Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (320/385) > >>

h2motor:
Тока им е от въглища, при това некачественни, обаче тока си го имат евтин.

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Февруари 18, 2025, 09:03:48 pm ---С'я си игнор, ... :)

--- Край на цитат ---

"Нравится не нравится, терпи моя красавица" - Бох Владимир Владимирович  :)

--- Цитат на: juliang в Февруари 18, 2025, 09:03:48 pm ---...въртиш една и съща плоча. Не си интересен вече... :)

--- Край на цитат ---

Те фактите са си факти:
Роден си в семейство на русофили и комунисти.
Бил си комсомолски секретар - то ти личи, сега имаш същия табиет.
Тогава си бил аутсайдер пред софийските гъзета и за да станеш и ти пич кът тях,
си решил да обърнеш плочата и да вземеш да плюеш ония, които си боготворил.
Работил си в Държавна сигурност.

Толкова тъпа система си, че от креслив, мутирал антикомунист скачащ по площадите,
като разгонена маймуна  :), гласуваш за баш комунисти и ДС-ари, като кмета на София -
потомствен комунист до 9-то коляно в червата и пак тяхната
фамилия комунисти ти управлява обърканата наивна идеология.
Живееш в панелно комунистическо жилище - харизано от баща ти.  :)

Какъв ти градски начин на живот, какво сп. Плейбой - събуди се  :)
Ти реално работиш на село в мандрата и на ТЕЦ-а в комина при саждите,
в циганските хлебозаводи, в циганските махали, при мазните, загорели, стари тави.  :D

За да избягаш от грозната действителност и реалност  ;) пиеш по една евтина бира и се снимаш,
за да се показваш, какъв "необогаташ" си станал със старото си хвърлено на боклука БМВ -
за има-няма стойност 1 000 лв.  ;)

Ходиш "свободен" на почивка в Гърция с торбите от Кауфланд-Лидал, касетката с домати в багажника :), като типичния провинциалист, нямаш 10 евро да си вземеш нещо от таверната.  :)

epwpixieq-1:
EDM electronics, дайте да не застъпваме лични нападки, най-малко не е правилно от гледна точка на една дискусия. Иначе, второто видео което пуснахте в коментара, въпреки неоговата симплистичност, прави добра представа за ситуацията, поне за обикновенните хора.

--- Цитат на: dymelsoft в Февруари 18, 2025, 01:40:04 pm ---Петдесет килограмова батерия излиза 140KW/h. Дано скоро видим този "пробив" в реалността

--- Край на цитат ---
dymelsoft, статииката е мноооооого лековатичка, както обикновенно се предлата в такъв тип "техническа" медия, затова помествам научната публикация върху която са базирани (всникарските) статии на тази тема, от една от която е преписала и кладата.

Относно изследването (който се интересува може да прочете ), това което е дадено е теоретически възможната енергиина плътност на Li-H батерии. За съжеление в статията никъде не видях каква енергиина плътност са изчислили, не теоретично, при лабораторни условия. Да кажем че е 50%, това е все пак 1.4KWh/kg и е доста добро нарастване на енергиината плътност (на килограм активен материал, невключващ обвивката!), поне от гледна точка на това което е комерсиално широко разпространено. Кактов винаги обаче, при батериитните системи с тяхната комплексна химия, имеме условности.  За съжаление, отново, цикълите на използване, поне това което е тествано, са 800-1000. В статията се споменава че NASA използва Ni-H,  Mn-H, Li-Mn-O-H, I-H типове батерии още от 60-години (не се споменава за тяхната теоретична енергиина плътност, която всъщност може да е и по-висока), за някои от апаратите за дългосрочни мисии, най-вече поради високата им стабилност. Предполагаемо Li-H батерия би била с такъв тип насоченост поне в началото. В допълнение нобходимостта за усилена обвивка, поради необходимост от H компресия (въпреки че тя е 10х по-малка от компресията при водородните "резервоари"), увеличава доста теглото на батерията.

EDM electronics:
Искам да ви представя най-новия AI на Илон Мъск, който няма нищо общо физическата му направа, т.к. не е от неговите компетенции - Grok 3 AI.

https://x.ai/

Следях развитието на Grok 3 AI, презентациите - твърдят, че това било "самолет" спрямо Chat GPT и DeepSeek.

Днес за първи път изглежда го пуснаха и го пробвах и останах впечатлен. :)
Първо е безплатен, много скоростен и не пише глупости, явно има много добро обучение.
Първите ме впечатления са отлични.
Впрочем само горепосочените AI стават и може да им се има доверие, всичко останало е ала-бала, включително на Google бъркочите.  ;)

Казвам ви ги тия неща, за да сте в час. Който има интерес, да пробва.
Аз тия дни ще го изпитвам, да видя какви са му реалните възможности и да излъча победителя в състезанието, да ги туря на състезателната скамейка.  :)

juliang:

--- Цитат на: EDM electronics в Февруари 21, 2025, 09:28:56 am ---Първо е безплатен, много скоростен и не пише глупости, явно има много добро обучение.
Първите ме впечатления са отлични.

--- Край на цитат ---
Аз ги тествам с въпроси от типа "Чий е Крим", "Каква е икономическата ситуация в Русия", "Какви са възможните изходи от конфликта в Украйна"... засега няма голямо разминаване в отговорите които генерират :)
И за безплатността също не е съвсем вярно. Има "Super Grok" който струва $30 на месец. Не ми се хвърлят някакви пари на вятъра за да гледам как някакво желязо се прави че мисли вместо мен - все още съм в състияние да се справям и сам, така че нямам преки впечатления какво му е супер-а на платената версия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия