Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

"Зелената Кутия" - Токов Усилвател

(1/2) > >>

hristolocco:
Здравейте другари, през годините си изяснихме всички кутии от демонстрацията на Капанадзе, онази със зелената кутия или аналогичната с консервната кутия и така само да щриховам какво имаме на масата:
1.Автомобилен акумулатор 12V50-60Ah;
2.Синята Кутия - Преобразувател 12VDC-220VAC50Hz400W;
3.Зелената кутия - Усилвател на Тока, за която ще си поговорим;
4.Черната Кутия - Зарядно Устройство (Токоизправител: мрежов трансформатор + диоден мост);
5.Товар - Пет Лампи по 1000W всяка.

 От филма се вижда, че с Автомобилния акумулатор захранваме Преобразувателя (Синята Кутия), на изхода му имаме 220VAC50Hz, тоест на входа на зелената кутия подаваме около 220V 0,4A измерено, а на изхода и вече имаме 220V 23A пак измерено.

 Както забелязваме напрежението от 220 Волта 50 Hz на изхода, е същото каквото и на входа на Зелената кутия, но имаме почти 100 пъти усилване на тока във веригата на изхода на "Зелената Кутия". Оттук и предположението, че Зелената Кутия усилва само потока във изхода, а напрежението се запазва същото каквото е подадено и на входа и.

 Другия Въпрос, който ни интересува е Самозахранването. Как - От изхода на зеленета кутия свързваме Токоизправител (Черната Кутия), който замества акумулатора и Установката започва работа дори с отстранен "първичен" източник на енергия т.е. Акумулатора един вид СЕ. Устройството се самозахранва благодарение на Черната Кутия.

И така да си поговорим за "Зелената Кутия":
Най-Важната и' част "Катушката на Капанадзе" - Усилитель Тока, е отвън. Виждаме две изпълнения при двете демонстрации с еднакви материали, но различно изработени.
Забелязваме и Искро-разрядника, който  е важна част и присъства и при двете демонстрации, по думите на Тариел работи с честота 50Hz. (за да получим такава искра принципно ни е необходим генератор на високо напрежение от порядъка на поне 2-3 киловолта)
..

Радико:
locco
Каква е тая тема какви са тия работи дет ги пишеш. Засрами се. ет
кой повтаря постоянно "СЕ нет и не будет"

mito_kupona:
 locco,токовия усилвател е именно бобината, която е поставена пред зелената кутия, там става магията и в патента го пише. С високоволтови импулси подавани в правилния момент няма, как да се получи на изхода ток 25 ампера, това съм го пробал много пъти с различни конфигурации на бобините и нищо. Няма, как да получиш такива токове от акумулатора, енергията идва от вън, „от отвъдното“, етера, ефира, а не от акумулатора и в патента го пише. Капанадзе никога не е показвал, какво има вътре в тръбата в по-малките му генератори, никога, а там има нещо със сигурност, и това нещо е сърцето на генератора. Трябва да се направи аналогия с механичния вариант на генератора с месинговите дискове, аз затова искам да направя първо него и после да умувам, как работи електрическия вариант, а принципа е един и същ.

x_name41:
ма locco трябваше да пуснете и обяснението към схему от тук, тук или тук

MTM:
В тези схеми ползват захранване от мрежата.От там е лесно. Защото ако ползват АБ, ще свърши тока и до там. Така виждам нещата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия