Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (102/186) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: atos в Май 10, 2018, 02:25:18 pm ---
Бих те поправил малко - времето не е точно човешка измислица, а необходима компонента, за да мисли човек.
И най-тъпият примат (с наченки на минимум интелект), ползва времеви понятия, като "преди" и "след", разчита на причинно-следствени връзки, без дори да го осъзнава! Т

--- Край на цитат ---

Чрез мисленето от настояще към бъдеще (последователно) е завладян физическия (материалния) свят. С мисленето в обрана посока (от настояще към минало) - за завладяване на духовния свят. Това може да се тренира специално и има упражнение за това - РЮКШАУ или преглед на деня в обратен ред.

GreenHulk:

--- Цитат на: az_skeleta в Май 10, 2018, 04:29:32 pm ---Майсторе, А какво ще кажеш за идеята че това което ние виждаме като светлина, всъщност е нещо което се ползва в другите измерения. И от написаното от тебе стигам до извода че фотона не е изграден от етер.

--- Край на цитат ---

Има тука нещо - етера е среда/посредник да се вижда светлината - а тя е резултат/следствие от дейността/мислите/енергията на по висши същества, наричани от някои и ...ангели. Не върви да си обясняваме всичко в 3Д-то само с неща от 3Д-то, понеже 3Д-то е свързано и с други Д-та. (Койт разбрал-разбрал:)

GreenHulk:

--- Цитат на: Maistora52 в Май 10, 2018, 06:54:21 pm ---

Продължавам да призовавам към Медитация - Логическа Медитация, Научна Медитация, а не такава под въздействието на отровни гъби! (шаманска медитация)!
Само така ще надскочим себе си, и ще направим следващата велика крачка в Познанието си, което като такова е все още под формата дефинирана от Сократ: "Аз Знам, че нищо не знам!"
И като казвам, "все още" имам предвид, че съвременната наука все повече ускорява ход, и върви към следващото стъпало: "Аз знам какво Знам!"... което проектирано като развиващ се процес "в бъдещето" - би трябвало да достигне едно стъпало, от което засега не се виждат следващи: "Аз Знам, какво Не Знам!"

Затова призовавам към Медитация! - защото сама по себе си, тя е най-могъщият изследователски човешки инструмент!

--- Край на цитат ---

Доста интересна е една специфична медитация (самяма) върху атомите(или най-малките частици) време и техния ход - от РАДЖА ЙОГА, която дава Различаване и оттам Освобождение, на която Свами Вивекананда специално акцентира.

Раджа Йога значи царствена йога или най-висшата(не става тук въпрос за гимнастики за здраве)...
Ако има интерес може да пиша още по темата...

GreenHulk:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 14, 2018, 09:06:41 pm --- но е факт, че знаем за неговата същност точно толкова колкото знаем за същността на времето. Дори бих казал, че докато за съществуването на Бог се оповаваме само на вярата, то за хода на времето всеки се е убедил на собствен гръб.

--- Край на цитат ---
Това, за щастие, не е така - някои може да знаят за Неговата същност колкото за времето, но някои знаят много повече, и за това има причини - следвали са определени методики, за да Го опознават ПОВЕЧЕ - организирано и систематично. Молитвата и Медитацията са такива методи, те може да се усвоят и прилагат целенасочено.
За да познаваме нещо, трябва да направим връзка с него.

Ето какво се казва в смисъл в един древен средновековен (или още по-стар) Кабалистичен трактат наречен "Вратата на Кавана(медитацията) на ранните кабалисти" - "Когато човек установи ума си върху нещо, същността на това нещо се връща към него"...

Бях чувал от един индиец преди време тази мисъл: "God is not question of faith, but of experience"! - "Бог не е въпрос на вяра, а на опит"!

nizo:
Греен, по-добре сатанист да станеш, отколкото ръжда йога и не бързай да отговаряш, ако не си запознат със сатанистичното верую.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия