Автор Тема: Енергия от 'Взривна електронна емисия'  (Прочетена 2553 пъти)

Неактивен oneman

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 249
 • Пол: Мъж
 • Направи го за да го разбереш
Енергия от 'Взривна електронна емисия'
« -: Декември 11, 2012, 12:08:50 pm »
Цитат
Взрывная электронная эмиссия.
Вот такой вот хитрый и удивительный способ получения свободной энергии на основе эффекта взрывной электронной эмиссии, был предложен изобретателями. В основе опыта обычная электронная вакуумная лампа, причем по словам автора ни какая то «хитрая», а сгодиться почти любая, даже самая распространенная.
http://zaryad.com/2012/12/10/budni-alternativnoy-energii-5-26-9-dekabrya/#_01

Превод:
Това е удивително хитър начин за получаване на свободна енергия, основан на ефекта 'взривна електронна емисия' във вакуумна лампа, предложен от изобретателите. Опита се основава на обикновена вакуумна радиолампа, при това по думите на автора не е някаква 'хитра', а може да се ползва произволна радиолампа, даже най-масово разпространените.

Това е видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=TZVPfKtO8Uw&feature=player_embedded

Ще резюмирам накратко:
Използва се радиолампа от масов тип.
По схемата - генератор на синусуидално напрежение, повишаващ трансформатор (от TV преработен) до напрежение 2-3 kV, високоволтови диоди, разрядник 'за по-добро съгласуване'.
Товар - 100W лампа.
Идеята е да се подаде високо напрежение на управляващата решетка на лампата с цел да се увеличи тока по веригата 'катод-анод-товар'.
Схемата се захранва от акумулатора.
Подгряването на катода не е включено в схемата, на видеото е осигурено подгряване от отделен източник (токоизправителя).
Посочва се, че този режим е 'критичен' за лампата. (моля, който е по-наясно да коментира)


 
« Последна редакция: Декември 11, 2012, 12:11:57 pm от oneman »

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
Re: Енергия от 'Взривна електронна емисия'
« Отговор #1 -: Декември 12, 2012, 12:30:31 pm »
И тук има греда! Анализ на схемата показва, че енергията за светене на осветителната лампата идва от акумулатора, а не от взривната емисия, защото такава няма и няма условия за създаването и. Диодите и първия кондензатор образуват изправител с удвояване на напрежението и така втория кондензатор се зарежда до два пъти по-високо напрежение отколкото се получава на вторичната намотка, но полярноста е такава, че на анода на радиолампата ще има отрицателно напрежение спрямо катода. Така радиолампата няма да работи, независимо дали има пуснато отопление или не. След достигане на някаква стойност напрежението пробива през разрядника и осветителната лампата ще светва до разреждане на кондензатора. И така цикъла се повтаря. Ако предположим, че е объркан поляритета на диодите, така че върху радиолампата да се получи  правилната поляризация, натрупващия кондензатор ще се разреди през радиолампата и даже няма да достигне напрежението  за пробив през разрядника.
С тази схема, някой си е направил шега с населението.

Иначе ефекта "взривна електронна емисия" съществува, но няма  качества за добив на СЕ.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 689
Re: Енергия от 'Взривна електронна емисия'
« Отговор #2 -: Декември 12, 2012, 10:39:17 pm »
Здравейте,
Лампата е доста стара и май има "кал". Анода и катода са със сменени функции. За това режима е критичен и не става с нови лампи 6П3С. В клипа не мери мощността на отоплението - разбрах 20 волта, но тока е 2-3 ампера, значи 40-60Вт. За анодната верига не дава данни. Да направи точни измервания! След три минути работа може да спре и да се види разпрашен катода от йоните и влошен вакум. Гетера на лампата е черен, яко е работила в критичен режим. Звукът на искрата се менеше. Явно опита е неповторяем. Хубаво забавление. "връх кОМ"
« Последна редакция: Декември 13, 2012, 08:43:32 am от Maistora52 »

Pyramid

 • Гост
Re: Енергия от 'Взривна електронна емисия'
« Отговор #3 -: Април 06, 2013, 01:27:26 pm »
Прочетете малко повече по темата "електронни лампи", преди да хвърляте такива "хениални" идеи. Познаването на матерята помага на работата и намалява излагацията да се плещят глупости, да го ева.