Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Получаване на ел. ток от електрет
Vale:
Вече се събраха около 5, а може и повече метода за получаване на ток от електрет, без да е необходимо исползването на каквато и да е енергия. Всички тези методи могат да бъдат исползвани за захранването на схема, чрез която да се управлява получаването на ток от електрет по възможно най-ефективня начин, т.е. не би било проблем в процеса да участват транзистори и тиристори.
EDM electronics:
Колега, ти успя ли да направиш някой от тези 5 метода на събиране на електричество от въздуха, за да го демонстрираш? Аз не вярвам в тези приказки, вярвам само на очите си. Не си направил, познах, нали? :D
А аз съм правил такива опити - детекторен приемник. Като ученик слушах радио без пари с ток от въздуха.
Тиристори не се ползват там, където има нужда от бързина на превключването по простата причина, че има един п-н преход повече от транзистора, т.е. една потенциална бариера повече и оттам ниска скорост на превключване. Транзистори се ползват колега, транзистори...щото транзисторите ще уловят етера ;D, а тиристорите не могат, затова и правят сигнала на трион.
С глупости се занимаваш колега, с глупости... Га изкараш ток от Тесла-електрета, че да си струва, т.е. да захраниш повече от 2 светодиода, пак пиши.
Vale:
EDM electronics, изглежда не си прочел какво съм написал по въпроса за патента на Тесла № 685957. Жалко е, че някой хора се смятат за компетентни да дават отговори, на неща, които не са прочели. Всичко което съм написал е свързано с електростатичния прекъсвач на Тесла, който е исползван във втория метод, предложен от Тесла за сваляне на енергията от кондензатор. Също така и схемите на Бедини са поставени единствено поради предложения там прекъсвач. И понеже прекалено много разбираш, но не си се запознал с метода на Бедини, от графиката на тока се вижда, че прекъсвача включва много по-бавно, от колкото изключва. Точно мигновенното исключване се постига с тиристора. Ако искаше да бъдеш в час по темата, требваше да обсъдиш прекъсвачите. Получаването на ток от 'небето' и 'земята' не е предмет на тази тема.
Михаил Кузмов:
Да точно така! EDM квази-перманентно не е в час!
dymelsoft:
Еееех EDM недей така, Vale е грамотен човек. Особено си личи по думи и изрази като: "някой хора"; "исползван"; "исключване"; "исползването"; "требва" и др., пък и тиристорите са си друга бира, ти къде се буташ да даваш мнения. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия