Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Търся производител на метални детайли по поръчка
Bat_Vanko:
--- Цитат на: spark в Май 09, 2017, 10:54:38 am ---Импулсна предавка с ремъци не е много за препоръчване има много удари и се срязват зъбите на зъбния ремък, освен това трябва да има обтегачи чрез паразитни колела.
--- Край на цитат ---
Това е напълно вярно за промишлена предавка която трябва да има гарантиран живот поне 2 години. Но за нещо което има вероятност 99 % да не тръгне изобщо, не си струва излишното оскъпяване. Предложеният вариант е заместител като функции с известна отстъпка от номиналните параметри, но като цена и изработка е изключително лесен. Ако предложеният принцип все пак излезе успешен то ще се получат и много нови изисквания към конструкцията и начина на действие. Тогава вече може да се говори за изпълнение с качествени материали.
spark:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 09, 2017, 11:11:54 am --- Ако предложеният принцип все пак излезе успешен то ще се получат и много нови изисквания към конструкцията и начина на действие. Тогава вече може да се говори за изпълнение с качествени материали.
--- Край на цитат ---
Мога да кажа с вероятност 99.9%, че това няма да има КПД, над 1. Най-добрия начин за изработка на импулсен механизъм е планетна предавка с ексцентрично разположени тежести по сателитните зъбни колела. Ако прототипа е калпав няма да проработи. Имай предвид, че ремъчните предавки са с по-нисък КПД от зъбните това ще окаже влияние.
Иван Димов:
miromad, до колкото разбирам се опитваш да използваш центробежни сили за създаване на енергия. На мен идеята ми харесва, но аз бих използвал най-обикновен коляномотовилков механизъм, който също преобразува възвратнопостъпателно движение в еднопосочно въртене. По принцип центробежните сили могат да направят СЕ, но все пак много зависи каква е конструкцията. Само експериментът ще даде някакъв отговор.
spark:
--- Цитат на: Иван Димов в Май 09, 2017, 01:10:05 pm --- По принцип центробежните сили могат да направят СЕ, но все пак много зависи каква е конструкцията. Само експериментът ще даде някакъв отговор.
--- Край на цитат ---
Центробежните сили не могат да правят СЕ, центробежните устройства само акумулират и след това отдават енергията.
miromad:
Благодаря на всички, които ми дадоха съвети относно осъществяването на моя проект.
Оттук нататък ще комуникирам на лични със spark.
Решил съм да пробвам този проект, независимо от крайния резултат, така че ще продължа напред.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия