Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
hyparh:
Неслучайно книгата-разказ на Уилис Емерсън е кръстена "Опушеният Бог" ;) Това енергийно образувание изглежда приглушено ("опушено") червено, осветяващо околността с мека бяла светлина със силата на две пълни луни в кристално ясна нощ. Понякога полярни мореплаватели стават свидетели на т.нар. "фалшиво Слънце" или "Слънце-мираж" в моменти, в които въобще не трябва да го има (по време на дългите полярни нощи). Това всъщност е вътрешното енергийно струпване, изображението (проявено чрез superior mirage) на което се отразява от по-топли въздушни слоеве във височина, издигащи се от полярните отвори.
Вътрешната земна повърхност на няколко пъти се описва като "наелектризирана" и "ревитализираща", както всъщност и зоните в свръхдълбоките пещери. Пространствата там са наситени с изключително благотворни жизнени енергии, където животът процъфтява и то много по-добре отколкото на враждебния покрив, където сме ние.
Плюс това на дълбочина от около 20км под земята в огромните пещери тъмнината постепенно отстъпва място на мека светлина от всички посоки, която бавно се засилва и разширява видимия радиус с дълбочината до ниво отлично осветени площи без наличие на сенки. Това явление се дължи на модифициране слънчевите енергии, проникващи през земята и достигащи видимия диапазон.
Та, Юлияне, опитите ти за разваляне на наречената от теб идилия, са напълно безплодни :D
juliang:
--- Цитат на: caduceus в Ноември 10, 2018, 09:14:55 pm ---... и говоря на всички тролчета които си чешат клавиатурите тук - трайте си по тази тема, защото не се знае какъв ще е обратният енергиен удар към вас - точно затова е било и трябва да бъде тайна това знание/. Не се ебавайте с неща които не разбирате - това не са горелки и линукс. Нито отвлечени разсъждения за големия взрив или етера.
Да не кажете после, че не съм ви предупредил.
--- Край на цитат ---
Мисля се сещаш от колко време го чакам тоя "обратен енергиен удар", и все напразно... :) Дори съм се предлагал в името на науката като опитно зайче - никой не се престраши да ми демонстира върху мен лично, да го усетя това нещо ...
Звучиш точно като поп от някоя селска църква - "Гнева Божи ще се стовари върху главата ти, невернико!" Обаче сме вече 21-ви век и все по-малко хора кълват на тоя бастун. Малко си закъснял с опитите да въздействаш на или да блеснеш сред другите с такива приказки. Някъде с около 200-300 години...
--- Цитат на: hyparh в Ноември 10, 2018, 10:20:54 pm ---Плюс това на дълбочина от около 20км под земята в огромните пещери тъмнината постепенно отстъпва място на мека светлина от всички посоки, която бавно се засилва и разширява видимия радиус с дълбочината до ниво отлично осветени площи без наличие на сенки. Това явление се дължи на модифициране слънчевите енергии, проникващи през земята и достигащи видимия диапазон.
--- Край на цитат ---
Обаче на дълбочина от примерно 3-5 км (има 2 мини в света които са с тази дълбочина) не се наблюдава абсолютно никаква свветлина. Или примерно пещера която се намира в склона на планина "дебела" 20-30 км по хоризонтала - защо там не се наблюдава светене когат ослънцето се намира от другат страна на планината и между нея и повърхността се събират 20 км скали? Или смяташ че в командването на NORAD намиращо се в недрата на Скалистите планини военните ще подмината бе внимание някакви несанкционирани светлини из коридорите?
А, да ... забравих че тия имат летящи чинии и пленени извънземни, индивиди с телепатични и телекинетични способности, медиуми и контактьори, рептили ... обаче го крият.
hyparh:
3-5км са нищо. От дълбочина 20-тина км започва да се проявява - има едва доловима разлика между затворени и отворени очи. По-надолу постепенно се засилва и приблизително след 50км става комфортна.
По-сензитивните могат да доловят тази светлина значително по-плитко.
Но защо ли си мисля, че няма никакъв смисъл да разяснявам тези неща... :)
Принципно въпросът ти за вземане предвид хоризонталната дебелина при изгрев или залез, е резонен. Дори може да се вземе предвид земната кора като цяло, примерно защо час-два преди изгрева не свети цялата отсрещна земна повърхност и въздуха?
Там е работата, че условията на такива дълбочини и земната повърхност, са много различни. Най-малкото съставът на атмосферата е друг, а вземайки предвид телуричните земни енергии и прекият им сблъсък и взаимодействие със слънчевите, променят условията страшно много именно на голяма дълбочина.
То е все едно да попитаме защо в близост до един теслоф траф светят крушки с благородни газове, а въздухът наоколо не свети? Именно това е една от разликите и в разглеждания случай.
При определени обстоятелства могат да възникнат краткотрайни проблясъци от земна енергия и на повърхността, които карат въздуха да сияе в определен цвят (осветяват и облаците, ако има такива) и без наличие на сенки - например при някои по-силни земетресения или след силна гръмотевична буря, когато локалната земна площ става "заредена". Доста по-рядко се наблюдава стабилно такова светене с голяма продължителност без да има каквито и да било трусове или бури. Тогава обясненията за търкащи се кварцови скали отиват на вятъра. Без да се вземат предвид трансформационните промени в електромагнитните лъчения (както и самите телурични потоци) и придружаващата ги проникваща компонента, нито едно от тези явления няма да бъде обяснено правилно.
Все пак е хубаво, че има теории за електрическата природа на земетресенията, значи има надежда за тръгване в правилната посока :)
Радико:
Юлияне юлияне, защо не вярваш на Кадуцеус за този "обратен енергиен удар" мисля, че е съвсем ясно, че той не изказва теорий а споделя горчив личен опит. Са дали и той съзнава колко точно е горчив е за друга тема.
caduceus:
Радико
Тцъ - поне в тоя живот нямам такъв експириънс... Обратният удар се получава, когато проявиш агресия /може и подсъзнателна да е, няма значение/ към нещо свещено и силноенергийно, намиращо се в основата на живота. Е, няма как да те изтраят тогава - и не трябва, щото чистенето е логичното следствие на замърсяването :)
Тва става основно поради вродена тъпотия - все едно папуас от Нова Гвинея да хване работещ далекопровод, щото е много як, има голямо копие и знае как се ловят диви прасета ;D Аз пък съм чел малко за тока от книжките, да кажем и видял как се пържат едни такива чернички елементи, крадящи жици - та не пипам където не знам! Нагледал съм се в практиката ми на всякакви случаи и засега съм жив и здрав. Добре е да се внимава и човек да не се прави на всеразбиращ - а тука има колкото щеш такива ;D и първо им спира долният канал към земята + първите три чакри, съответно проблеми с метаболизма, кръвотока в тялото, секса, парите и т.н. Хемороиди, подагра, разширени вени и простатит например са много показателни - като начална фаза, т.е. леееко предупреждение :) При промяна на възгледите - се оправят сами. С мазане ефектът е временен или го няма. Който има очи - ще види, който има уши - ще чуе.
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия