Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Вчера в 12:28:01 pm ---Та по същество - почвам да тормозя изкуствените да видя какво могат да ми предложат. Тъга пълна. И Грок-а и ЧатДжиПиТи-то ми избълваха камара готов код, който дори се компилира, ма... е за устройства които могат да се сдвоят. Обяснявам им че не мога да се сдвоя с това устройство, и почва тда ми обясняват как се сдвоява устройство в windows, защо може да не се сдвоява, да съм си търсел драйвери, да съм си преинсталирал windows-а...
...
В ГитХъб-а има няколко репозиторита където има програмки за тия дивайси, обаче са написани на Си и Джава. Отгоре на това са за андроид. А аз му поисках код на C# за windows...
Явно не му стига "въображение" да се ориентира от кода в репозитори-тата и да генерира нов на друг език.
--- Край на цитат ---
Не съм запознат с термина "сдвоя", но когато става въпрос за компилиране (технически от код на потдържаните езици) към определена процесорна архитектура най-добирата система която можете да ползвате е gcc с функциите които има за крос-компилация, както иразбира си огромната възможност за оптимизиационни компилиращи параметри. Незнам дали това ще ви върши работа но можете да полгеднете. Средата, със целия tool-chain е сравнително лесно да се сетне (под Linux) стига да имате някакъв опит с C/C++ системно програмиране под *nix среда.
VITAN:
Ако има доказано работещ код на един език, кадърен AI може да го пренапише на друг.
Тънкост е да се обясни контекста и за какъв хардуер иде реч...
EDM electronics:
Ползвам най-вече ИИ да ми чете грешките при компилация, защото там дава малко гарги и галони, иска кьорене, напрягане, а той директно в човешки вид ми казва, къде е грешката и как евентуално да се оправи.
Тук имаше едни колеги, дето не са работили с ИИ, но твърдяха, че не било интелект, ама било търсачка, че не били компютри, ами било компоти и че не сме ги внесли, ами ни ги върнали. :D
Га търсачката ти даде акъл кво да правиш - ела и ми се обади таваришЧ. ;)
Ама не се сърдете, че ИИ не знаел много и всичко. Ти всичко ли знаеш?
А той знае много повече информация от тебе, прочел е милиони книги и то на сегашното ниво, ами утре, а вдругиден?
Ако обучиш ИИ само по едно направление, няма да знаеш повече от него. Всичко е въпрос на време. Технологиите се развиват и то не щото на някой му е хрумнало, а защото Бог така е създал света. И колкото по се съпротивляваш на битието, толкова повече ще си чукаш главата. Или учи и се развивай, или си стоиш на село и лапаш мухите. :)
Само да твърдиш по форумите, че си с много светла душа, че си бил Будист, сякаш си осрал на патките мирата :D означа само едно: изостанал си от темпа на развитие и си един съсел, който се е скрил в заслона на Пернишкия ВЕЦ. :D
Приказките ти кой бил комунист и копейка не те правят пич, просто изглеждаш на евроатлантически мишунгер. :)
miromad:
Пробвайте и този изкуствен интелект - https://www.minimax.io/
Може пък там да имате по-голям успех
VITAN:
--- Цитат на: miromad в Вчера в 03:43:33 pm ---Пробвайте и този изкуствен интелект - https://www.minimax.io/
Може пък там да имате по-голям успех
--- Край на цитат ---
Сори, ама ако искам да си загубя времето, това е бота.
За звук и видео не знам, но за простички неща - това е бота...
Българското GPT сигурно е по-умно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия