Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (78/379) > >>

alvion:

--- Цитат на: VITAN в Юли 28, 2022, 12:12:32 pm ---
За да се разбере СЕ-то единственото нещо е, да се разбере от къде ще дойте то.
Другото е подробности от пейзажа.

СЕ-то вероятно се разбира като безкраен нетрадиционен източник на енергия.

Аз имам само 1 идея откъде може да дойде: от потока космическо неутрино.
Проблема е, че то не реагира практически с материята, или ти трябват поне стотици километри "спирачка".

--- Край на цитат ---

Точно така и Неутриното обаче има мизерен електрически заряд, толкова мизерен, че до сега винаги се е пренебрегвал, но това вече е доказано с този ел.заряд то реагира със стотици километри Земна Атмосфера ("спирачка") и генерира в нея огромно количество свободни заряди (електрони и Йони).

Заряда в Атмосферата, постоянно се попълва от космическите лъчи (радиант) на Тесла, главен източник виновник за това. От които само малка част 3-5% идват директно от нашата звезда Слънце, по голямата част идват от космоса и бомбардират с високоенергиини частици, стотиците километри дебела Земна атмосфера, където се струпват в един слой на около 50000 метра височина специално кръстен/наречен Йоносфера от Йоните, които са там, но има разпределени свободни заряди навсякъде из Атмосферата, иначе нямаше да има Йонен ток 1800А от Йоносферата до земната повърхност, за това ви говоря за Атмосферно Електричество (АЕ), което е електростатично по природа, тоест потенциална енергия, а не динамична форма на енергията ел.ток.

Бат Ванко ви каза, че може да се преобразува потенциалната енергия в кинетична и така да се създаде ел.ток, буквално от Въздуха.

На изплюх камъчето СЕ, дето ми беше приседнало на гърлото.

Защото и Тариел Капанадзе, каза на Сашо от България, нали знаеш светкавиците, като го попитал от къде идва СЕ-то. (допълвам Светкавиците/Мълнии са естествената форма на проявлениие на това свободно електричество СЕ и то си седи във въздуха, а ние ако го искаме само трябва да го съберем, например като с машината Тестатика на Пол Бауман в Швейцарското общество)

alvion:
Модела на Вечен Генератор на Стефан Маринов:

На сниимката ясно се виждат двата "буркана" в ляво и дясно с които започнах на майтап за генератора на космическа енергия. По скоро преобразувател на космически лъчи в използваема от нас в съвременността форма на енергията ел.ток AC220V 50Hz.

В картината на художника, съзрях това техническо устройство:

EDM electronics:
alvion, направи ли инвертора за слънчевия панел с 1,5 транзистора, покажи го?

dmitarp:
 alvion първо научи, че номиналната стойност на мрежовото напрежение в България е 230 V  между фаза и нула,  и след това ни учи.

alvion:
Аз като учих все още тока в контакта беше 220 +5% -15% 50Хц +-1% по БДС, сега незнам ако има нов ток, по нови Европейски Директиви на ЕС не съм в час.

Проблем е че тока идва от контакта и няма гаранция първо дали ще го има и второ колко ще ни струват 3,6 МДж енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия