Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (69/377) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: tobo1 в Юли 26, 2022, 11:06:06 am ---Китайци измислиха вечна батерия за електромобили

https://auto.blitz.bg/novini/kitaici-izmislixa-vecna-bateriya-za-elektromobili

--- Край на цитат ---
Ееееееее...ййй, tobo1, ти се появи, къде се губиш, бях се притеснил за тебе?  :D
Викам, да не би комунистите да са те арестували за антикомунистическа дейност или КГБ да са те пратили в Сибир, щото ме разкри, като техен агент? - много си умен, забелязах  ;D

Ти като ни представяш новини от комунистически Китай, да не си станал комунист, като мен, да не си вече в моята партия колега?  :D

Питам не за друго, ами щото беше доста активен, като ме разкриваше публично и назидателно за платената ми длъжност на КГБ-пропагандист и идеологически комунист.   :D

tobo1:
Някаква болест те гони тебе, самоконтролирай се поне малко, вместо да пишеш по 200 пъти едно и също.

Колкото до "вечните" батерии - сигурен съм, че в много държави има подобни разработки, но са засекретени заради нефтената мафия, дано се поотпушат нещата, малко по малко. Нашите също говореха за акумулатор за кола с размерите на кибрит, но си останаха с говоренето само.

juliang:

--- Цитат на: tobo1 в Юли 26, 2022, 11:37:29 am ---Колкото до "вечните" батерии - сигурен съм, че в много държави има подобни разработки, но са засекретени заради нефтената мафия, дано се поотпушат нещата, малко по малко. Нашите също говореха за акумулатор за кола с размерите на кибрит, но си останаха с говоренето само.

--- Край на цитат ---
Не нефтената мафия, а физиката им пречи на разработките. Има някои физчески константи, дето просто не могат да се заобиколят като знаци за ограничение на скоростта по пътя.
Дори и обиконвената литиева батерия може да издържи десетки хиляди зареждания и разреждания. Ама не трябва да я зареждаш до 100%, не трябва да я разреждаш до нула, не трябва да я загряваш, не трябва да я охлаждаш, не трябва да дърпаш от нея голям ток...
Солид стейт батериите са едно много добро нещо, обаче просто са опасни. За да работят, вътре трябва да има едно не малко налягане. Това означава здрави (т.е. дебели и тежки) копрпуси, защита при прегряване, при удари... че и са скъпи мама им стара... И там пак важат същите условия - ако искаш дълговечност, трябва да я ползваш с нежност.

EDM electronics:
tobo1, ти като голям капиталист и демократ, кога ще покажеш някаква твоя работа, новост, разработка? Така ли допринасяш за развитието на капиталзма - да не правите нищо и само да сочите кой какво бил направил?

Ние комунистите реално правим нещо и даваме тласък на технологиите. Твоя колега Радико - също нищоправещ форумен философ и критик /абсолютния типичен трол/, скоро отново ме беше подиграл, че съм пуснал авторска схема на електронен автоматичен предпазител. А тя тая схема съм вградил отдавна /преди 6 г./ в литиева батерия, с която съм изминал 6 000 км. по вода при загуба на капацитет не повече от 5% и има остатъчен ресурс още около 100 000 км. Батерията е напълно водоустойчива, с двойна последователна защита от късо съединение и автоматично възстановяване, автоматично инфрачервено подгряване при температура под 10 гр., с перфектен БМС-блок с ПИК-контролер и липса на саморазряд на елементите. Качеството на батерията е ТОП на топовете. Търговската марка сама говори за себе си  :D. Цената й е колкото едно старо БМВ, като на бате ви Джул.  :)

Михаил Кузмов:
https://m.aliexpress.com/item/1005003704110501.html?gatewayAdapt=Pc2Msite         ако става за подобна джаджа, да поговорим! Трябва да разработим и блутут управление.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия