Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
montanar:
Гол и бос съм по темата етер но може ли да се мисли че етера е вид своеобразна матрица по която се разполагат разните процеси в природата - нищо не пречи тая матрица да се влияе от разни фактори - например магнитно поле, гравитация, ...... - дори ми се струва че удобно обяснява магнетизма .... знам ли ..... ?
технократ:
Форумци, вие сте запознати сигурно с трудовете на http://mazeto.net/index.php?topic=9490.0 Нашият Съргойчев, какво ви е мнението за него, и да попитам някои по вещи в тайнствата на вселената, съществуват ли така наречените " релативистки ефекти " предсказани от Айнщайн великият мозък на 20 век и неговият заместник Хокинг, който наскоро почина ?
Ето един видеоклип с експеримент който сякаш потвърждава теорията за ефира https://www.youtube.com/watch?v=_y2KTrFJKfA ако това наистина потвърждава ефира, тогава съвременната физика основана на квантовата механика и теорията на относителността на Айнщайн, трябва да се пренапише.
juliang:
При разстояние от само 6 метра ми се струва невероятно да има такова огромно отклонение, и никой досега да не е забелязал такива аномалии. По света от десетилетия се ползват изкючително прецизни лазерни уреди, при които грешка от хилядни от милиметъра на метър би ги компрометирало тотално.
Много по-вероятно е това отклонение да е свързано с промяна на геометрията на сградата заради промяната на температурата (външна и вътрешна).
montanar:
Най вероятно е точно така както казва juliang - наистина една камра уреди ще грешат за страх :)
А и като гледам какво нищожно разстояние се появява това отклонение ...
технократ:
--- Цитат ---Много по-вероятно е това отклонение да е свързано с промяна на геометрията на сградата заради промяната на температурата (външна и вътрешна).
--- Край на цитат ---
Не мисля, геометрията на сградите не се променя с промяната на сезонните температури. То и Манев е провеждал такива опити в САЩ и е получил същите резултати. Абе нещо и куца на съвременната физика в фундаменталноста на природните закони.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия