Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 2052902 пъти)

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Дедо поп ми е духовен водач в търсенето на CEНеактивен Dedo pop

 • Активен
 • **
 • Публикации: 298
     Виждал съм с очите си работещ генератор на Капанадзе, теофилиус, също го е виждал, мисля, че има и други хора от нашия форум, които, също са го виждали.
   Е аз пък имам яхта на пристанището в Банско.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 626
    След много експерименти и безсънни нощи в опит да проверя многото идеи, които вървят по форумите за генератора на Капанадзе, стигам до извода, че нещата, не са чак толкова сложни.  Не трябва да се забравя от къде е Капанадзе и в, какви примитивни условия е постигнал този успех.
     В общи линии, според мен, първата част на блок схемата, която е дадена в патента, „втория патент“,  е един предавател на енергия, но без антена, а енергията се предава по индуктивен път на втората бобина. Самата първа част на схемата е разделена на още две части или два блока от „прерйвателя“ или комутатора, блок номер 3.
     Каква роля изпълнява комутатора или„прерйвателя“? Ами той разделя останалата част на схемата от захранващия източник в подходящия момент. А това е правило номер 1 за получаване на СЕ. От къде Капанадзе е взаимствал тази идея, ами от Тесла от неговия „Tesla switch“ или Тесла комутатор. Има една схема на Тесла с 4 акумулатора, които се комутират по определен начин и хем лампата „товара“ свети, хем акумулаторите се зареждат. Има и друга схема с две лампи и 4 релета и кондензатори и там картинката е сходна. Няма да влизам в подробности, по тази тема има доста материали в нета. Без отделяне на захранването от източника, няма СЕ, това е най-важното условие в този генератор
      Продължавам с анализа на схемата от втория патент. Блок номер 2 именуван от Капанадзе, като „накопитель“ или блок в който се натрупва енергия, която в последствие захранва останалата част от схемата. Как и кога се натрупва енергията в накопителя? Ами това се случва, когато комутатора е отворен и веригата към „ВЧГ“ високочестотния генератор е прекъсната, но той продължава да работи по инерция,  вследствие на друг процес наречен „резонанс“. Накопителя може да бъде ,както бобина въведена във вълнов резонанс, така и кондензатор включен в някаква схема на прав или обратен преобразовател на напрежение.  Ако се използва бобина, като накопител, когато „прерйвателя“ или комутатора е отворен, тука вече бобината работи, като „extra coil“ на Тесла, ето още един патент на Тесла, който Капанадзе може да използва. Ако накопителя е бобина и работи, като  „extra coil“ на Тесла, това автоматично изисква комутатора да е за високо напрежение 3-4 кв. Ето защо Капанадзе в първите си разработки използва механичен комутатор. Също може да се използва и прав или обратен преобразовател на напрежение при, който да се постигне високо напрежение 3-4 кв на кондензатора и тогава комутатора пак трябва да е за високо напрежение и най-лесния вариант е с механичен комутатор. Не си мислете, че кондензатора на преобразователя трябва да е електролитен задължително.
      Блок номер 4 ВЧГ. Това може да е резонансен кръг „бобина и кондензатор“ настроени на определена честота и, когато се подава на този кръг ток от комутатора с честота равна на първия хармоник или резонансната честота на кръга, в него се получават затихващи колебания, а това е инерцията, за която писах по-горе. Обаче има едно друго нещо, Капанадзе говори за незатихващи колебания, а те се постигат по друг начин, може  с генератор тип „качер“, може с блокинг генератор има и други начини. Най-вероятно ще може да се използва и „ту-ту“ генератора на колегата от нашия форум. Целта е да се запазват незатихващите колебания или „резонанса“ при промяна на параметрите на системата при различно натоварване.
      Блок номер 5, ами сега  :-X. По логиката, която следвам това трябва да е диод- модулатор, който накъсва или модулира високата честота получена от ВЧГ с нужната ни честота да речем 50 херца. Да руснаците казват, че диода е враг на резонанса, но тук този диод е „сърцето“ на генератора, ако предположим, че комутатора е „мозъка“. Сега ще попита някой, ами от къде се взе тази честота 50 херца, ами тя се задава от блок номер 7 „ първи регулатор на честотата“. И в краайна сметка се получава, че първата част на схемата, като цяло е един еднотактен диоден модулатор или най-простия вид предавател.
     Така описана първата част на схемата от патента сама СЕ няма да даде, но тя подготвя „почвата“ за последващите процеси, които се случват във втората част на схемата, а именно там се получава енергията от обкръжаващото ни пространство и това не е никаква мистика или магия, а енергията идва от резонанса. С помощта на резонанса може да се усилят и най-слабите периодически колебания, като енергията за това усилване се влива в резонансия кръг от обкръжаващото ни пространсво или от „океана от енергия в който живеем“, както казва Тесла. Сега няма да фантазирам и да се опитвам да гадая, как става това на субатомно ниво, защото никой не знае, как точно става. За мен е важно, че при резонанс в един колебателен контур циркулира енергия многократно превишаваща вложената енергия, факт.
     Сега веднага някой ще каже, ами как ще се сваля енергия от резонансен колебателен контур, без да се наруши резонанса, ами Капанадзе е намерил начин и тази роля се изпълнява от втората част на схемата от патента, която вече няма нищо общо с Тесла.

Неактивен kingstong

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 18
   Е аз пък имам яхта на пристанището в Банско.
имаш дръжки, ндей да спамиш темата на хората!
Ти си един обикновен ламаринаджия от Пловдив, който копнее за CNC, явно Господ си знае работата..   ;)

 Относно коментара на Мито, това е просто фантазия ;D
Занимавам се с пренавиване на мотори и мога да кажа, че всеки навит ръчно мотор може да стане генератор,
но проблема е в мисленето и конспирацията братлета  ;)

 Нищо лично, продължавайте да хапете мъртва плът, щом това Ви харесва  ;D

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 917
имаш дръжки, ндей да спамиш темата на хората!
Ти си един обикновен ламаринаджия от Пловдив, който копнее за CNC, явно Господ си знае работата..   ;)
 

Оказа се Дядо поп бил атеист!  :D Обаче интелигентен атеист, сигурно щото е пинсиониран старшина.
Да си призная, завиждам му на интелекта, няма какво да крия.  ;D Отивам да кандидатствам за старши и да правя и аз CNC-машини, да стана интелектуалец. А в църква повече кракът ми няма да стъпи. Няма Господ, да живее Долара и Джордж Сорос - всичко е с пари в този живот и най-интелигентния е онзи, който само за тях говори.

Имайте предвид, че коментарът ми е по темата, не е спам или заяждане! :D

По отношение на колегата mito_kupona, мога само да го окуража и поздравя за труда който полага. Дано я намери тази СЕ, след толкова години упорит труд - заслужава.
И да знаете, никой не може да докаже, че нещо не съществува, защото това е отрицателен факт, доказват се положителните факти, т.е. че нещо съществува или се е случило. Докато не бъде открита СЕ, тя хипотетично съществува. Логично е да е така. Само "интелектуалците" нямат такава логика. Те не си задават въпроса какво има там горе на небето, от къде се е пръкнало и само ли се е пръкнало с всичките тези физични закони. Там където свършва науката, започва религията. А религия има, защото науката не е изчерпала цялото познание на света.

Извода: Хора които високомерно твърдят, че нямало Господ /в широк смисъл/, най-просто казано са ГЬОНОВЕ, да не кажа интелектуални подметки.

И аз бланкетно да кажа /застраховам/: "Нищо лично", говоря принципно, дано някой не се е обидил от казаното, ако се е обидил - още по-добре.  :D
« Последна редакция: Ноември 22, 2017, 09:35:53 am от EDM electronics »

Неактивен Dedo pop

 • Активен
 • **
 • Публикации: 298
    Благодаря за коментарите.  За яхтата - ясно! Дедо като се бъзика-дръшки! Е имам си дръжка и мога да я дам за ползване на мераклията. ....Като се пишат глупости реакция НУЛА.
    Питате ли се защо от 4-5000 члена на клуба пишат само 7-8 и то  от някой с по 2-3 имена? Защо изчезват писма от пощенската ми кутия? Щото Дедо не е обладан от фантазий и знае  и може повече от повечето от вас.
     ЕДМ ти поне съм та запомнил че разбираш от елекртоника и жици. Според тебе това което се предлага работоспособно ли е или не? Според мен НЯМА да проработи. Ти какво мислиш?
    Само без увъртания  Да /Не   и  ако  Е да за колко време ще го направиш?
    Ще завърша с цитат от изчезналото от пощата ми писмо" форума се напълни с непрокопсаници " мнение което и аз споделям.

    Затова сбогом пичове. СЕ то е на яхтата ми...
   

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 917
Dedo pop, според мен генератора на Капанадзе е работоспособен. Но да бъда по-точен - вярвам, че е работоспособен, т.е. опираме до религия, вяра, интуиция, логика.
Аз ако бях убеден и знаех как да го направя да работи, вече щях да съм го направил. Иначе техническата част не е сложна и може да се сглоби един такъв прототип за 2-3 дни умерена работа, стига да е известен принципа. На мен той не ми е известен и отдавна спрях да го търся. Виж mito_kupona е най-упорития във форума по търсенето на СЕ и специално тайната на генератора на Капанадзе, дано постигне успех, той както казах го заслужава. Труда рано или късно трябва да се заплаща. И Вселената и Господ помагат в това отношение /казвам от личен опит/. Достатъчно е човек да им докаже упоритостта си. Под плащане няма предвид парите на Джордж Сорос. Имам предвид да се разкрие тайната. Това ще направи по-щастлив човека от парите, който я търси. Щот то щастието е вторичен продукт на правилно организирани действия, не е пари.  Щастието не се преследва, то е в самия човек и пътят до него е развитие на способностите му. Аз поне се чувствам най-щастлив, като се радвам на труда си, особено в електрониката.

Дядо попе, какъвто си атеист и материалист, едва ли ще разбереш какво си приказвам, ама то това си е твой проблем.
Недейте така песимистично със СЕ, така обиждате хората, които работят, а те не са глупаци. Не я търсят само за себе си, приели са го като мисия. Губят си ценното земно време в нещо с незнаен изход, жертват се. Дайте сега да ги оплюем и подиграем. Аз също не търся СЕ, работя си по конвенционалната техника нон-стоп, но респект към ония които търсят СЕ. Ако преди 1 век на някоя седянка някой твърдеше, че няма атомна-свободна енергия, по подобен начин щяха да реагират. Ето че има. Друг е въпросът, доколко това ще подобри живота и той ще стане по лесен.

И нека правим разлика между търсачите на СЕ. От тях има много полудели, има ги и в нашия форум, те лъжат, мажат, търсят внимание, чешат его, но има и сериозни. Който има умение да мисли грамотно, веднага разбира кой от кои е. Човек за да гледа му трябват очи, но за да вижда трябва да умее да мисли.

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 737
Здравейте,
Колегата mito_kupona е разкрил блоковата схема, но пътя който е избрал не е единствен. Щом имаме нелинеен процес и  прекъсване между генератора и товара, това може да се постигне като се промени честотата и фазата без прекъсвач. Така, че в нелинейна верига всичко е възможно се потвърждава още веднъж, нищо ново под слънцето. Теорията е ясна честотно-фазово свързване, остава схемотехниката и настройката.

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Отчеее работоспособно е и още как. В една друга тема оставих и схема която е работоспособна и ти беше първия ,които си "проследил"намотките и отрече че не била работоспособна .Преди време и аз отричах но единствено пред себе си ,че капанадзе е намреил резонанса но се оказа че е прав.Не че отричам силата на резонанса но просто не вярвах тои да го е намерил.Мито след ,като си разкрил или почти разкрил схемата да ти се струва че една друга тема която модератора заключи (дали случайно) е много сходна с това за което говориш?

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 898
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
нека да уточним до този момент. И в двата патента на Капанадзе има две бобини. Във единия патент е указано, че магнитното поле във първата бобина е по силно от това във втората бобина
Цитат
The electromagnetic fields occurred at the bobbins (6, 10) are different and the magnetic field at the first bobbin (6) is higher than the second bobbin (10).
,
значи има импулсен обратен преобразовател от ниско към високо напрежение (примерно 12-220 волт), това е първата част от схему ). Във втората част се съдържа токовия усилител, който трябва да усили лишния ток от въздуха или диелектричната среда (както е описано във патента). Във другия патент също има две бобини и по аналогичен начин стоят нещата, само дето там е указан токовия усилител под номер 9.

И така нека видим какво ни казва Капанадзе за да сверим и да махнем доколкото е възможно грешни мисли и схеми ))
1. заземяването във схему е задължително
2. искрата е необходима
3. за начало на процеса са необходими фаза и нула от контакта или от инвертор (да се има предвид ~220V/50Hz). След това се усилва токовата съставляваща, при това импулсно (както е споменато и в патента "токов усилител") и на изхода отново има фаза и нула, и това е общо взето. Значи чрез помоща на захранващия източник се усилва импулсно токовата съставляваща на изхода и това е ))


и тука съм нарисувал схему според описанието ))
« Последна редакция: Декември 23, 2017, 02:56:37 am от x_name41 »

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 949
 • Life is a DIY project!
Еми айде, Xname!
Щом е толкова просто - за Коледа чакаме работещ прототип!  :)

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Принципно и при СЕ и при който и да е източник или генератор на енергия ние се нуждаем от мощност а тя е функция от ток и напрежение. Токът е който върши работа, а за да тече ток-поток е нужно напрежение за да преодолява съпротивлението на товара. Ако имаме източник на напрежение това само по себе си не е енергия.  Правил съм експерименти при които последователно имам източник на напрежение например 220 волта и източник на ниско напрежение примерно 5-10 волта но с потенциал  да даде голям ток. Е няма такъв вариант при които да се кръстосат два източника на енергия като от единия се вземе напрежението а от другия тока. Всеки си е за себе си.  Ако са във фаза то се събират напреженията им а товара по ток е винаги и естествено върху източника на по-високото напрежение. Може и в паралел да работят и последователно но товара е най-много върху източника на по-високото напрежение. Вярвам че устройствата на Капанадзе са реални и работят но не вярвам, че всяко обяснение което дава е вярно толкова че да стане отправна точка и някаква аксиома, че да си правим изводи. Дори разрядниците при него са за отклоняване на вниманието от реалния принцип. Дори Бобините които ни се набиват в очите са именно за това и така да отклоняват вниманието ни. Ако за последните десет години всички които са се опитвали да възпроизведат Капанадзе не са били концентрирани върху него а върху всякакви различни принципи, възможности и лично творчество до сега щеше да има достатъчно успешни генератори на СЕ и поне един изобретател щеше да се намери който да е достатъчно "луд" в добрия смисъл на думите че да не прави това което прави мнозинството движено от алчност за пари и слава но да пусне свободно информацията за целия свят и сега щяхме да сме напредващ етап на енергийна революция...

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 898
 • Пол: Мъж
 • "музиката удължава живота"
  • https://www.osram.bg/
ами не, вижте по всяка вероятност нещата не са така както ни се виждат и ни се струват, защото все пак е възможно да има определен начин за кръстосването на "ежа" и "ужа", и той при всички случаи не е този за, който се споменава във поста на teofilius.
Не искам да избързвам но бих привел един практичен пример в този контекст с мой експеримент показан във две три видеа по долу:

<a href="https://www.youtube.com/v/mACmxxDFcQE" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/mACmxxDFcQE</a>
така, да поясня към видеото. Когато работи самоделното инверторче, лампата свързана към него свети слабо и се чува слабо бръмчене от трансформаторчето с ниска честота. Когато включа високото, бръмченето на трансформаторчето се усилва и лампата светва по силно, и тъй-като бръмченето не може да се чуе на видеото, то реших да го запиша чрез програмка на звуков осцилоскоп за телефона, на която се вижда, едно усилване на амплитудата и това става точно при включване на високото напрежение, като бръмченето се усилва....

<a href="https://www.youtube.com/v/jIc1LGwgrIE" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/jIc1LGwgrIE</a>
а тук във това видео се вижда усилването на светенето на лампата при пускането на високото (схему се намира под видеото). Ако предположим, че не е възможно смесването на "ежа" и "ужа", то тогава защо се усилва бръмченето на трансформатора?

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 626
Генератора на Капанадзе работи на принципа предавател-приемник, според мен, анализирал съм първата част на схемата в предните ми постове. Добавъчната енергия, която се получава на изхода се получава от добре познатия ни резонанс, няма никакви мистики тук. При резонанс енергията, която се натрупва в контура, идва от обкръжаващото ни пространство, доказан факт. Защо предавател-приемник, защото, по този начин, който се използва в радиотехниката, може да се сваля енергия от резонансен кръг, без да се нарушава резонанса на самия контур. И затова първата част на схемата е предавател, модулатор, а във втората част на схемата се извършва демодулирането на сигнала и обработката му до удобен вид за използване.
     Спомнете си обясненията на Том Биърден за дипола и за затворените вериги, които унищожават този дипол, когато се затвори веригата. Затова Капанадзе използва преръивателя или комутатора да отделя схемата от захранващия източник. Когато схемата е отделена от източника вследствие резонанса амплитудата се покачва, да речем до 2000 волта, а тока си остава същия, който се черпи от захранващия източник, да речем 3 ампера. Вследствие модулацията и демодулацията тези 3 ампера си остават три ампера до следващия блок на схемата наречен усилвател на ток и резонанса на високата честота от ВЧГ не се нарушава. А самият блок усилвател на ток не е нищо друго освен високоволтов въздушен понижаващ трансформатор, който трябва да трансформира енергията 2000 волта 3 ампера в енергия удобна за ползване примерно 220 волта 27 ампера. Затова Капанадзе казва, че за изработването на генератор  1 мегават, бобините трябва да са високи 10 метра.
    Има нещо подобно на кръстосването на "ежа" и "ужа", но не точно, защото "ежа" тока си остава същия до последния блок преди товара, а именно токовия усилвател, а това което се променя е амплитудата на напрежението, да речем от 12 волта, които идват от захранващия източник до 2000 волта след резонанса. И вследствие модулацията и демодулацията на сигнала на входа на токовия усилвател се получават същите тези 3 ампера от захранването, но вече с амплитуда 2000 волта, което прави 6000 волтампера, а от източника се теглят 12 волта 3 ампера-36 волтампера.
 Весела коледа!!!

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 949
 • Life is a DIY project!
Мито, всичко много хубаво, логично и т.н. Но остава пак въпросът - откъде ще се вземе пуста прибавка? Единият вариант е както coke2k обяснява за Тестатиката - от йони във въздуха, образувани от гръмотевици, водопади и т.н. Втори вариант е "кражба" на радиовълни, излъчени от други източници. Трети вариант е, както някой писа за диска на Сърл - за сметка на температурата на околното пространство.
Да поразсъждаваме върху последния вариант: температурата представлява някаква усреднена кинетична енергия на хвърчащите (или трептящи) във всички посоки частици (молекули, атоми) на средата. Ако можем по някакъв начин да преобразуваме тази кинетична енергия директно в електрическа (разбира се с COP под единица) бихме постигнали именно охлаждане на средата за сметка на полученото електричество. Ако обаче ПОХАРЧИМ това получено електричество, то в край сметка ще се превърне пак в топлина. И какво излиза? Топлината която сме дръпнали от средата при получаването на ток + топлината, образувана при похарчването на тока би трябвало да даде 0 /нула/, НО това предполага преобразуването топлина -> електричество да е с COP=1. И дори COP да е = 1, то пак ще ни трябва някакъв първоначален импулс за да започне процеса - дали ще развъртим машината механично, електрически или по някакъв друг начин - няма значение. Лошото е, че енертгията на този първоначален импулс винаги ще ни се явява един допълнителен и неизбежен преразход...

Какво излиза от всичко това? Че без да имаме някакъв тайнствен, непознат досега вид енергия или източник на енергия, които ние чрез някаква галимация да преобразуваме в познат и използваем от нас вид енергия - няма СЕ!

Руслан, преди да бъде разкрит, съчиняваше какви ли не измислици - ядрено-магнитни резонанси, йонизация на средата, привличане на заряди от въздуха и какво ли още не, пропускайки "незначителната" подробност, че енергията за йонизацията на въздуха или за разклащането на ядрата в най-добрия случай може да се прибере обратно на 100%, а реално на много по-малко...

За да прибираме от едната страна на процеса енергията for free, и да си я ползваме със здраве, е необходимо от другата страна на същия този процес НЯКОЙ ДРУГ да я влага. Бил този някой водопадът, или гръмотевичната буря, или вулканът, или горският пожар, или Слънцето, или електролизьорът, който ни дава вече разделени водород и кислород...

Та дайте, вместо толкова години подред да преливаме от пусто в празно, да се замислим ОТКЪДЕ и ПОД КАКВА ТОЧНО ФОРМА ще дойде СЕ във всичките тези установки, че да може след това да я сваляме, преобразуваме и т.н.? Обяснението "от околната среда" според мен не е задоволитено.. От каква характеристика на околната среда ще черпим? Какво има тя в повече, натрупано и чакащо с някакъв прост стартов процес да я освободим като лавина, и после да освободим енергията на тази лавина. И дори и да успеем - откъде след това ще се вземе следващата порция сняг за тази лавина, та да можем пак и пак да я предизвикваме?

Защото очевидно е, че ако в една термично изолирана стая преобразуваме топлината в ток, който извеждаме по жици от стаята, ще стигнем в един момент до абсолютната нула. А после?

И въобще - какъв процес, характеристика или явление може да създаде в 1 куб.м. пространство (или по-малко) натрупване на някакъв непознат нам вид енергия, че ние от там спокойно и дългосрочно да черпим киловати и мегавати? Какво черпим, какво разваляме, или какво изгаряме, и как то успява да се възстанови? Откъде се взема възстановяващото количество?