Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Метод "Капанадзе" с натрупване на мощност.

(1/3) > >>

hristolocco:
Здравейте, тук ще разгледаме метод с натрупване на мощност за увеличаване на изходната мощност.
1. Имаме резервоар (кофа) кондензатор,  може и резонансен кръг или индуктивност само.
2. Имаме едно "канче"  (маломощен ВЧ Генератор един ват).

Принципа на действие с канчето гребем малки порции вода (ток) и пълним кофата. Примерно нека една кофа да събира сто канчета (по един ват всяко), като се напълни кофата я лисваме цялата наведнъж в/у огъня и го гасим. За разлика ако се опитваме да го изгасим огъня неуспешно с канчето само. Това прозрение ми дойде докато варихме зимнина т.е. след като увряха бурканите.

Та ако искаме да светим лампа сто вата с един ват батерийка това е метода с импулсно натрупване на мощност ала "Капанадзе".

Благодаря за вниманието.

mito_kupona:
    Е, де да беше така, ама не е, защото в патента пише, че допълнителната енергия идва от вън, от обкръжаващото ни пространство, а не се натрупва за сметка на захранването. Дори генератора да има много висок КПД, винаги има няколко процента загуби, които се натрупват при всеки импулс при „пълненето на кофата“ и никога не можеш да отдадеш на товара повече енергия, отколкото си вложил, елементарна логика.
    Капанадзе казва, че в неговия генератор има две устройства с КПД от порядъка на 30-40%, но COP или КОП е десетки пъти над 1. Какво е КОП, коефицент на качеството на енергията, с колко пъти можеш да увеличиш енергията на изхода за сметка на външна енергия. А това е ясно доказателство, че енергията не се натрупва за сметка на захранването а идва от вън от отвъдното, ефира, етера, вакуума, тъмната енергия и т.н.
    А, как идва тази енергия от вън, е вече друг въпрос. Имам някакви предположения, с които не искам да ангажирам никой.
    Качвам едно клипче, на което е показан сблъсък на две вортекстни димни кръгчета, такива каквито всеки обигран пушач може да направи с устата си, само че на клипа се генерират от две машинки.
    По същия начин Капанадзе блъска магнитните полета на двете бобини в генератора си, което той нарича биене на честоти. Отдавна има теории и спорове, че магнитното поле е всъщност поляризация на ефира, етера, при което се създават ефирни вълни. Да предположим, че магнитното поле на едната бобина при всяка пулсация взаимодейства с ефира и създава ефирна вълна, подобна на кръгчетата от клипа, която тръгва в посока на вектора на магнитното поле. Същата ефирна вълна се създава и от другата бобина и тя се насочва срещу първата и следва сблъсък, колосален сблъсък, както на клипа, даже камерата зацикли при сблъсъка.
    Какво виждаме при сблъсъка на клипчето, кръгла плоскост, която се разширява радиално и в апогея на разширяването в периферията на тази плоскост се получават синфазни вълни, които в последствие се завъртат и преминават в много на брой по-малки кръгчета, но обърнати на 90 градуса спрямо двете основни кръгчета. Да предположим, че както магнитното поле може да създаде  искуствена ефирна вълна, по същата логика и обратния процес е възможен, защото в този случай ефира е поляризиран или е нарушено равновесието и той се стреми да го възстанови, а как ще го възстанови, като енергията от малките кръгчета или ефирни вълни премине пак в магнито поле, което ще индуцира ЕДС в товарната бобина, а тя е нищо друго освен кабела на заземлението, който минава по средата на двете основни бобинни и е разположен на 90 градуса спрямо тях. Или с две думи няма Ленц ефект.
    Трябва да се направи и друго предположение, че при такъв сблъсък на изкуствено създадени ефирни вълни се получава много повече енергия от вложената за създаването на магнитните полета, които създават самите ефирни вълни и другия плюс е, че няма Ленц ефект. По думите на Капанадзе, колкото е по-висока честотата, толкова и мощността на изхода е по-голяма. Колкото повече малки ефирни вълни създадем, толкова повече мощност ще получим.
     Спомнете си хранителя на вечно движение на Ед. Лидскалнин, там имаме две бобини, които, са свързани противофазно и се подава електрически импулс, по-горната логика магнитните полета на тези бобини създават две противоположни ефирни вълни, които се сблъскват и енергията от малките кръгчета ефирни вълни от периферията преминават в магнитно поле, което се движи в магнитопровода вечно, докато не се прекъсне самия магнитопровод. А магнитопровода е разположен на 90 градуса спрямо бобините и пак няма Ленц ефект.
   Качвам малко снимки на самия сблъсък от клипа, за да стане по-ясно за, какво иде реч.
   Еее, пак написах цял роман, хайде със здраве.
 Не можах да кача клипа, но мисля, че снимките са достатъчни.

Maistora52:
Мито, де го клипчето?

mito_kupona:
Ето го клипчето.

mi68:
Здравейте,
За мен нещата са по-прости. Как се създават вортексни спинови полета?

Ако пуснем ток на проводимост по прав проводник около него имаме радиално магнитно поле и може да то измерим с токов тороидален трансформатор (амперклещи). Същото явление имаме ако са пусне ток на разместване (сменяване) от кондензатор в токов тороидален трансформатор.

Ако имаме две сили по една права в противоположно направление имаме ленцефект, но ако имаме вертикално изместване се наблюдава двойка сили и въртящ момент подобно на буквата Z.

Самоиндукцията е относително явление, ако кондензатора от първия пример от перпендикулярно се сложи радиално и LL резонанс се получава Сърл ефекта, като основата е наелектризирана отрицателно.
Тогава самоиндукцията става отрицателна и вместо да се повишава ентропията и изхвърля енергия имаме понижаване на ентропията, реално охлаждане и ЕДН от неелектрична движеща сила.
Просто обратен прочит, електроните не се движат покрай плюсови йони, а от изкуствено зарадана с минусови  електрони основа (плоча) на радиален кондензатор. Така работи Сърл генератора, за по лесно пускане се подава радиално 20кВ и се завърта от стартера след това 20кВ се изключва заедно със стартера.
Гениално просто, но 10 години труд за разбирането.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия