Автор Тема: Турбина на Michael Waters - малък макет  (Прочетена 75460 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

 • Сериозен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ****
 • Публикации: 1 651
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Турбина на Michael Waters - малък макет
« Отговор #30 -: Март 31, 2017, 07:48:57 pm »
Имам предвид, че магнитното поле се върти заедно с физическата геометрия на магнита.
Благодаря за пояснението Velektra,

Аз имам противоположното разбиране тоест, че при така описаното въртеливо движение, магнитното поле е стационарно спрямо физическата геометрия на магнита. Имах подобно разбиране като това което ти изразяваш, най-вече поради заучени познания, но промених мнението си след като се задълбах в експериментални установки и в някой от по-старите книги и мнения по въпроса.

В това да имаме различни виждания няма нищо лошо, но явно имаме различни разбирания за една и съща фундаментална физична динамика която може би ще бъде добре да я дискутираме в отделна тема, позволявайки на тук започнатата тема да се движи напред.

Интересното тук е, че природата изобщо не я интересува как ние я разбираме  :) , тя винаги си спазва нейните закони, които може да съвпадат или не с нашите формулирани разбирания за тези закони.
« Последна редакция: Април 01, 2017, 03:46:04 am от Maistora52 »

Velektra

 • Гост
Re: Турбина на Michael Waters - малък макет
« Отговор #31 -: Март 31, 2017, 10:14:23 pm »
epwpixieq-1,
естествено, че в различните виждания няма нищо лошо.
Дори смятам, че така по-бързо може да се достигне до истината. А разбере ли се истината, въобще не страдам от болестното състояние, да ме е яд, че не съм бил прав  :) .
Естествено, че не споря само за спорта и на инат, а се старая да разсъждавам логически и смислено.

Неактивен Коев

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 110
Re: Турбина на Michael Waters - малък макет
« Отговор #32 -: Март 31, 2017, 11:04:14 pm »
Идеята за използване на плоска медна спирала вместо обикновен диск си струва да се изпробва, възможно е, ако лентата е достатъчно тънка да се направи намотката с повече витки и да се получи по-високо напрежение между вътрешния и външния край на лентата, значително по-високо от напрежението, получено в късата отсечка-радиус в диска на едно сандартно ФД.
Като начало, за да се разбере, дали ще има индукция на ЕДС в тази плоска бобина, е добре да се свърже малък светодиод към вътрешния и външния и край /предполагам с плюса към външния/, диодът да е в центъра на бобината, фиксира се бобината на някакъв стенд за развъртане със, или без магнита отдолу, развърта се и се гледа дали диодът светва в случая с въртене на магнита и бобината, или при въртене само на бобината и поднасяне на магнита над нея.
Действително, ако се получи генераторът, той ще има равномерно натоварване /без запъване и тиктакане/и токът ще е гладък като от батерия.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Турбина на Michael Waters - малък макет
« Отговор #33 -: Април 15, 2017, 12:29:16 pm »
В редовния и-мейл бюлетин на "Energy Times", разпространен вчера и озаглавен "ПОТВЪРДЕНО - магнит, който привлича злато и сребро", пише следното:


Здравей *****,

Провеждахме доста експерименти зад кулисите и те се оказаха доста успешни. Един от тях не беше успешен, но пък пре-потвърдихме, че един специален магнит действително повдига злато и други не-феритни метали...

...Друг успешен тест тест беше, че аз лично
(тоест Арон Мураками) разработих генератор без триене, основан на концепцията на Фарадей за въртящ се магнит, получавам по-висок волтаж, отколкото някой е успявал до добие в последния век и смятам да обявя всичко на престоящата конференция (тоест Конференция "Тесла" 2017). Идеята за него ми хрумна преди 7-8 години, експериментално я доказах преди около 3-4 години и наскоро я доказах отново, този път с рекордно добивани волтажи. Мога само да кажа, че трябва да дойдеш на конференцията, защото ще има цяла шепа разкрития, които преди не са били достъпни публично - и точно за това са конференциите!

Магнит, който повдига злато и сребро

На предстоящата конференция Джеф Моу (Jeff Moe) ще представи магнит, който притегля злато, сребро и други не-феритни метали. Естествено, това не би трябвало да е възможно, но работи и ще го видиш със собствените си очи. Също така ще си тръгнеш от конференцията с информацията как сам да го репликираш!...
Всички сме получили този имейл вчера. Пускам го тук в тази тема, да не би да има връзка с тук изложеното по Фарадеевото динамо (като част от бъдеща вятърна турбина). Защото по всяка вероятност това събитие ще ме изпревари, а и преди някой да прави каквото и да е, по-добре да изчака и да се види кой какво има ново да казва по въпроса, и да се направят изводите.

Така че това ще го следя, и когато излязат материалите от конференцията, ще взема всичко свързано с този въпрос и ще го линкна за сваляне също в тази тема (нарочно и на пук... иначе би трябвало да си отиде в темите за Фарадей).