Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Аtos:
Асенеееее...темата и без това си е във философския аспект (какъвто и практически опит да визираме, той е "една страна" от многоъгълник)!
Ама...ти си си сбъркал попрището, бе, човек!
С тия твои басни (забавно ми е винаги да ги чета, въпреки, че понякога и аз се припознавам в тях) би бил доста продуктивен като писател ;D
Радико:
--- Цитат ---В случая с огледалото се използва манипулация на едната 3D проекция на фотона, затова другата му проекция ("близнак") не е манипулирана/отразена/унищожена! Трябва да се ползва "4D огледало", за да се направи пълно отразяване на двойка "квантово заплетени фотони", по-точно - за да ги видим заедно манипулирани , което няма как да осъществим!
Дано да съм си изразил мислите разбираемо?
--- Край на цитат ---
Не знам дали си ги изразил достатъчно разбираемо или аз дали съм разбрал достатъчно правилно. Фактите са такива:
Ако манипулираш "фотона" в едната му проекция това се отразява мигновенно и на другата му прокция сиреч ако огледалото унищожи едната проекция и създаде нов фотон другата проекция ще изчезне но създденият нов фотон няма да има проекция на мястото на втората изчезнала проекция.
Проблема ни е много приличащ на проблема с реактивната енергия. Някой измисля някакъв помощен термин за по лесно онаглдяване на нещата а друг решава, че този термин е основополагащ и бозата започва. Докато считаме пространствата над 3D за математическа поезия а не за съществушаща реалност ще има още и още колизий и все по фантастични пачове за тях.
hyparh:
Радико, какво стана с опитът с хартията и стъкления пакет?
Имам един въпрос и относно самата хартия... Ще се афектира ли тя от проникващо йонизиращо лъчение (примерно X-rays), ако е затворена в малка пластмасова кутия, предотвратяваща проникването на видима светлина?
Питам, за да знам дали ще ми свърши работа при подобни експерименти.
Радико:
За опита с хартията търся кой да ми я прояви в момента.
Да ще се освети от такова лъчение.
Отдавна отдавна физиците в Дубна използвха такава хартия за детектори. Една голяма бала от такава хартия разположена на пътя на частиците и всяка елементарна частица осветява точка в всеки лист от хартията прослдявайки осветените точки се определя 3D пътя на частицата. После започнаха да използват други неща примрно свръхнестабилни течности.
Ще стане за засичане на излъчване, стига да е над червения спектър.
hyparh:
Хмм, аз си мислих, че резултатът се вижда веднага... Става доста ангажиращо с това проявяване и вероятно ще си търся някакъв фосфоресциращ екран за отчитане на момента.
Мерси за инфото.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия