Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Задача за хидроинженери и "техничари"
krasias:
atos, басейните се пълнят веднъж в годината с вода. До всеки басейн се прави една скрита шахта в която се поставя дебитна помпа, филтри и хлорираща течност и така водата се пречиства без да се подменя с нова. Така е много по евтино вместо да сменяш водата всяка седмица. А който има много животни си прави собствен водоизточник, или бунар или някое малко изворче.
Радико:
Атос наистина това не е подходящо за ползване "на дребно" не е ли вързан водопровода поне на по голямо село е безсмислено. Сетих се тик в този ред на мисли: Едно време в далечните съветски времена в някое от техническите им списания гледах едно доста добро решение за баня. студената вода влизаща в бойлера първо преминаваше през една серпентина разположена като скара под душа и като се къпеш изразходваната топлата вода отдава част от температурата си на влизащата в бойлера студена вода. това вече си е сериозна икономия на енергия. Има разбира се някой неудобства според мен, основно свързани с почистването, но не мисля че са непреодолими.
Аtos:
Стига, бе...разпиляхте ме, бе... ;D
То човек сакън да не сподели идея...все пак, това, което locco показа е интересно!
Ако се помисли да се затвори водната система през кладенец или 2-3 метра дълбока подземна тръба, струва ми се, че ще се получи приличен и евтин климатик.
Радико:
--- Цитат ---все пак, това, което locco показа е интересно!
--- Край на цитат ---
Във някогашното списание млад конструктор имаше една рубрика:
Почакай изобретателю някой друг се е сетил преди теб. Та значи по времето на социализъма ;) в София функционираха 15-16 киносалона всички имаха климатици работещи на този принцип "със чешмяна вода" После покрай инсценираната водна криза ги изхвърлиха всички. Остана само един да работи почти до 2000на година в кино Витоша, то беше на ъгъла на Витошка и Патриарха.
gensdi:
Ето една подобна идея в аматьорско изпълнение:
https://www.youtube.com/watch?v=s_IG6d2qVAE
Преди нямаше такива магнити, а сега няма други работи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия