Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
VITAN:
Факти:
1. Орбан изплати голяма част от дълга на Унгария.
2. Орбан е сключил дългосрочен договор за газ и има-няма му излиза 4 пъти по-евтино. Ако не е станало и повече.
3. Орбан дава 30 000 EUR на многодетно семейство.
4. Туземеца Хулио ще продължава да гори литър масло на 1000 километра.
Кой вдянал, вдянал. Банките в Германия вече треперят, че заводи ще изпадат във фалит. Това не съм го измислил аз.
А, ако фалират фирмите, банките ще правят като вятъра...
caduceus:
И на фона на всички тези лоши неща, аз и колегата монтирахме втора оптимизираща система К4 на промишлена горелка с разход 300 куб. м. в час, с режим на работа 24/7 :) Вие си говорете, ние работим - някой трябва.
Дотук ефектът без донастройка при първата горелка /и тя с дебит 300 куб. м за час/ с К4 е малко над 7%, на втората горелка вече настройваме по кислородно съдържание на газовете и очаквам 22-24 %, което ще неутрализира в достатъчна степен ефекта от поскъпването на газа.
В края на септември очаквайте още новини.
Поздрави!
ПП
Технологията на К4 е съвсем нова, но произлиза пряко от ъпгрейд на горивния ми оптимизатор К3. Който навремето беше доста пооплют тук, старите потребители вероятно помнят това срамно за форума и тогавашните админи време :)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Юли 05, 2022, 08:21:48 am ---Ти подписваш в договора че ще получаваш примерно по 1 000 кубика дневно на цена от долар за кубик. Ама за утре ти трябват 1 200 кубика... За допълнителните 200 кубика плащаш цена х5, щот не е по договора.
--- Край на цитат ---
Или се мисли предварително и си построил хранилище където иама буфер който да поеме ( сравнително краткосрочно ) необходимите допълнителни количества.
--- Цитат на: juliang в Юли 05, 2022, 08:21:48 am --- Или спираш за ремонт и газ не ти трябва. Трябва, не трябва - плащаш я, щото такъв е договора.
Ама цената на междунардните борси е паднала двойно. Няма значение - ние имаме 10 годишен договор с твърда цена и си я плащаш.
Така че не си мисли ,че дългосрочния договор е нещо прекрасно.
--- Край на цитат ---
Няма по прекрасно нещо от стабилните цени и дългострочните контракти, понеже компаниите могат да проеткират разходите си и съответно печалбите (никой не иска да проектира загуби). Точно затова има и буферни хранилища, за да минимизират тези флукуации. И разбира се никой не пречи на борсата да съществува, при положение че някой спира работа, и не му трябва определена сурвина, винаги може да я препродаде нали?
VITAN:
Говорим си за технологични новости, но нещо ни бяга бъдещето. А то е розово, само, ако се напушвате много редовно.
За нормалните хора тук има дискусия, колко ще скимтим в бъдеще. Ако не ние, децата ни. Кой ще поскимтява чат-пат, кой ще скимти като бита мъстия.
Защо така? Защото сме еУропейци. За протокола, Германия обезпечава себе си само с 30% от необходимата енергия.
Както каза Писки: Енергетиката НЕ е част от икономиката, тя Е икономиката.
Бих казал: Енергетиката не е част от цивилизацията, тя Е цивилизацията. Е, има и малко квас да закваси тестото, но да не се отвличаме от темата.
Ако смятате, че Айфона е по хай-тек от от атомен реактор, особено от атомен реактор на бързи неутрони, тази дълга дискусия не е за вас.
А първите 2/3 от нея са доволно интересни. Обяснява и дори защо янките НЕ са ходили на Луната.
https://www.youtube.com/v/3RyhQl2z3kg
П.п. Когато започнат въпроси на зрители, вече са минали 2/3.
Михаил Кузмов:
Любопитен съм,някой разбра ли какво плямпа Витков, или ако не, всички сме галфони!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия