Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
juliang:
--- Цитат на: hyparh в Ноември 11, 2018, 09:42:17 pm ---На екстремно голяма дълбочина (където достигат ръба, от който скачат към енергийната сфера) няма почти никаква атмосфера, след като почти напълно липсва съпротивление. Така или иначе дишане (както и циркулация на кръвта) там не е необходимо на организма за оцеляването му.
--- Край на цитат ---
Не разбирам къде се дява въздуха... Все пак отвсякъде го натиска нашия си въздух, с натиск 1 килограм на всеки кв. см. Дори и да е безтегловност, налягането от по-горните слоеве ще натика там въздух. И какво общо има съпротивлението с всичко това, и как така ще изчезва съпротивлението.
А за функциониране на организма (говоря за физическото функциониране на тялото) е абсолютно необходима циркулация на кръвта. Както и функциониране на някои основни органи като бял и черен дроб. Иначе клетките просто ще умрат в собствените си отпадъци. Дори и да премем че по някакъв начин тялото ще черпи лъчиста или някаква друга енергия от околоната среда за работата си (каквато навярно е твоята теза за съществуването на такава дълбочина), то ще ти е необходимо да запазиш функционирането на органите за да можеш да продължиш да живееш след като излезеш от това място. Не можеш да преобърнеш целия метаболизъм на клетките с едно щракане на пръста. Че и след това да го възстановиш.
--- Цитат на: atos в Ноември 11, 2018, 08:45:14 pm ---Малко да ти преведа:
Под "пари" в този пост се визира материално благополучие.
Ако сам не можеш да си отговориш на този въпрос, Юлиане...никой не може да ти помогне да го разбереш ;D
--- Край на цитат ---
Да, и вместо като поп почва да звучи като циганка на пазара...
Ще навлезнем в много дълбоки и нямаши нищо общо с тематиката спорове ако тръгнем да спорим каква е разликата между "пари" и "материално благополучие". За мен разликата е до голяма степен психологическа. Не мога да твърдя че съм богат, но смятам че съм материално благополучен. Това си е мое лично възприятие и оценка за моето състояние, и ако това мое възприятие се промени, аз много лесно мога да стана "материално неблагополучен" без моето материално богатство да се промени. Но това са чисто психологични събективни усещания, и промяната им ще се дължи на промяната на моя мигоглед, а не на външни въздействия. Опитите на някои пишман психолози да въздействат на този ми поглед върху реалността са до голяма степен обречени... :) Да дойде някой и да ми каже "Ский се само, колко зле живееш... и това е щот сквернословиш ордена на Черното слънце! А ако си беше мълчал, щеше да караш опел не от 2010-та година, а от 2016-та (или червено Ферари)"...
А точно това усещам че се опитва да направи Кадуцея. Не съзнателно, предполагам че дори вече не се усеща че го прави. На мен лично такива напъни са ми смешни.
caduceus:
А когато ти спрат тока към земята, освен че ти се задръства физическата система, се развива прекомерно горния канал със съответните му горни чакри - и оттам се почват всякакви неверни визуализации, високо самомнение, криви логически разсъждения и неприемане на друго виждане освен твоето собствено. Който се познае - честито ;D
juliang:
Е що не споменаваш че такива хора са и изключително интуитивни? Че са много по-способни на интелектуална работа?
hyparh:
Юлияне, разбирам любопитството ти, но няма как да бъде отговорено на всеки въпрос. Има неща, които не са разяснени толкова подробно. Не че не може да се мисли и по тях и да навлезем в безконечно гадаене и спорове, а аз нямам време за това.
--- Цитат на: juliang в Ноември 12, 2018, 08:41:05 am ---Не разбирам къде се дява въздуха... Все пак отвсякъде го натиска нашия си въздух, с натиск 1 килограм на всеки кв. см. Дори и да е безтегловност, налягането от по-горните слоеве ще натика там въздух. И какво общо има съпротивлението с всичко това, и как така ще изчезва съпротивлението.
--- Край на цитат ---
Припомни си този отрязък от стр. 43:
--- Цитат на: hyparh в Ноември 03, 2018, 11:26:37 am ---А: Практически да. Въздухът има най-голяма плътност на няколко километра под морското равнище и съответно става по-разреден в коя да е от двете посоки (нагоре или надолу). Ако не беше така, атмосферата обгръщаща земното кълбо, щеше бързо да бъде абсорбирана от неговата субстанция или пък обратното - разсеяна в космоса.
Б: Учените твърдят, че атмосферата ни е с дебелина около 70км.
А: При положение, че земният диаметър е 12700км, за колко дълго такава тънка атмосфера, ще устои такова притегляне и ще остане на позиция? Ако наистина се привличаше към центъра, щеше бързо да изчезне подобно на попиване на тънък воден слой върху гъба."
--- Край на цитат ---
juliang:
Този отрязък е от нещото, което не разбирам как може да се приема като доказателство. В него има доста твърдения, които не се вписват в никаква логика. Специално това което си цитирал ... въздуха няма как да попие в Земята, защото тя ... как да го обясня ... тя е достатъчно наситена. Където е имало дупка, тя се е запълнила.
Всички знаем, че във водата може да се разтвори известно количество въздух. Колко - зависи от температурата и налягането. Не можеш да кажеш, че океаните ще погълнат атмосферата на Земята, щото виждаш ли водата поглъщала въздуха. Същото е и с другите структури, изграждащи земната кора.
Мисля че математически ви убедих че вътре в Земята ще цари безтегловност. Ако има една макар и микроскопична дупчица свързваща горната и долната земя, то налягането в кухината й ще е равно на атмосферното. Ако вътре има някакво черно слънце което осигурява приятна топлина, то би трябвало да свети еднакво по цялата повърхност, щото е в средата на сфера. Няма да има студени полюси и горещ еквтор. Обаче в района на полюсите отвън твърдят че имало дупка. Там температурата спада до -60 - -80 градуса. А вътре трябва да е поне 15-20 градуса, за да е комфортно топло. Това означава че от вътрешната накъм външната Земя трябва да се движи огромно количество топъл въздух. Това няма как да не се забележи от метеорологическите спътници - разликата в температурите ще е над 50 градуса. Да не говорим, че това ще доведе до промяна на климата в голяма област около тази дупка.
В този тунел свързващ давата свята също така ще има изключително силни ветрове, предизвикани от промяната на атмосферното налягане отвън или отвътре. Ураганите в САЩ ще изглеждат като морски бриз в сравнение с опита да се изравни налягането на куха сфера с радиус 5 000 км с това отвън. А разлика ще има заради промяната на атмосферното налягане отвън, дори да приемем че вътре няма промяна поради равномерния климат. Никакви кораби, да не говорим за самолети не биха могли да преминат през такова нещо, още повече пък без да забележат.
По дяволите ... целия световен океан ще се излее вътре, аз обяснявам за въздуха ... докъде ме докарахте... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия