Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 1773180 пъти)

Неактивен h2motor

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 212
Re: Технологични новости
« Отговор #2385 -: Днес в 03:12:58 pm »
 EDM electronics, не си мисля че уреда генерира код, но софтуери които да генерират код има много отдавна, също и проверяват за грешки отдавна. Нищо ново не прави ИИ чак толкова, може да ти спести време. Но имай предвид че когато масата е заблудена и той ще е с нея. Питай го на Pure tech 1.2 , кога се сменя ангренажен ремък и какъв да си избереш, също какво масло и да видим какви глупости ще натвори. Защото има нещо скрито от производителя на двигателя и никога не е оповестявано официално и свободно. Но всеки един майстор, който се е занимавал с каучук и смазки ще се ориентира правилно от първи път.

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 571
  • Ужасно саркастичен
« Отговор #2386 -: Днес в 03:25:51 pm »
Аз си поиграх с джеминито, пълна скръб! :'( :'( :'(

Неактивен EDM electronics

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 373
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #2387 -: Днес в 03:28:23 pm »
EDM electronics, не си мисля че уреда генерира код, но софтуери които да генерират код има много отдавна, също и проверяват за грешки отдавна. Нищо ново не прави ИИ чак толкова, може да ти спести време. Но имай предвид че когато масата е заблудена и той ще е с нея. Питай го на Pure tech 1.2 , кога се сменя ангренажен ремък и какъв да си избереш, също какво масло и да видим какви глупости ще натвори. Защото има нещо скрито от производителя на двигателя и никога не е оповестявано официално и свободно. Но всеки един майстор, който се е занимавал с каучук и смазки ще се ориентира правилно от първи път.

Явно или си голям инат, или имаш нужда от много обяснения, за да схванеш нещо елементарно.

Имало софтуери, които генерирали код....
Зависи какво разбираш под "генериране".
Тези графични кодо-генерататори не могат да ти генерират нещо различно от това, което си поставил вътре, те не могат да импровизират и да творят, особено наблягам на последния термин. В кодогенераторите има поставен готов код, който го правил човек. В ИИ няма такова нещо, в него няма запаметен код, а има обучение, как са прави това и онова и ако трябва да се направи нещо различно от това или онова, той ще го импровизира. Това е присъщо на интелекта.

Засягаш частни случаи, какво щял да ти каже ИИ за някакво масло, човека знаел каучука, а ИИ нищо не знаел.

Хвани един човек от улицата, който не е автомонтьор и се нарича ЕИ, знаеш ли кога той ще ти каже нещо за каучука? Не, аз ти гарантирам, че 99.99% от хората, които са ЕИ нищо няма да могат да ти отговорят.

Хайде сега това го сравни с твоите консервативни твърдения.

Ти първо се запознай какво представлява невронната мрежа, има достатъчно обучителни видеа и едва тогава се изказвай компетентно. Не си наясно с много неща - видно.

ИИ може да ти генерира код, какъвто не се съдържа в паметта на неговото обучение - той го измисля и не само, а може да ти предложи и много различни варианти и алтернативи, кодогенераторите не могат да ти изкарат нещо различно от това което се съдържа в тях. Те все едно са една книга, а страниците са едни бутони. Натискаш бутона и то ти изкарва една страница отп книгата, при ИИ такове нещо няма.

Ако не вярваш, намери ми кодогенеротр, който ще ми отговори на мой елементарен въпрос.
Чакам да ми кажеш?
А на този въпрос ще ти отговори всеки ИИ.

• Много Напреднал
« Отговор #2388 -: Днес в 03:58:21 pm »
За разбирателите на ИИ, особено за Будиста, който хал-хабер си няма от цифрова техника и го е страх да вземе отношение, само в чата се прави на разбирател, какво било паметта и какво не било:

Миналата година правих една библиотека за STM, която да ползвам в почти всеки проект. Отне ми няколко дни мислене и накрая уж трябваше да работи, но не иска. Започнах да изпробвам, да дебъгвам, да изключвам, да прибавям, но ми дотегна и не ще и не ще.

Тогава обясних на ИИ какво правя и какъв е проблема най-подробно.
Качих файловете - 2 файла и изчаках отговора.
Със скоростта на светлината ИИ разчете всичко и хронологично по точки ми посочи всички грешки, а не беше една. После без да го карам ми изправи функциите с неговите корекции. После викам тъй-тъй помагаш, хайде напиши ми коментари на всеки ред, да видим кое какво прави. И за 15-20 сек се появиха и коментарите.

Ако това не е интелект, кое е!
Никой на го е обучавал, че аз, точно аз ще го питам в бъдеще нещо, което никой не знае и е уникално. Е, ИИ се справи с нещо което не е знаел и не е бил обучаван.

Нищо друго не може да направи това, не кодо-генератор, но и Будиста от ВЕЦа нищо не може да направи, може само да плямпа тъпотии.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 561
« Отговор #2389 -: Днес в 04:14:08 pm »
Качих файловете - 2 файла и изчаках отговора.
Със скоростта на светлината ИИ разчете всичко и хронологично по точки ми посочи всички грешки, а не беше една. После без да го карам ми изправи функциите с неговите корекции. После викам тъй-тъй помагаш, хайде напиши ми коментари на всеки ред, да видим кое какво прави. И за 15-20 сек се появиха и коментарите.

Ако това не е интелект, кое е!
Никой на го е обучавал, че аз, точно аз ще го питам в бъдеще нещо, което никой не знае и е уникално. Е, ИИ се справи с нещо което не е знаел и не е бил обучаван.
В първата част се намесва това, за кото говоря - това е ЕЗИКОВ МОДЕЛ. Това не е просто да знае как се пише една дума, а да се съставят СМИСЛЕНИ изречения. Работата с компютърен език не е много по-различна, и това наистина е уникалното на тази технология - може да съставя смислени изречения, дори ако го накараш може да пише и поезия, стихове. Така че за него не е чак толкова сложно да напише парче код, което да е "в рима".
А за коментарите - има достъп до документацията, не му е особен проблем да извади от нея смисъла и да го преразкаже със свои думи, точно както го прави с човешкия език.

Само се сети, че същия ИИ (примерно hailuoai или Sora) може да създава видео по текст - даваш му кратък сценарий от 2-3 изречения и той ти прави кратко видео... защо си мислиш че за него е предизвикателство да изгенерира 100 реда програмен код...

• Много Напреднал
« Отговор #2390 -: Днес в 04:18:06 pm »
... защо си мислиш че за него е предизвикателство да изгенерира 100 реда програмен код...

Аз ли така мисля?
Да не си объркал адреса?
Я прочети какво пиша.....

Ама го кажи на тия, дето много разбират, да накарат някаква програма, да ми генерира това, което питам.

Неактивен h2motor

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 212
« Отговор #2391 -: Днес в 06:40:19 pm »
EDM electronics, тези програми ИИ така се появиха с усъвършенстване на програмите да пишат код, да го проверяват..Да те са постижение, но не чак такова да си заслужава всичката енергия, която се произвежда да се набута да работят те. Виж няма да се усъвършенства само с обучение, трябва съвършенно различен хардуер какъвто още няма, те са нещото което ще помогне да се развие ИИ, но са далеч от токова нещо. А когато се направи с негова помощ ще може да се генерират патерни за ЕИ. А енергетиката ще бъде предизвикателство. Колкото по бързо се премине към нови източници на енергия, толкова по бързо ще се развие тази цивилизация. Но Запада е силно ретрограден и внушават - трябва да се страхувате от тези технологии, с тях може да се убиват хора, да се контролират..С много технологии го може, ние както си пишем тук и речта и писменноста са нещо с което са контролирани хора откакто съществуват и се появяват. Пълен контрол никой не е придобил, никой не е успял да избие тези които са на мнение различно от неговото, опитвали са и продължават да опитват за съжаление. Дори когато се появят тези интелекти пак няма да може някой да контролира всички или да ги избие с някаква вундервафла.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 561
« Отговор #2392 -: Днес в 06:46:25 pm »
Аз ли така мисля?
Да не си объркал адреса?
Я прочети какво пиша.....

Ама го кажи на тия, дето много разбират, да накарат някаква програма, да ми генерира това, което питам.
Имам предвид "защо това те възхищава толкова". За мен много по-голямо постижение е това, че може да говори на човешки език, да генерира видеа, стихове...