Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
Ksurnev:
Bat_Vanko, понякога ставам ужасно зъл и саркастичен.
При вас сигурно е от пиенето, аз не пия!!!
Ще го снимам и ще го кача, ако мога.
СЕ от Смолян.
mi68:
Здравей,
Явно да се намалят оборотите трябва да се включат две перпендикулярни сили образуващи кръстовище. Това е флуид и електричество. На топлия въздух + или - трябва да се подаде за да имаме наелектризирване и усилване на вихъра, съответно на студение край - или + трябва да се подаде за усилване. А може би радиално.
GreenHulk:
Гледал съм да предлагат на китайските сайтове високообортни двигателчета - 40-50000 оборота.
С тях теоретични ефектите по Шаубергер би трябвало да могат да се пробват, както и с онази капковидна конструкция за летене, ако има наистина необичайна тяга тя да се измери.
Относно вихрите, доколкото съм разбрал Шаубергер акцентира на имплозията, центростремителното движение. По каква логика тогава то трябва да е вредно или допускаме че може да не е знаел?(Факт е че има конкретни приложения в практиката касаещи негови идеи).
Даже съм чувал за някаква специална австрийска машина за поливане на овошки - вдигала яко растежа.
Аtos:
Хълк, досега Хипарх обяснява, че центростремителото е позитивно, кое не допрочете?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Август 06, 2017, 11:15:32 am ---А ти как точно измери че ножчето се изтъпява? И наистина ли смяташ че такова нещо реално се случва?
А, да ... ама ако го сложиш под пирамида не само не се затъпява, ами се и заточва... така съм чувал. Може би и в това вярваш?
Атос... сериозно ... смяташ че лунната светлина или някаква геометрична форма ще предизивикат напластяване на материал САМО върху острието на някакъв материал или ще отнемат материал оттам? Нали се сещаш, че за да заточиш нещо ти трябва да извършиш сложна операция, която е възможна само с премахване или добавяне на материал в точно определени зони Затъпяването на ножчето не е просто огъване или деформиране на материала, а част от него се изтрива, няма го... Как ще възстановиш тази липса?
--- Край на цитат ---
juliang, като изключим хумористичния тон, не е добре да атакуваме неща който не разбираме, особено когато има наслагвана информация по отношение на необяснено явление. Винаги зад всяко необяснимо явление стои нашето неразбиране за природата. Както знаем геометричните форми имат огромно влияние върху това което наричаме живот. Ако може така да се каже енергията има своето изражение във формата.
Пирамидално подобните форми имат свойството да концентират (завъртат диелектричните силови линии) диелектричното поле в определени точки в зависимост от формата и геометричните размери, по начина по който лупата с определена повърхност има свойството да концентрира (видимо) слънчевите лъчи.
Забележими е, че това се получава при материали които имат висока диелектрична константа, тоест с метална конструкция няма да се получи ефекта, понеже диелектричното поле не може да мине през него, а само се отразява.
Ето нагледен експеримент за основата на процеса: https://www.youtube.com/watch?v=VCobTBxW9qE
Преди доста време бях попаднал на научна публикация от Европейски университет, която обясняваше, на база на това явление, забавеното затъпяване на метала, с тази фокусна точка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия