Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
Номак:
--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2025, 01:29:24 pm ---До всички несмислени тролове.
1. Тия стандартни платки никак не биха издържали адските ускорения на един Искандер (може би и на Х-101).
2. Как ще "клепаш" по около 1000 Геран-и на ден и ще им вграждаш NVIDIA 4070 ?!
Па и последното много ток харчи.
Вършат ли Геран-ите на 100% работата си => вършат! Искандер и Х-101? Тоже!
Оти рипате, ка че ядете бой?!
Ако разбираше 2 грама от ИИ (невронни мрежи),
последното, което щеше да кажеш, че ИИ има прозрачни алгоритни.
Колкото в твоят мозък са прозрачни, толкова и на AI (ИИ)...
--- Край на цитат ---
Според теб какво е решението на въпроси като корупция ,злоупотреби с власт,злоупотреби с документи-документална измама ,геноцид /воини/ и др. тежки престъпления?Считаш ли че човек може да реши такива проблеми предвид "човешкия фактор" -корупция,конфликт на интереси ,некомпетентност,човека влюбен или надрусан или пиян до късно чукал снощи и ся уморен -размазана е преценката му ,та дори умазана ,не знае ко прай и др.
Докато безпристрастен ИИ винаги може да се провери по протоколите и по алгоритимите му дали е действал престъпно или сгрешил .това е предимството на ИИ -може да се гарантира безпристрастност ,обективност ,да следи в реално време действия да прави анализи и т.н. ..
Щото например аз съм обвинен в престъпление от прокуратурата - без данни да има такова изобщо??!Същата изменя документи -доклади за да се впише в процесуалните срокове,прави експертизи по необективни доказателства -като това навежда на мисълта за престъпления от вещи лица и т.н.
Излиза че прокуратурата действа като бухалка -защо?
Видяхте Иванчева -видяхте че процесуалните следствени действия са силно опорочени -но въпреки това бе в затвора дълго време ...
Разбирам че ИИ може да бъде непредсказуем облякън с власт ,но виждате че хората са безоотговорни и могат и мачкат човешки съдби без да бъдат наказани в повечето случаи ..
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2025, 01:29:24 pm ---1. Тия стандартни платки никак не биха издържали адските ускорения на един Искандер (може би и на Х-101).
--- Край на цитат ---
Ускоенията не са по-големи от тези които изпитва един телефон, удрящ се на плочките след като си го изпуснал от 1 метър.
--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2025, 01:29:24 pm ---2. Как ще "клепаш" по около 1000 Геран-и на ден и ще им вграждаш NVIDIA 4070 ?!
--- Край на цитат ---
И къде се споменава тоя чип във видеата? За бройката няма и дума да отварям :)
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Август 03, 2025, 01:45:52 pm ---Ускоенията не са по-големи от тези които изпитва един телефон, удрящ се на плочките след като си го изпуснал от 1 метър.
--- Край на цитат ---
Неграмотен по темата или злоумишлен това и ще твърди.
--- Цитат на: juliang в Август 03, 2025, 01:45:52 pm ---И къде се споменава тоя чип във видеата? За бройката няма и дума да отварям :)
--- Край на цитат ---
Еми нали намекваш, че чиповете не са последен писък на модата.
--- Цитат на: Номак в Август 03, 2025, 01:40:52 pm ---Според теб какво е решението на въпроси като корупция ,злоупотреби с власт,злоупотреби с документи-документална измама ,геноцид /воини/ и др. тежки престъпления?
--- Край на цитат ---
Това е дълга тема и не е за тук!
--- Цитат на: Номак в Август 03, 2025, 01:40:52 pm ---Считаш ли че човек може да реши такива проблеми предвид "човешкия фактор" -корупция,конфликт на интереси ,некомпетентност,човека влюбен или надрусан или пиян до късно чукал снощи и ся уморен -размазана е преценката му ,та дори умазана ,не знае ко прай и др.
--- Край на цитат ---
Еми аз съм "човешки фактор" и не страдам от гореописаното, т.е. никога подобно не ми е пречило на работата (и не знам, какво е да си надрусан).
--- Цитат на: Номак в Август 03, 2025, 01:40:52 pm ---Щото например аз съм обвинен в престъпление от прокуратурата - без данни да има такова изобщо??!
--- Край на цитат ---
Е то в затвора всички са невинни и за нищо...
--- Цитат на: Номак в Август 03, 2025, 01:40:52 pm ---Същата изменя документи -доклади за да се впише в процесуалните срокове,прави експертизи по необективни доказателства -като това навежда на мисълта за престъпления от вещи лица и т.н.
--- Край на цитат ---
ИИ е слаб откъм хакване. Особено, ако неговите "бащи" са заложили вратички (които в GPT-тата си личат като стой да гледай) !!!
--- Цитат на: Номак в Август 03, 2025, 01:40:52 pm ---Излиза че прокуратурата действа като бухалка -защо?
--- Край на цитат ---
Евроатлантически ценности kid! Може да не са си изпълнили плана, да са решили да го преизпълнят или просто ти тук да ни вземаш за зелен хайвер...
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2025, 01:54:40 pm ---Неграмотен по темата или злоумишлен това и ще твърди.
--- Край на цитат ---
И сега е време да си припомним уроците по физика, да се върнем в руслото на тоя форум, и да изчислим какво отрицателно ускорение изпитва телефон, удрящ се със скорост 4.43 м/сек (такава скорост ще има ако пада от 1 метър) и гасящ тази скорост за разстояние от порядъка на 1 мм (щот при деформация на корпуса над 1 мм вече ще се пръсне екрана или корпуса)... залагам че ускорението ще е поне трицифрено число, клонящо към четирицифрено.
Да, разбирам... в тия мультики показват че Искандера набира първа космическа още преди да се е отделил от пусковата установка, че може да се завърти на 180 градуса докато лети със свръхзвукова скорост, ма... то затова са и мультики.
--- Цитат на: VITAN в Август 03, 2025, 01:54:40 pm ---Еми нали намекваш, че чиповете не са последен писък на модата.
--- Край на цитат ---
Ми не са - влачат стари перални тия ватници... :)
VITAN:
Кога си упорито и съзнателно прозЗ, то това се лекува само с търнокопово масло...
«Маневрирует с ускорением до 30 g»: в западной прессе оценили развёртывание ракет «Искандер-1000»
https://topwar.ru/258790-porazhaet-celi-na-besprecedentnyh-rasstojanijah-v-zapadnoj-presse-ocenili-razvertyvanie-raket-iskander-1000.html?ysclid=mdvm5ayedd504405631
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия