Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (301/389) > >>

h2motor:
EDM electronics, на мен ми е ясно че има голям потенциал, но само не се развива, то е базирано на човешкото творчество. Ясно че може да напише програма бързо и ще ги пише все по кадърно, но ще трябва човек който да му даде идея каква да бъде програмата  :) И все пак явява се човешки интерфейс.

EDM electronics:
h2motor,
аз мисля, че спорът вече придобива дебилен характер.
Трябва ли сега да ти излагам контрамотив, че едно дете, като се роди - то не знае нищо, дори не може да говори. Ако детето израсне при крави - то ще мучи, като крава, ако израсне при вълци - ще вие, като вълк, няма да програмира. Това какво ще мисли и изчислява, как ще мисли или дали ще може въобще да говори не зависи от него, а от този, който ще го обучи първоначално, а после то с практиката от живота ще се самообучи. Та нали този AI има същия алгоритъм, като човешкия мозък?

Та човек е стигнал това ниво на мозъка с хилядолетия обучение, първоначално е мучал, като говедо.  :)
Чувал ли си как вие пияница?  :)
Чувал ли си как мучи наркоман?  :)
Те имат ли мозък?

За какъв чеп спориш ти сега? Кое е по-различното?
Да съм казал, че този AI е изграден, като човешкия мозък от клетки?
Да съм казал, че той ще замени мозъка на човека?

Не съм казвал че гумения чеп - страпона, може да замени истинския чеп?
Но за тези които нямат истински или пък им е  твърде мек, ще прибегнат до гумения Гошо.  ;)
Направи аналогия със страпона и AI, моля те....  :)

Ако не можеш и това да разбереш, ще се опитам ОЩЕ по-просто да ти го обясня, като в помощното училище.

juliang:

--- Цитат на: h2motor в Февруари 05, 2025, 01:59:21 pm ---EDM electronics, на мен ми е ясно че има голям потенциал, но само не се развива, то е базирано на човешкото творчество.

--- Край на цитат ---
Кажи му го направо - базирано е на АМЕРИКАНСКО творчество :)
И наистина е незаменимо за посредствени програмисти, които имат само тривиални задачи за имплементиране. Така че за ЕДМ-чо е прекрасно средство. И младежа не може да осъзнае че дори и на тази си степен на "развитие" може да го замени изцяло.
А ние пияниците - нас все още няма как да ни замени. Все повече ще има нужда от нек'ви алкохолици със чук и гачени ключове, които да се навират в карантията на тия ИИ-та и да ги ремонтират, докато те се обучават.

h2motor:
Руснаци правеха първите невронни мрежи софт., беше за да спекулират роботи както ги наричаха на пазара. Не твърдя, че са на нивото на тези програми които сега пуснаха и наричат ИИ, но принципа на самообучението мисля че тогава се появи и е копнат от тях. Може и да греша.

Радико:

--- Цитат на: h2motor в Февруари 05, 2025, 08:42:07 pm ---Руснаци правеха първите невронни мрежи софт., беше за да спекулират роботи както ги наричаха на пазара. Не твърдя, че са на нивото на тези програми които сега пуснаха и наричат ИИ, но принципа на самообучението мисля че тогава се появи и е копнат от тях. Може и да греша.

--- Край на цитат ---
Да грешиш.
Принципите на самообучаващата се машина са дошли до българските читатели през далечната 1975та година. Със издаването на том първи на книгата "математически развлечения" на Мартин Гарднър"  което ще рече, че в щатите малко преди това. Това е време когато руснаците хал хабер са си нямали от тази материя. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия