Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
Михаил Кузмов:
[quote author=EDM electronics link=topic=10158.msg141847#msg141847 date=1739015274
По същия начин не тебе не ти се признава, че най-голямото ти изобретение в БАН е михлюзлука. :)
[/quote]Важното е че ти го признаваш! За мен това е чест! Ся чакам да подобрят технологичните новости по орешника, та белким гръмне както им се иска!
Хиляди превити и един по здрав, от михлюза в мавзолея!
VITAN:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Февруари 08, 2025, 02:00:26 pm ---Ся чакам да подобрят технологичните новости по орешника, та белким гръмне както им се иска!
Хиляди превити и един по здрав, от михлюза в мавзолея!
--- Край на цитат ---
Правиш се на луд.
Ако Oрешника беше гръмнал, нямаше да унищожи толкова дълбоки заводски и складови помещения под земята. Направени от СССР да са устойчиви на ядрен взрив.
Ето ти технологични новости:
"...На Купянском направлении операторы БПЛА 1-й танковой армии начали использовать FPV-дроны с автозахватом цели. Оператор приводит беспилотник к цели, происходит ее захват, дальше аппарат наводится самостоятельно.
...
Средства РЭБ не способны помешать наведению таких дронов, так как радиоканал управления не используется. Самонаводящиеся дроны совершили уже более 100 вылетов, подтвердив свою эффективность.
..." С други думи: AI in action.
VITAN:
Е ще се променят технологиите у еУропската уния.
Янките ни насадига на иглата на техният шистовият газ.
Обаче той нещо е на изчезванее...
(за банковите заеми, де го движат и не отварям реч):
https://rutube.ru/video/1b4bd165cbe2af2eefc23d65f440b4e1/
OilPrice: Американские сланцевые месторождения на грани истощения.
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Февруари 09, 2025, 01:23:05 pm ---Е ще се променят технологиите у еУропската уния.
Янките ни насадига на иглата на техният шистовият газ.
Обаче той нещо е на изчезванее...
(за банковите заеми, де го движат и не отварям реч):
--- Край на цитат ---
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_gas_exports
Избора на доставчици е в една табличка в тоя линк. Никой не ни е вързал към "янките". На това му се вика "свободна търговия" - купуваш от този, който те кефи.
И една новина от тия дни. Балтийските държави този уикенд се откачиха от руската електропреносна мрежа и синхронизираха енергийната си мрежа с тази на Европейския съюз: https://www.dnes.bg/a/2-svyat/668820-baltiyskite-darzhavi-se-otdelyat-ot-ruskata-energiyna-mrezha
Обитателите на Калининградска област се озовават в една доста неудобна ситуация... трябва да синхронизират своята мрежа с тази на ЕС за да могат да я балансират, и съответно за да поддържат баланса трябва да купуват и продават енергия в ненавистните евра, или да разчитат изцяло на своите енергоизточници, които... как да го кажа по-меко... абе по-зле са от нашите.
И между другото случайно некви кораби са прекъснали и некакви комуникационни кабели, свързващи анклава с блатата... ток няма, връзка няма, дано поне вода имат :)
VITAN:
Жужи, Жужи,
Тия неща, де ми пробутваш - ако и да не ги знам на секундата, в рамките на ден ще ги науча.
Няма да ти оборвам брътвежите - еУропската уния ползва 4 пъти по-скъп газ (същият де) от този на янките.
Единственото, което от теб ме интересува е, да ми отговориш на следното:
- Това, което уби баща ти, COVID-19, то по поръчка на САЩ ли бе направено...
- ... или на някакъв Ухан-ски пазар 2 вируса, единият от панголин, другият от прилеп, рипнали и решили да се секс-ят. После па чедата рипнали и у устите на лакомите китайци, де ручат сурово месо.
- Или па имаш версия друга.
Щем да ни светнеш (EDM няма против) само това. Другите велики мисли си ги запази за посолствоТО.
П.п. Това за прибалтийските "тигри" го знам. Остава и ЖП-то да го направят, като у еУропската уния и да лопнат кепенцата на държавите си. Те поне не са палестинци, 2 милиона ще ги поеме колективният Запад на ура! А мада Раша - пустеещите земи. Тъй де, те отдавна са си ги купили с кервани сребро от Швеция.
P.s. Плазмена аеродинамика - нова наука, или ?!
https://www.youtube.com/v/8dXl1EQ1H7g
Гонка на сверхзвуке. Зачем Россия, Китай и США возобновили проекты гиперсамолётов
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия