Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
VITAN:
Така е Жужи,
Ако нещо не го е казал CNN, то не съществува. Комунизма си отива, спете спокойно деца...
juliang:
--- Цитат на: VITAN в Януари 31, 2025, 12:39:54 pm ---Така е Жужи,
Ако нещо не го е казал CNN, то не съществува. Комунизма си отива, спете спокойно деца...
--- Край на цитат ---
Така е Витко... а това което публикува вестник Земя е 100% вярно, проверено и достоверно :)
Само не мога да разбера откога земеделците почнаха да разбират и да се интересуват от изкуствен ителект... :)
EDM electronics:
Тук ще разберете, защо DeepSeek няма нищо общо с ChatGPT.
Всичко се състои в иновация на обучението. Американците от яд и злоба започнаха да обвиняват, че китайците им откраднали архаичната технология. Може ли Мерцедес да крадат от Каруца? :)
Вярно е, пукат се от яд не само американците, защото масово всеки захвърли ChatGPT в кофата за боклук, а това значи - глад. :D Аз също вече не ползвам ChatGPT.
Днес си направих поредния експеримент.
Накарах двата AI да ми направят една конкретна библиотека за предаване по UART на всички типове числа с CRC8 чек. Ами ChatGPT ми направи една функция, подканях го 4-5 пъти и не ще и не ще.
DeepSeek трудно се свързва вече, сърварите не издържат, целият свят я ползва, но след като ми захапа въпроса свърши работата, като светкавица. Проверих обстойно имаше само 1 незначителна грешка, но се справи на 100%.
Не ми трябва боклучавия колонизаторски платен ChatGPT.
Обичам китайските продукти.
Фен съм на всичко китайско.
Не искам нищо западно, дори колите им са страшни боклуци. Новите Мерцедеси вече са с изцяло китайски двигатели, а Мерцедес е 10% китайска собственост. Скоро ще стане 100%. :)
Приятно гледане:
https://www.youtube.com/v/RUoH0Mxg0fE
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Февруари 01, 2025, 07:55:36 pm ---За дивия ми спам бях баннат за немалко време. Сега чакам да видя дали правилата важат за всички... :)
--- Край на цитат ---
Да видим бе:
https://mediamall.info/news/top-probivi-dokazvashti-tehnologichnoto-predimstvo-na-kitai-pred-sasht-34859news.html
Наскоро представеният китайски модел DeepSeek AI съперничи на произведения в САЩ ChatGPT по ефективност, но на много по-ниска цена. Това е само един пример за по-рентабилните технологични решения на Китай в сравнение с американските.
Космос: Китайският Chang’e 6 успешно взе първите проби от обратната страна на Луната, докато САЩ се борят да върнат двама астронавти от МКС.
Квантови компютри: През 2020 г. китайският Jiuzhang стана първият фотонен квантов компютър, постигнал квантово превъзходство. С Jiuzhang 2.0 и Zuchongzhi 2.1 Китай остава топ играч в областта.
Квантови комуникации: Китай изстреля първия в света квантов комуникационен сателит, Micius, през 2016 г. През 2024 г. китайски и руски учени тестваха квантова комуникация на разстояние над 3800 км.
Роботи: Китайските четириноги Unitree Go2 и хуманоидните роботи G1 издигат лидерството в глобалната роботика, предлагайки по-евтини алтернативи на Boston Dynamics.
Телекомуникации: ZTE и Huawei направиха Китай 5G лидер. Докато САЩ налагат санкции, вместо да се конкурират по отношение на качеството, Китай гледа към 6G до 2030 г.
Високоскоростни влакове: С над 40 000 км високоскоростна железница Китай има най-дългата мрежа в света, докато железопътната система на САЩ остава в окаяно състояние.
Дронове: Китайски фирми като DJI доминират пазара на UAV, като достъпните дронове се разпространяват по целия свят, за разлика от по-скъпите алтернативи в САЩ.
Радико:
Юлиане извинявам се, че се намесвам във приятната ви лакърдийка ама да ти обърна внимание, че си в голяма грешка относно Китай. Не ги бъркай с Япония. Китайците могат да мислят и да творят и вече имат уникални разработки изпреварващи останалия свят във много неща. И за съжаление тенденцията е такива неща да се увеличават. Което лично на мен ми изглежда доста зловещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия