Автор Тема: Мошеник Симеон от Плевен  (Прочетена 56374 пъти)

Симеон

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #30 -: Декември 06, 2011, 09:53:41 am »
Здравейте търсачи на съкровища. Алтиум  вече отговорих на въпросите ти и чети моите постове, пък и мисли малко повече. Като изтриваш публикаций се показваш какъв си, а това не е необходимо - знаем вече. Ако продължа да пиша след 01.01.2012 , то съм решил заради другите потребители да те оставя, но те наблюдават вече. Не бягам наникъде и ако си ме гонил защо не ме настигаш?

Апаратите по другите експерименти са платени от друг човек, а не от теб и по банков път - имам документи. Това си е тяхно решение, а на теб се обадих за тестове на открито, защото на 5 етаж не може да се заземява през 10 м. Не се изсилвай, че те зная колко си пораснал момче и с мен проблем нямаш.....................................за сега!

Иманярите ползват металотърсач,а вашия уред е тесла трансформатор - уред, който не разбирате. Ако за момент приемете тази идея и четете ( мислите) повече, то ще откриете светлинка в думите ми.  Ако този пост влезе то откривам нова тема за  М 05 с нови детайли.

puschi

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #31 -: Декември 06, 2011, 05:26:10 pm »
Цитат
Защото MAT е дразнител

Какво значи дразнител?! Че не приема дадени възгледи. Че то по тази логика цялото човечество е населено само от дразнители; коя е тази личност ( независимост от пола ), чиито възгледи ( идеи, ако щете външен вид, физика ) да се одобряват от всички. / като стана въпрос за дразнител ( относно налагане на мнение ), не е зле да Си погледнеш коментарите относно двигателя на Стефан Стоянов - постоянното натякване колко е велик и с какво КПД/

Цитат
Внимавай да не последваш съдбата му
И какво значи това? Блокиране на потребителско име; блокиране на IP адрес - отивам да си лея куршум против уплаха :o

Цитат
Предлагам ти още сега да си поръчаш устройството на Симеон. Ако откажеш да го сториш, мотивирай се защо.

За въпросното устройство разбрах от въпросната тема. Защо все още не съм го поръчал? - елементарно: защото не вярвам за такова КПД. При поръчка и евентуална покупка, ще си направя замервания и ако ми изнася съотношението цена/икономия, ще си го закупя.

От цялата тази простотия едно нещо не мога да си обясня - за какво е цялата тази дандания? лицето Х си закупил  от лицето Y устройство, което не отговаря на дадените предписания, и лицето Z надава вой, тъй като лицето X му е познат - приятел. Z, къде беше преди да се осъществи сделката ? Или лицето X не вярва в техническата Ти грамотност?!

Спирам, защото  тази простотия е на път да бие " С какво ни пръскат от небето "

 


Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 623
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #32 -: Декември 06, 2011, 08:07:01 pm »
puschi,

цялата тази дандания е защото сме оставили темата отворена, за да може всеки да пише в нея.
Единственото за което съжалявам е, че когато направихме измерванията в София не ги публикувахме във форума (поради молба на Симеон) и поради този факт има хора, които са изгоряли с пари, колкото и да са малко (200 лв не са чак толкова малко между другото).

Устройството на Симеон е с доказано КПД < 1. Ако търсиш изтрити мнения, можеш да ги намериш в кофата за мнения. Тя е достъпна за всички потребители. Аз мисля, че хора, които не са купили или не са измервали устройството на Симеон би трябвало да се въздържат от коментари. Но и аз си извлекох полуката - от тук нататък, всичко, което измервам, или се измерва в мое присъствие, ще се публикува после във форума (за да няма пострадали).

Pyramid

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #33 -: Август 22, 2012, 09:56:56 pm »
Преди време зададох доста въпроси на Симеон относно метрологичното обезпечение на опитите му, които уж доказвали КПД>1. Помолих за протокол от измерванията, където да бъдат вписани видовете измервателни прибори, системите, класа на точност, условията за измерване /температура, влажност, метода за отчитане и т.н./ Странно, не пожела. Вместо това, получих самонадеяни безпочвени твърдения с терминология, която на мен, преминал през няколко курса по измерване /в средното училище и ВУЗ/, теория на грешките и математически анализ, ясно ми показаха: Симеон няма идея от това, що е измерване. Отделно, на няколко мои забележки по оформянето и правописа не само, че не обърна внимание но, последния път, мило и нежно ми тегли майната.

В същото време, познавам Вальо, неговия съсед и доскоро, негов приятел. Вальо ми го препоръча преди време. Тогава, доста се чудих и аз, защо, при такова CV с купчина патенти, не го търсят за работа, нашия мил Мони. А Валентин, за разлика от него, е технически грамотен, поне в електротехниката...

За патентите на Мони предпочитам да не споря. Може пък, нещо от всички тези чудесии, дето ги е писал за самолетите, да е вярно. Факт е, обаче: Българско патентно ведомство НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА от работоспособността на заявените за патентоване изобретения и полезни модели. АКО е формално добре изписана и не е патентована от другиго, нашите експерти може да защитят ВСЯКА глупост, нали получават пари за това. Откъде знам ли? Ами, преди време, след дългата си процедура по проверки за изобретателска новост и т.н. ме поканиха да ми бъде издаден патент въз основа на моя заявка... за която, междувременно, сам се убедих, че е неработоспособна. Схващате ли? Аз отказах - не пожелах да ми патентоват неработещо нещо. Важното е, че бяха готови, милите.

Оттогава, самият факт за издаден патент, лично мен, не ме впечатлява толкова. Впечатляват ме успешни дълговременни продажби на работещи изделия, които авторът може с три изречения да обясни как функционират, и всеки с умения и оборудване, да би могъл да възпроизведе. Когато аз тук и сега ви кажа, например /ето, казвам ви го/ че мога да ви спестя до над 50% от енергията за нагряване на вода при миене, като без допълнителен нагревател, повиша температурата на водата с ок.13 градуса Целций, аз мога да ви го обясня. И мога да покажа протокол...за разлика от Мони. Това са от 3 до над 10 лв месечно на 4-членно домакинство, реално, "Free energy" но, басни за КПД >1 няма да ви разправям - при мен, 50% спестяване става при кпд ок 25-46%, и обяснявам как и кога се постигат заявените от мен показатели. И няма скрито-покрито, няма измами. Хващате ли разликата?
- Дано.

Относно Мони - не съм и няма да си купя неговото изделие, че да си искам парите обратно. Виждам как постъпва с възможно най-доброжелателно отнеслия се към него - какво да очаквам аз? Щом Той не знае как и какво измерва, как аз да му вярвам? Аз съм електроинженер и разбирам от цифри, а човекът не може И НЕ ЖЕЛАЕ да ми отговори на елементари метрологични въпроси. Да се сърди, ако ще. Всячески подкрепям Вальо и altium.

ПП:
Ако се чудите, защо "чак сега" се намесвам - ами, сега прочетох темата.
« Последна редакция: Август 25, 2012, 09:19:59 pm от altium »

solitoni

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #34 -: Август 27, 2012, 12:24:31 pm »
Здравейте всички - нов съм тук, но искам да споделя своя опит с лицето, което тук се описва като мошеник. Купил съм от него не един апарат и то само по една причина - адапторът работи ефективно. С моделът за 6квт аз изработвам уреди за отопление като монтирам терморегулатор и вентилатор. Консумацията от мрежата при тези 6квт реотани е около 2.5квт. Качих снимки и един клип. Направи ми човекът и един експериментален за товари 10квт - каза, че само променил регулатора. С този големия си отоплявам апартамента и сметката ми за тока спадна с почти 100лв. За два месеца адапторът си връща парите, а останалите съм на печалба. Прави ми няколко безплатни ремонта - правих си експерименти и го изгорих. Моят опит с този човек е позитивен и съм му благодарен, че имам възможност да изкарвам някой лев от конвекторите с неговото захранване.
 Не мога да коментирам вашия опит, защото не знам дали е реален, но захранването работи и то много добре.
Пирамид защо не публикуваш твоите експерименти, с които се хвалиш?...

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 768
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #35 -: Август 27, 2012, 12:49:00 pm »
solitoni, ти за други измервателни уреди освен евтини китайски ватметри чувал и виждал ли си, бе човек ?... и какво показваш/доказваш с тия нескопосни снимки и клип ?... Я вземи да хвърлиш едно око на следното http://mazeto.net/index.php/topic,5746.msg38259.html#msg38259. Като твърдиш нещо дай конкретни данни, а не само общи приказки, че станахме форум за гадатели напоследък  >:(.

solitoni

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #36 -: Август 27, 2012, 02:26:42 pm »
Снимките съм прaвил в мaзето ми в блок Москвa, девети квaртaл, Плевен.  Смятaм, че се виждa достaтъчно. Мотото нa този форум е 'simple mashine'. Не виждaм смисъл от измервaне с осцилоскопи. Мое мнение е, че твърдениятa зa неточностa нa вaтмерите сa преувеличени и не отговaрят нa истинaтa. Видях по-нaпред, сa ви дaли и схемaтa - aз я нямaх. Дaнните също сa коректни - кaкво повече. Не искaм дa ме обвинят в пристрaстност просто споделям моя опит.  С този aдaптор, но по-мaлкия модел зa товaри 3квт в Плевен прaвим локaлно пaрно в aпaртaменти кaто  консумaциятa от мрежaтa е 900-1200вт. Използвaме нaгревaтел зa бойлер к  може дa ви дaм схемaтa с 3 рaдиaторa. През зимaтa системaтa се дaкaзa. Кaкви измервaния дa прaвя, когaто съм нa етaп продaжбa в дейностa ми?!

Ето прост въпрос зa любители теоретици:  Кaквa е резонaнснaтa честотa нa пaрaлелен трептящ кръг при кондензaтор  1пф  и реотaни  6квт?  С кaкъв осцилоскоп ще се измери и имa ли тaкъв по мaгaзините?

Aко товa е форум зa aкaдемици то мотото трябвa дa се смени. От гaдaтели не рaзбирaм к електротехник в ЧЕЗ съм.

solitoni

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #37 -: Август 27, 2012, 07:03:10 pm »
Не искaм дa се зaмесвaм повече и нямa дa пишa в тaзи темa. Не съм aдвокaт нa никого покaзaх моя труд и продуктa. Мисля, че пропускaте еднa възможност относно зaхрaнвaнето.  До  колкото рaзбрaх тук не е комерсиaлнa целтa и вероятно никой не си е купил aдaпторa.  Не рaзбирaм острия тон и злобните коментaри от незaсегнaти лицa. Този Влaдо, зaщо не продaде aдaпторa и дa си върне пaрите? В Плевен може дa му искa 200лв с еднa обявa.  И друго - този Влaдо е известен тук и уредите му също. Aко не се лъжa прaвеше нa ръкa реотaни и ги продaвaше - то с девет диоптърa кaкво друго дa прaви.

Зa измервaниятa може и дa сте прaви, но моя джоб ми говори друго.

Симеон не е злобен човек, a точно обрaтното  и освен товa знaниятa и идеите си рaздaвa щедро нa чaшa кaфе, което не може дa се кaже зa тaкивa кaто Влaдо.

Схемaтa я имaте по-нaпред в темaтa, но товa е зa крaйното стъпaло - резонaнсния изход.  Вероятно дроселите и кондензaторa( погледнaх онзи клип нa Aвисо и действително сa тaм).  Инaче си е обикновен регулируем изпрaвител с 50a грецове.

Не виждaм смисъл дa влизaм в дискусия с тaкaвa емоционaлнa оцветкa.

lz2cw

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #38 -: Август 27, 2012, 08:30:54 pm »
Привет на всички. Аз съм Валентин - потърпевшият. Ще Ви опиша какви замервания направи с неговата измишльотина. Продаде ми омагьосаната джаджа,даде схема и започнах да събирам вълшебното устройство. Сглобих го и го тествах у тях. Там с неговите измислени установки показва, че икономисва. Да ама неее. Ако видите как е изпълнил шунтовете ще ахнете. Той ги е направил с по-тънки жици. Видях това казах му а той отговори,  че нищо не разбирам. Ядосах се и в къщи направих уреди да меря токове и напрежения на входа и изхода. И за мое учудване какво видях. Сипах 1л. вода в кана заграх го с неговата измишльотина и от 5 градуса тя загря бързовар на 15 градуса. Включих бързовара с друга вода и от 5 гр. пак при 30 секунди тя стана вече включена в 220 В в мрежата само забележете цели 26 градуса. Ее на неговите измислени стендове ли да вярвам или на уред по който меря И ГО НОСИХ ЛИЧНО В МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ. Мога да Ви посоча и човека който е мерил уреда ми. Сами преценете Симеон лъже или аз. Като толкова го защитават определени хора, купете си по няколко уреда, че да спонсорирате закъсалия умник. Приятно ползване аванта ток. Ако съществува такъв Solitoni с терморегулаторите - нека ми се обади, skype ми е същия както тук.
« Последна редакция: Август 27, 2012, 08:58:59 pm от altium »

solitoni

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #39 -: Август 27, 2012, 10:35:12 pm »
Блaгодaря нa Вaлентин, че сaм дaде докaзaтелство  в подкрепa нa  aвторa нa aдaпторa. Цитирaм Вaльо:   СЪБРAХ  СAМ УСТРОЙСТВОТО..., което покaзвa, че не е купено с документ зa гaрaнция и уговоркaтa ви вече не се знaе кaквa е билa...Aко имa оригинaлни чaсти вероятно рaботи пaк стигaме до тaм - нямa проблем. Тестове нa aдaпторa сa прaвени в София от квaлифицирaни инженер-конструктори рaботещи зa голямa фирмa. Тестовете сa дaли рaвни резултaти при мерене с инфрaчервен термометър нa реотaни 3квт от рaзстояние 1м.
ВСИЧКИ ТЕЗИ ТЕСТОВЕ ОБAЧЕ СA УБИТИ ОТ РЕЗУЛТAТA НA ТЕСТA ЗA 1месец рaботa в описaните  уреди и системи. Някой дa е чувaл зa ефективно отопление с много реотaни нa брой, но рaзпределени нa голямa площ? Имa еднa основнa формулa зa излъченa енергия от черно тяло и в нея еднaтa величинa е площa, вторaтa е констaнтa и третaтa е темперaтурaтa нa степен 4 (в келвини). Кaквa е връзкaтa ли - 1кв.м при 100 грaдусa сa примерно 100вт,  a 2кв.м при 100гр сa 200вт. Помислете по товa...Що се отнaся до електронния лъч мисля, че беше оновa в кинескопите и имaло един Гриндл Метюз, който бил фaкир нa тaзи темa,  a aз смятaх нa друго място дa опишa товa зaрядно зa електромобили. До скоро.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 623
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #40 -: Август 28, 2012, 01:10:36 am »
Вместо да си губите времето с нас, що не си го самозахраните това, не си резнете кабелите от ЧЕЗ, ЕВН или който е там при вас и не си гледате живота? Явно е, че сме слепци и ни е рано още да прогледнем.
Айде със здраве.

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #41 -: Август 28, 2012, 08:25:43 am »
......... Някой дa е чувaл зa ефективно отопление с много реотaни нa брой, но рaзпределени нa голямa площ? ...............
Аз съм чувал , нарича се подово отопление и е с най-висок  коефицент на комфорт, мисля  даже че има най-добро кпд ( максимално топлоотдаване) от всички останали типове печки.   
И не се измъквай с лафове : "Тестове нa aдaпторa сa прaвени в София от квaлифицирaни инженер-конструктори рaботещи зa голямa фирмa. Тестовете сa дaли рaвни резултaти при мерене с инфрaчервен термометър нa реотaни 3квт от рaзстояние 1м."
Неизвестни инженер-конструктори, неизвестна фирма, неизвестен метод на мерене.    И аз имам инфрачервен термометър, мога да повторя измерването, но ми се струва че приказките ти са дрън-дрън. И като помислих за абсолютното черно тяло се сетих за константата на Болцман, за който ти май не си чувал въобще.
Също така сме срещали информация за Гриндл Метюз и май наистина е бил само факир http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Grindell_Matthews
Та така уважаеми  solitoni, писането в този форум не е като да раздуваш лафове пред блоковете и къщите, пред обеднели и нещастни граждани, които и за змия ще се хванат , само и само да им се намалят сметките от монопола-кърлеж.

yonchev

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #42 -: Септември 04, 2012, 10:41:01 pm »
честно казано много се забавлявах с тази тема и очаквам продължение на сериала  ;D

P.S.  някой да не е разбрал че solitoni и Симеон са един човек  ;)

Pyramid

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #43 -: Септември 05, 2012, 03:56:03 pm »
СПОКО, г-н Йончев - аз се досетих от първия миг.
Освен това, лъже, та се не трае: Вальо много точно описва: с "адаптора", температурата на водата се покачва от 5 до 15 С. Без "адаптора"- до 26 С, или, подадената енергия е с [(26-15)/15]*100 % = 73% повече в "случая без адаптор", отнесен към "случая с адаптор". Ще рече, "адапторът" ви набутва с [(26-15)/26]* 100 = 42,30% .
И това ако е "спестяване", аз съм китаец. Освен това, щом има радиатори за охлаждане /виждам, и вентилатори има, значи, грее/ познайте, какво се опитва да наруши Мони:
ЗЗЕ /Закона за Запазване на Енергията/. Лично мен, само за онзи кратък ден на Септември, 2008-ма година, когато се видяхме лично и го возих до София, Мони просто ме изуми какво непознаване на елементарната физика притежава. След отказа му да ми покаже протокол или поне да разкаже по-подробно за опитната постановка за "измерване", което уж доказвало "чудесните възможности" на неговия знаменит прибор и, в допълнение, след нежната майна, която ми тегли на мейла, Мони ме убеди- Вече нямам съвършено никакви съмнения, че е дълбоко неграмотен, нагъл и арогантен индивид. Последното не пречи искрено да се смея, като му чета грандоманските постинги. Неговите и на неговия клонинг.
На въпроса тук :
Цитат
Пирамид защо не публикуваш твоите експерименти, с които се хвалиш?...
отговарям: РЕ-КУ-ПЕ-РА-ЦИ-Я. За момента, предвид течащата процедура в www.bpo.bg , не публикувам и ще продължа да не публикувам чертежи на конструкцията - Просто, пазя търговската си тайна върху  системите за отстраняване на замърсяванията и технологията за изработка. Моята "играчка" е с размерите на бутилка Кока-Кола и не представлява просто устройство, а развита система за енергийна ефективност, решаваща много въпроси от вида "как да я монтирам", "а мога ли да добавя допълнителни източници", "как да не къртя стени", "как сработва за секунди", "как да запазя възвърнатата енергия, ако няма да я ползвам на мига" и т.н. Е, не виждам и Мони да е привел ДОСТОВЕРНИ "данни" в своя подкрепа. За разлика от неговия случай, аз имам подадени две заявки към инвестиционни фондове, и вече очаквам среща с единия. Пред тях, аз не се правя на интересен, както Мони, имам разработени стратегии, планове и т.н., а инвестиционният ми подход, за разлика от неговия, не предвижда дискриминация или ограничаване правата на инвеститора...
- Само кажете, и ще ви постна тук и писмото от него, в което той ме кани да се навървя /за да видите, колко грамотно пише/, и своя отговор, плюс майната, която отнесох. А мога да покажа доста, пазя си кореспонденциите от 2002-ра насам, много интересни неща има развити в такъв един период...

- Искате ли ?

Pyramid

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #44 -: Септември 23, 2012, 08:36:53 pm »
Здравейте отново, колеги. Преди минути си отварям пощата в АБВ.БГ и чета писмото, което ми е пратил Мони

Цитат
Подател:   avioproject@abv.bg     добави в адреси
До:   tosho_2bl@abv.bg   
Относно:   един съвет   
Дата:   Неделя, 2012, Септември 23 15:39:09 EEST   

Внимaвaй кaкво говориш и пишеш по форумите зa други хорa, от които не си видял нищо лошо...........,че може и дa видиш. Вярвaй нa който искaш, но не се мисли зa недосегaем...

Та, споделям, за да знаете: Колегата вече и заплашва. Ако някой от вас е видял нечистоплътен мой пост тук, ще го помоля да ми го посочи и, най-добре, да ко копира и залепи тук, всички да видите, колко съм долен аз и колко мил и драг-колегата Симеон.

...отделно, че вече мира нямам, не мога да мигна...
- От страх, разбира се :)