Справочници, схемотехника, теория > Обща схемотехника
Детекторния приемник, усилване без батерии
Ksurnev:
Господа Офицери, заблуждавате се, че детектора е усилвател.
При тези приемници най-добрия усилвател е АНТЕНАТААААА!!!!
Когато съм започнал да се занимавам с радиотехника нямаше точкови диоди, и ги правех от оловна руда и бръснарско ножче.
Още тогава съм го установил това.
СЕ от Смолян
edin:
Локо, случайно да си Наско от София? ;)
Аtos:
--- Цитат на: Ksurnev в Август 30, 2017, 10:55:16 am ---Господа Офицери, заблуждавате се, че детектора е усилвател.
При тези приемници най-добрия усилвател е АНТЕНАТААААА!!!!
Когато съм започнал да се занимавам с радиотехника нямаше точкови диоди, и ги правех от оловна руда и бръснарско ножче.
Още тогава съм го установил това.
СЕ от Смолян
--- Край на цитат ---
Ksurnev, обясни тогава как се получава този коефициент на усилване?
Антената колко коефициент дава (приблизително)? Ще ти кажа - не повече от 2 (пряко сили и при идеални условия), говорим за "нормална" дължина, не за балон в небето или кабел до покрива на небостъргач...
Мисля, че най-важното в детекторния приемник е резонанса на честотата за приеманата вълна.
Затова дори и антената е добре да е с дължина, кратна на дължината на вълната (или обратното).
П.П.edin, не е Наско :D
AN_nedev:
--- Цитат на: Ksurnev в Август 30, 2017, 10:55:16 am ---Господа Офицери, заблуждавате се, че детектора е усилвател.
--- Край на цитат ---
Другарю Ksurnev, сам по себе си детектора детектира (изправя), той не усилва, сам сте написал че това е АНТЕНАТА.
mito_kupona има в предвид това:
juliang:
Интересно ми е какъв смисъл влагате в израза "коефициент на усилване" в една приемна антена? :) Усилва какво, и спрямо какво ще се измери този коефициент? :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия