Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (328/381) > >>

EDM electronics:
Най-голямата технологична воност за 2025 г.!  :)

18 мил пенсионеро от отвъдното в най-голямата демокрация САЩ получавали пенсии.  :D
Това прави три Българии - лежат по корем, като инвалиди по болест и цуцат, цуцат от държавната цицка.  :)
От тях 6 мил. били над 100-годишни, а най-възрастния получаващ пенсия бил на 345 г. със 135 г по-възрастен от създаването на САЩ, явно е коренен жител на древните маи.  ;D

Технологично Гренландия е американска, не датска.  :)
Технологично цяла Канада е на САЩ.  ;)
Концлагер Газа каза Бай Дончо технически, като технологична новост ще е наш - ние вика там ще инвестираме, населението вика да се маха - до ходи дет иска. Израел вика ще изравни всичко, ние ще строим наши инвестиции - нашинкото си е нашинко вика Бай Дончо.  ;D

Резиденцията с амфитеатъра на Путин в Крим е по-скъпа от Гренландия,, Канада и Газа.

Всички НЕДРА на остатъците от Украйна техничеки, практически и теоретически са американски.  :)

НЕДРАТА, дайте ми НЕДРАТА вика Бай Дончо, те са си нашинки... :D

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 24, 2025, 09:01:04 pm ---Най-голямата технологична воност за 2025 г.!  :)

18 мил пенсионеро от отвъдното в най-голямата демокрация САЩ получавали пенсии.  :D

--- Край на цитат ---
дуеш се че си голям програмист, обаче като не ти отърва се прайш на пръднал в катедрала...

--- Цитат ---Part of the confusion comes from social security’s software system based on the Cobol programming language, which has a lack of date type. This means that some entries with missing or incomplete birthdates will default to a reference point of more than 150 years ago. The news organization Wired first reported on the use of Cobol programming language at the Social Security Administration.
--- Край на цитат ---
И ако погледнеш тук ще видиш откъде е дошла тая дивотия в главата на оранжевия: https://oig.ssa.gov/assets/uploads/a-06-21-51022.pdf

--- Цитат ---SSA’s Numident includes 18.9 million numberholders who have dates of birth in 1920 or earlier but no corresponding death information on their Numident record (see Table 1).

--- Край на цитат ---

как и да е... стана ясно че и като програмист си пълна нула, земи се върни към оловните ми обувки... :) Ето ти още храна - това са оловни ръце...

h2motor:
  juliang, понеже е много конфузно и измислят че тези данни ги генерира компютърния език който се използва. Тогава как работи социалната система, като тя трябва да използва тези данни а не някои други..Сигурно работи безгрешно, както би трябвало.
 Ти защо си мислиш че наистина емитираните пари са повече отколкото златото, заемите не са емитирани пари, те в голямата си част са никога неемитирани пари. Парите всъщност са колкото е златото и други такива неща. За да водят валутни войни те спазват това правило, обезпечаването на парите със злато е отменено, но не е забранено. Няма как да водят иначе валутни войни, защото ако не могат да си върнат емитираните пари срещу злато и то е най бързо, ще рискуват да им се обезценят парите и това е риск който се материализира, не е  с ниска вероятност. Това е което трябва да се блокира - воденето на валутни войни и данъци няма нужда да има, също и измислени осигуровки и застраховки. Приема се математическа функция за правило - закон и всяка година всеки си емитира определено количество свежи пари, а резмения курс се определя чрез стокови борси също математически. С това ще се приключи с тази глупава система и небалансираната търговия, която източва жизнените сили на едни и несправедливо прехвърля стойност създадена на едно място в друго такова, което инвеститорите са заплюли като най подходящия реципиент за пари.

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 24, 2025, 09:01:04 pm ---НЕДРАТА, дайте ми НЕДРАТА вика Бай Дончо, те са си нашинки... :D

--- Край на цитат ---
Я кажи ти сега как Зеления ще подпише договор за недрата, като е нелегитимен? :) Това е въпрос и към Витко...

--- Цитат на: h2motor в Февруари 24, 2025, 11:36:49 pm ---  juliang, понеже е много конфузно и измислят че тези данни ги генерира компютърния език който се използва. Тогава как работи социалната система, като тя трябва да използва тези данни а не някои други..Сигурно работи безгрешно, както би трябвало.

--- Край на цитат ---
Според американския ЕСГРАОН в базата им данни има няколко милиона души над 150 години, за които няма смъртен акт. Просто не е издаден, или не е въведен в системата. Има някакъв документ за раждане, т.е. тоя човек е съществувал, но няма смъртен акт. Какво да прави системата в тоя случай? Нали е безгрешна? :)
Същото се получава и с акт за раждане, при въвеждането на който е записана грешна дата, или просто липсва дата. Системата приема дата "0" която в много езици за програмиране не е 1.1.0000 година, а някаква друга, най-често някъде около 1870 година.

--- Цитат на: h2motor в Февруари 24, 2025, 11:36:49 pm ---... обезпечаването на парите със злато е отменено, но не е забранено

--- Край на цитат ---
И какъв е смисъла да се обезпечава със злато? И количеството злато не отговаря на количеството стоки които се появяват всяка година. А смисъла на парите е именно да отразяват количеството стоки (и услуги) които циркулират в обръщение.
Имаш селски пазар. Едните имато коне, другите - кокошки. На пазара има определено количество коне и кокошки. Обаче никой няма злато. Какво правим - спираме търговията ли? Или има само 2 златни монети, но 20 коня и 2 000 кокошки... как да стане търговията?

--- Цитат на: h2motor в Февруари 24, 2025, 11:36:49 pm ---... Приема се математическа функция за правило - закон и всяка година всеки си емитира определено количество свежи пари, а резмения курс се определя чрез стокови борси също математически.

--- Край на цитат ---
Горе-долу това се и прави, само че не е математически, а въз основа на търсенето и предлагането. И само виждаш че в твоето изречение златото не фигурира.

--- Цитат на: h2motor в Февруари 24, 2025, 11:36:49 pm ---С това ще се приключи с тази глупава система и небалансираната търговия, която източва жизнените сили на едни и несправедливо прехвърля стойност създадена на едно място в друго такова, което инвеститорите са заплюли като най подходящия реципиент за пари.

--- Край на цитат ---
какво ти пречи да превозиш златото на място, което смяташ за подходящ реципиент? И с какво се различава златото от диамантите, или доларите, освен че е доста по-тежко и неудобно за носене? :)

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Февруари 24, 2025, 10:13:56 pm ---
как и да е... стана ясно че и като програмист си пълна нула, земи се върни към оловните ми обувки... :) Ето ти още храна - това са оловни ръце...

--- Край на цитат ---

За програмирането:
ами програмирам всички видове микроконтролери и имам безброй проекти, като почнеш от Атмел, ПИК и до СТМ32, като изключително съм се закотвил на последните, просто първите са морално остарели. Няма такъв от серията, който да ме нога да напиша за отрицателно време.

Да разгледаме твойте данни:
Първо не знам ти някога да си проектирал нещо? Всъщност няма и какво, защото от електроника не разбираш.
Използваш готови контролери с елементарни възможности и готови програмирани драйвери. Твоето програмиране се състои в комутация на пинове - най-елементарната логика. Не знаеш какво е DMA,  не знаеш какво е безжично предаване на данни, занимавал си се с най-простите нещо в програмирането на микроконтролерите. Мога да преценя на всеки възможностите.

Като ти гледам ръцете - циганина, който е абониран за нашия казан в квартала, и само ме чака да си хвърля торбата с боклука, има по-чисти ръце, по-симпатични ръце и няма краста.  :D
Интелектуалците нямат твоите ръце, хората които си изкарват прехраната с акъл, не с ръце и крака. Щях да ти снимам такива ръце, но в момента нямам възможност, а и ще ти стане неудобно, ще се покриеш за една седмица в лекуване на депресия.  :)

Всъщност човек е това, което е в главата му.  :)
Виж си финансовия статус, виж си здравния статус, виж си професионалния статус, виж си правния статус - сам ще разбереш кой си.  :)
Какви смокинги те гонят софийски селянино, какви сп. Плейбой, какъв градски начин на живот?
Ти като отидеш в центъра на София явно се чувстваш подтиснат.
Имам там приятели с офиси - на пъпа на София - теб там не съм те виждал.
Аз нали ти казах, че ти живееш в комина на ТЕЦ-а, в миризмата на мандрите и мизерията на хлебозаводите при менгяните. Последните имат по-добро професионално развитие от тебе, карат скъпи коли, даже у сливенската циганска маала в която ти често ходиш.  :)

През соца си бил работник при въглищата в Кремиковци и сега си пак там, но като "капиталист".
Руснаците са ти виновни за позиционирането ти.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия