Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (2/51) > >>

Vetap:
"Vale" какви са тези нови "SI" еденици, които употребяваш? kHz ли имаш в пред вид MHz ли, mHz ли? Уверявам те това са различни неща!
Моля да се използват приетите обозначения в "SI". Иначе става "манджа с грозде". 

Vale:
Отговарям за честотата. Грешката е моя. Не съм обърнал внимание, че има разлики в записването и се получава двусмислено. На всякъде, където фигурира 'k' пред Hz имам в предвид 'kilohertz' (обозначение по SI - kHz), където фигурира 'm' пред Hz имам в предвид 'megahertz' (обозначение по SI - MHz). И е правилно 'hertz' (symbol Hz) да се изписва без 't' по средата. Ако остава още неясно някое обозначение кажете, ще поясня какво точно съм имал в предвид. Грешката е моя, и моля да ме извините.

Vale:
Отговарям на Atos. Абсолютно сте прав. То се потвърждава и от цитирания текст на английски език, от където става ясно, че магнити поставени под 900 спрямо ел. поле на електрета, увеличават заряда и честотата, с която заряда се възстановява. Това взаимодействие може да стане само на 'етерно' ниво, т.е. чрез етера.
Въпроса за 'етера' е развит от руския академик Ацюковский в няколко книги (естествено на руски език). Има и отделна книга за електромагнетизма. Книгите ги има в свободен достъп в интернет и могат да се копират. Ако представляват интерес аз ги имам и мога да ги сложа на форума, но още не съм разбрал къде слагате книги.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Vale в Май 11, 2017, 10:14:57 pm --- Тъй като електретът е измислен в Япония, и американците са научили за него след 1945г. и са го пазили в тайна, колкото са могли, предполагам че няма начин да не познават тази схема. Предполагам, че те не изпускат да се разпространява подобна информация.

--- Край на цитат ---

Електрета за първи път е  концептуализиран от Оливер Хевисайд (https://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Heaviside) в неговите трудове The Electrical Papers ( https://archive.org/details/electricalpapers01heavuoft, https://archive.org/details/electricalpapers02heavrich,  не мога да си спомня точно страниците където той го концептуализира, но ако има интерес ще ги намеря). Всъщност, електрета като ефект на определени субстанции е бил познат още от 1700 година.  Японеца Мотоару Егучи експериментира с първия електрет през 1919 – 1925 година, като това което той забелязва като ефекти, напълно съвпада с това което Хевисайд теоретизира.

Интересно допълнение е, че това което се пише в дебелите книги за Максуеловата теория всъщност е Максуел-Хевисайд теория (основно горепосочените 2 труда), понеже Максуел е изразил теорията си в кватарионна форма, https://en.wikipedia.org/wiki/Quaternion, която е по-комплексна от векториалната, и Хевисайд, който няма формално университетско образование а е самообразован, е бил този който е взел неразбираемата (в продължение на 20 години ) за физиците Максуелова теория (Максуел е бил математик а не физик) и я представя (и допълва) във векториална форма, такава каквато е позната днес (въпросително е дали в това превръщане не се губи или изменя част от субстанцията на Максуеловата оригинална теорията, която има 20 кватарионни фундаментални уравнения, но това е много по дълга тема).

epwpixieq-1:

--- Цитат на: atos в Май 12, 2017, 08:46:59 pm ---От всичко написано дотук, ми се потвърждава собственото усещане, че магнитът по своята същност е акумулатор/кондензатор на етерна енергия...
Това явно е начина "да се бръкне" в етера...

П.П.Говоря за прекогнитивност, нека никой да не иска да му обяснявам или доказвам каквото и да било - просто споделям лично усещане...

--- Край на цитат ---

А може би е просто състояние на материята която позволява енергия, в определено състояние (това което наричаме магнитно), да бъде канализирана, но постоянно циркулираща макар и без флуктуационно проявление, във (при затворена магнитна верига, PHM ефекта на посоченото видео) и около (неефективно затваряне при "отворена" верига) тази материя. Представете си как лупата концентрира (фокусира) слънчевата светлина, само при магнита тази фокална точка(/и) или канал(и) се явяват вътрешни за структурата на материалното тяло.
https://www.youtube.com/watch?v=UFcd_QCLK5w (PHM ефекта след 05:30)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия