Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Получаване на ел. ток от електрет
Vale:
EDM electronics, всичко, което съм сложил по темата стои там за да го видиш. Но за това е нужно да го прочетеш, нали. Остарелия патент на Тесла със електростатичния прекъсвач обръща в безмислица всички публикации преавни през последните 20 години на тема MPG и MEMS. И съм обяснил много ясно защо. Учи Третия закон на Чизхолм.
EDM electronics:
--- Цитат на: Vale в Ноември 14, 2018, 09:36:42 pm ---EDM electronics, всичко, което съм сложил по темата стои там за да го видиш. Но за това е нужно да го прочетеш, нали. Остарелия патент на Тесла със електростатичния прекъсвач обръща в безмислица всички публикации преавни през последните 20 години на тема MPG и MEMS. И съм обяснил много ясно защо. Учи Третия закон на Чизхолм.
--- Край на цитат ---
Колега, нека си спестим празните приказки и закачки, генералният въпрос в случая е:
Какво направи ти по въпроса?
Толкова ли не можа да си направиш един прекъсвач или както ти смяташ, да поставиш тиристор?
Като си научил тоя закон на Чихуа Чихуа, защо не го приложи на практика?
Един тиристор се поставя за 1 мин. един електрически прекъсвач на Тесла се прави за 15 мин. Един разрядник се запоява за 10 сек.
А на Бедини лека му пръст, теориите му за СЕ са абсурдни. Та те не са някаква доказана теория, напротив.
Аtos:
--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 14, 2018, 09:47:57 pm ---...Като си научил тоя закон на Чихуа Чихуа, защо не го приложи на практика?...
--- Край на цитат ---
EDM electronics, досега не съм виждал толкова неадекватен пост от теб, какво ти става?
Михаил Кузмов:
Ако беше запознат със законите на Мърфи, нямаше да мислиш така!
Vale:
EDM, за да прекратим това, което много прилича на тролинг, ще се опитам да ти дам положителен пример от публикация в темата. Надявам се да го разбереш. Ето на трета страница от темата има поставена схема на MEMS с исползване на електрет и два променливи кондензатора. Ето я схемата:
Наличните променливи кондензатори се управляват чрез физическо разместване на двата електрода (най-често се употребява въртене). Резултата от исползването на такава схема е нулев, понеже разходът за въртенето на кондензаторите може да не се покрие от получения ток от електрета. Обаче на осма страница от темата, колегата Ksurnev постави документ:
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=10085.0;attach=47390
който показва, че има променливи кондензатори, които се управляват с променлив ток вместо с физическо движение. Ето това е примерът. Ако можеш да поставиш полезна схема, която да допринесе за уборвнето на наложеното в момента мнение, че за да се извади тока от електрет, трябва да се прилага физическо усилие, ти със своя опит ще допринесеш за развитието на тази тема. Ако и след този пример, продължиш да се занимаваш с тролинг, всички ше знаят, че го правиш умишлено, и ще възникне въпрос какви са движещите мотиви.
Ще ти бъда благодарен, ако исплзвш познанията си за да допринесеш за развитието на темата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия