорията за всичкото)"

alvion:

Нов мобилен воден генератор извлича от въздуха по 20 литра вода на ден
https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0-%D0%BE-373023.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия