Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
VITAN:
1. Русия не е САЩ, където цели влакове грабят. От време оно. Че до сега.
2. Ловджийският патрон нагоре колко да бие? 50 метра? Че колко са за мощен дрон?!
3. Ще се научат за наземните дронове, нямай грижи. Важното е, че това не е САЩ или Канада, където бижутерски магазин или банка се грабят на ура!, особено в наши дни.
4. Доказателства бол.
5. Нямаш ли си жена да те дундурка или все те напъва тук да се изходиш?!
6. Споко, в Русия това няма да е проблем в близко бъдеще, но на Запад тепърва започва. Грабежа.
7. Няма да ти давам последните ми изследвания с ИИ за доказателсво. Имаше там писано нещо за едни бисери и за едни домашни животни...
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Януари 30, 2025, 06:27:31 pm ---Ако се загледаш в правописните грешки мисля че ще се съгласиш че тоя даскал е за изгонване.
...
Представи си сега една презентация за защита на докторска степен, в залата един проектор със слайдове, и на всеки слайд комисията пред която защитаваш труда си вижда "потдъжах", "клъстарна", "сърварни", "енергиино", "расеена", "всемете"...
...
Сори, Пикси, нямаше да се заям така с теб, ма ЕДМ-чо почна много да си отваря човката... нищо лично както се казва...
--- Край на цитат ---
juliang знаете че нямам тежък нрав, но на такова мислене и на тези коментари Михаил Кузмов (които явно съм пропуснал), мога само да се посмея, най-малкото понеже виждам как хора които изобщо нямат на представа от акадаемичната кулутра, поне в САЩ, как мислят, или се изразяват. Понеже виждате ли правописа се редактриа с текстов редактор, и за добро или лошо такъв изобщо не ползвам когато пиша на Киририлица, но на латиница, и когато съм писал научни доументи съм използвал само LaTeX ( https://en.wikipedia.org/wiki/LaTeX ). Оставям на вас и Кузманов да се оптитате да разберете за какво се изпозлва тази система (може някой от колегите които има някакъв опит с нея да се оптиа да обясни).
Отностно моето учитеслстване, да ме извини Михаил Кузмов но индустрията се оказа че плаща мноооооого по добре отколкото един университет (за човек с познания и възможности) в който реално погледнато (поне в САЩ), докторантурата е интелектуално робство (особенно за международните докторанти, какъвто бях аз преди 23 години). Та виждате ли мога да допускам синтактични неточности (като не използвам редактор) но в индустрията на информационните технолигии, никой не гледа какво пишеш с думи, а какво пишеш с код или формули ;D ;D ;D. Мога само да добавя че писанията ми на Англииски са далеееееч по граматически шлифовани отколкото на Български, разбира се най-вече благодарение на LaTeX, а и на други, много по травиални, текстови редактори. И понеже споменавам тази система вече два пъти може би тя трябва да се погледне като "технологична новост", въпреки че се използва в научната академия вече от 40 години, та поне някакси, тези коменари да попаднат в руслото на темата.
Само това обаче че повдигате това като въпрос както и Кузманов показва още повече че логическите аргуметни са изчерпват и тогава остават само личните напатки, дали право/криво пис, външен вид, килограми, определени олицитворения и така нататък. Какво да се прави, от ваша страна това може да са аргументи, но лично на мен тези неща са ми безкрайно безинтересни, така че дайте да дискутрираме неща смислени и логически обосновани а не кой къде сгрешил в писането, така или иначе Българския език и литературата ми бяха най-слабите предмети ;D ;D ;D
epwpixieq-1:
--- Цитат на: h2motor в Януари 30, 2025, 07:35:27 pm --- juliang, може да пише без клавиатура, и аз съм така - няма ги буквите на моята.
--- Край на цитат ---
По скоро има лека форма на дислексия ( https://en.wikipedia.org/wiki/Dyslexia ), като понякога обръщам букви и цифри, а и пръстите се движат много по-бавно от мисълта. Майстора се опитваше да ме укорява че допускам много правописни грешки но накрая и човека се отказ ;D, явно реши че си заслужава да чете коментарите ми и много много да не обръща внимание на правописа, ситига да има правилната структура :).
VITAN:
Лукавиш.
Количките ти ги набута в темата.
Ставаше дума за единно (диспечерско) управление на въздушният трафик на дронове.
Ама пустите му психо-десни раданкъневчета.
Последният поне си призна, че работи евреин у еУропата, та прибира торби с пари.
М'а тъй, трябва някой ахмак да върши черната работа.
Както казахме за диспечерство на въздушният трафик, заради авио-катастрофата във Вашингтон вчера, много професионални летци се изказаха по темата.
Най-некадърните авио-диспечери били американските.
Неадекватни, не спазват протокол, псуват в ефир...
И може посланника да го прибраха, но посолствоТО очаква полагащите му се дудуци.
Темата е такава. Други варианти няма открити, няма открити...
P.s. Нов материал за ТОКАМАК-а. Времето нагласено, само пуснете звука:
https://rutube.ru/video/13bca3945617c47f7614a158f3c99b31/?t=329&r=plwd
VITAN:
Ръководителят на “Дийп Сийк”: Създадохме нашия ИИ въз основа на съветски разработки от 1985 г.
https://zemya.bg/rakovoditelyat-na-dijp-sijk-sazdadohme-nashiya-ii-vaz-osnova-na-savetski-razrabotki-ot-1985-g/
Ръководителят на китайската компания “Дийп Сийк” Лян Уенфън призна, че основата на най-мощната невронна мрежа, която съществува днес, е програмният код на съветски програмисти, написан през 1985 г.
„Няма да лъжа, нашият изкуствен интелект е създаден на базата на съветски разработки, а именно системата ОГАС (на руски – ОбщеГосударственная Автоматизированная Система-бел ред.) на академик Глушков“, казва той в интервю за Ютюб канала на американския блогър Лекс Фридман. „Без нея никога нямаше да настигнем американците и техния Чат Джи Пи Ти.“
Китайският високотехнологичен стартъп “Дийп Сийк”, който разработва система с изкуствен интелект, създаде аналог на Чат Джи Пи Ти, като похарчи само около 5 милиона долара за обучение на своята система. Това е значително по-малко, отколкото е инвестирано в подобни системи в САЩ.
Предприемачът обяви, че планира в близко бъдеще да учреди награда на името на съветският кибернетик акад. Виктор Глушков, както и да открие музей в Пекин, посветен на научните постижения на СССР. „За разлика от мнозина, аз никога не съм забравил благодарение на коя държава съществува независим Китай днес“, подчертава Уенфън. – Сега собственият ми проект прерасна на международно ниво. Затова искам да съхраня паметта на СССР и приноса на съветските учени в научно-техническия прогрес, ние ще открием такъв музей тази година. Основата за него ще бъде архивът на Глушков”. Според руското списание “Наука и жизнь” архивът на Виктор Глушков, който съдържа 10 хиляди страници, е бил продаден на търг през 1995 г. за 15 хиляди долара, купувачът му е китайски бизнесмен, който е предпочел да остане анонимен.....
P.s. Експлозията на фалити в Германия надмина всички очаквания
https://mediamall.info/news/eksploziyata-na-faliti-v-germaniya-nadmina-vsichki-ochakvaniya-34743news.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия