Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Февруари 25, 2025, 12:00:22 am ---Я кажи ти сега как Зеления ще подпише договор за недрата, като е нелегитимен? :) Това е въпрос и към Витко...
--- Край на цитат ---
Дедо Дони прекрасно знае какво може да подпише Володимир Зельенъский!
Ако искаш да го разтикаш - така и се прави - даваш 100% неизпълнимо искане.
Каквото и се случи:
https://rutube.ru/video/e48eafdaffb699f8bd94e4c0e61b1da2/
Рада на глазах ЕС «прокатила» Зеленского! Трамп закрывает базу, которая гнала оружие Киеву!
Треперете мишки и стягайте куфарите за Брюксел. Що като дойдат ивъл рашънс, ще направят с вас като с тия ваши роднини 8) :D ... и ще правите каквото ви внушат:
https://rutube.ru/video/18fcd758188ae91560e1c8942b5a3be4/
России впервые в мире подключили мозг крысы к искусственному интеллекту
П.п. Дедо Дони и шефът (му) на ЦРУ рекоха: я да направим ревизия на златото във форт Нокс! Последният даже намекна, че часници да печатат долари не е фън-шуй.
Перестрелката (която още тече) бе предшествана от Перестройката. А последната бе предшествана от борбата за Гласност!
Тоя филм май сме го гледали, а?!
juliang:
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 25, 2025, 09:03:42 am ---За програмирането:
ами програмирам всички видове микроконтролери и имам безброй проекти, като почнеш от Атмел, ПИК и до СТМ32, като изключително съм се закотвил на последните, просто първите са морално остарели. Няма такъв от серията, който да ме нога да напиша за отрицателно време.
--- Край на цитат ---
Но не знаеш как така се случва че в базата данни има хора на по 180 или 250 години. Ако се беше занимавал с нормално програмиране щеше да знаеш че почти всяка система има ограничения при представянето на датите. Дори съвременния SQL сърър има това ограничение: https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.data.sqltypes.sqldatetime.minvalue?view=net-9.0
Айде, да не те мъча чак със SQL... влез в Ексел-а, напиши "0" в една клетка и после кажи на тая клетка че в нея е записана дата (ако знаеш как де... :) ). Ще останеш изненадан...
--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 25, 2025, 09:03:42 am ---Използваш готови контролери с елементарни възможности и готови програмирани драйвери.
--- Край на цитат ---
Защото едно от основните изисквания е всеки един възел от това което правя да е сертифициран, да си върви със сертификата за съответствие от производителя. Не мога да ползвам моторчета от чистачки на жигула в изделието което поставям, защото ако стане нещо аз отивам в затвора. Мислиш че ми е кеф да слагам сензори на Данфос вместо китайски боклучки ли?
EDM electronics:
Кого заблуждаваш, че си програмист?
Програмистите нямат ръце на мангал. :)
С тия ръце ми приличаш на боклукчия :), не знам ако има някой да те оприличи на инетелкуалец, аз нямам такова голямо въображение, сори.....
То ти личи, че в работата си основно се ровиш из боклуците, вероятно програмирането ти е хоби. ;)
Хал хабер си нямаш от микроконтролери основно, нямаш нито един свой проект - факт.
И трудността в програмирането никога не е била в логиката на програмата - това е най-приятната част-задача, а винаги в програмиране на хардуера - това ти никога не си правил, защото използваш готови контролери, направени за ей такива кът тебе. Да не говорим, че те нямат и 20% от възможностите на дори първите СТМ32 с кортекс ядра.
Гола вода си като цяло.
Каквато ти финансовата култура, здравната, правната - такава ти и техническата.
Учил си само декстоп програмиране според мен.
Какви екселски таблици да си пълня главата с ненужна информация?
Аз нямам като тебе време, да изчислявам, как се местят циментови блокчета с формули.
Ти скоро и каца без дъно ще пълниш, ми се струва.... :)
juliang:
ЕДМ-чо, когато прескочиш нивото да движиш моторче от чистачки или да четеш сензор за пералня, можеш да ми се обадиш. Примерно като седнеш и подмениш контролера (като пътьом трябва да разбереш как това е работило със стария контролер и да напишеш от нулата софтуера на новия контролер) на едно ей-такова управление като имаш само половината електрическа схема, никаква друга документация, и отгоре на това всичко по схемата и по таблото е написано на... датски...
Покажи нещо от твоите творения с повече от 2 релета и с кабел по-дебел от половин квадрт? :)
И не - не ме е срам от мръсните ми ръце. Така се изкарва хляба, а не с бъркане по телесните си отверстия. Питай и майка си, и баба си с клечките под ноктите дали е срамно да работиш с ръцете си :)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Февруари 23, 2025, 11:54:38 pm ---И нещо за Писки, АИ-то и тестовете... твърди се че думите са на Айзък Азимов, не ми се проверява по нощите:
--- Край на цитат ---
;D ;D ;D juliang, Айзък Азимов съм чел толкова книги (да оставим че съм работил и преподавал в един от университетите които той е звършил :) ) , че вие сигурно си нямате и на предства че съществуват, и голяма част от тях на Англииски. Вие сигурно изобщо не знаете че той е публикувал и научно-популярни книги, (имайки 2 докторски степени, молекулярна-химия и био-химия) а не само блестящи научно-фантастични романи и новели. В тази насока намерете "The Nightfall" ("Падането на ноща"), една от най-първите му научно-фантастични новели, може да ви отвори въображението към виждане на реалните проблеми, в науката и обществото.
Линковете които ви посочих са тип софтуер които еволюира (вече от десетки години) в индустрията, и точно по такъв начин се прави "оценката" на LLM моделите. А това дали вие, или който и да е във форума, се съгласявате с това или не, на индустрията изобщо не и пука.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия