Автор Тема: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +  (Прочетена 13978 пъти)

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2017, 06:00:50 pm »
Добре де... Аз какво трябва да си мисля тогава, че juliang е най-некадърния човек, на който са позволили 20 години да се занимава с ДВГ? Не се изразявай толкова остро, политически некоректно е.


Мори Кинг от години казва в своята презентация... че предварителното атомизиране на водата, сиреч превръщането й в мъгла от възможно най-самотни молекули, най-добре се употребява в ДВГ.

Но в своята лекция, както прочетохте, той казва друго. Той говори за особени молекулно-плазмени образувания, които някой си е нарекъл "екзотични тела". И Кинг твърди, че когато тези "екзотични тела" (най-добре създавани чрез кавитация, тоест чрез ултразвук) бъдат стресирани от електрическа искра (най-добре именно от плазмено запалване), те се разгръщат директно в механична енергия.Така че, темата е за електролиза. А не за стандартни горива. Крупа въобще не се е занимавал с вода. Но разните ННО-експериментатори са се занимавали.

И когато се подаде атомизирана водна мъгла към свещ на Крупа, не се случва възпламеняване на водата. Случва се директно разгръщане на "екзотичните тела" в механична енергия и буталото приема директно тази механична енергия. Не се получава възпламеняване и не се получава загряване на въздуха, от което следва и че двигателят не загрява.


Освен това Кинг твърди, че именно поради това директно предаване на механична енергия, от най-неефикасния вид двигател в света, ДВГ-то става с около 120% по-ефективен (просто защото вече няма горене в него).
Това са само твърдения на Кинг, които препредавам. От себе си съм добавил сърфирането и превода на нещата. Това мога аз, понеже не съм техническо лице.

И го публикувам в този форум, за да може, когато техническите лица в България спрат да смучат близалки (имам предвид близалкосмучещи като juliang), да има какво да им хване вниманието, за да видим дали всичко това действително е така, или пък не е.
Освен това! Мнго се надявам в този форум да има и химици или любители на кристалите. Мисля, че не е толкова трудно за сериозния хобист да отгледа споменатите по-горе кристали на цинка?

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 678
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #16 -: Февруари 09, 2017, 06:34:13 pm »
Имам силни резерви към твърденията на този човек. Буталото се отблъсква в следствие разширяването на гзовете и повишилото се налягане от това. Добре в зоната на искрата е ясно ще имаме някакво разширение но какво ще предизвика бурно разширение на мъглата извън зоната на искрата, плазмата както искаш го наричай. Ако това разширение се рзпространяваше  лавинообразно нещо жизнено необходимо за работата на ДВГ то сега аз нчмаше да пиша тук ами във западните вестници щеше да пише: феноменален взрив с неизвестен произход и сила на няколко ядрени бомби в София, оцелели няма. И това защото преди няколко дни рязах с плазмата когато беше най голямата мъгла.
Има такъв двигател писал съм за него в темата на Владимир Димитров, но той е класифициран като най малкия двигател в светъ. Със размери от няколко микрона.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 258
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2017, 06:55:52 pm »
Ето една картинка, която съвсем схематично показва какво става при промяна на съотношението "въздух-гориво":

Ясно се вижда, че при съотношение 13:1 до 14:1 общо емисиите на вредни газове са най-малки. Ако залитнеш към по-богата смес има въглерод в изобилие, кислорода има много "плячка" и не се интересува особено от по-трудния азот. За съжаление остава въглерод за който кислорода не стига за достигане до диоксид и си остава на оксид.
При леко бедни смеси горенето все още вдига висока температура, достатъчна за "разбесняване" на кислорода. Обаче няма достатъчно въглерод, и той "налита" на азота.
Ако сместа се обедни още температурата вече не е достатъчна за "сериозното побесняване" на кислорода, и той започва да не се интересува много от азота - не му стига енергия за да осъществи връзка. NOx-а спада. За въглерода има достатъчно кислород. CO почти няма, всичко е станало на СО2.

И сега един въпрос за размисъл: Какво представлява искрата, прескочила между електродите на обикновената запалителна свещ? Кое я прави проводима така, че през нея да премине тока?
Демек да ви попитам направо - каква е разликата между обикновеното и "плазменото" запалване? Нима искрата при обикновената свещ не е плазма? За справка: https://bg.wikipedia.org/wiki/Плазма
Цитат
Освен това тя се среща в йоносферата, в светкавиците, а изкуствено се създава при някои газови разряди, при електрическа дъга, електрическа искра и други.

Ако ви е интересно и ви мързи да си намерите сами литературата в нета ще поприказвам на кое съвсем погрешно казват "плазмено запалване в ДВГ" и защо при него наистина има подобрение на горенето. Но се надявам и сами да се справите - достатъчно ясно е описано на много места. Няма смисъл да го преразказвам.

П.С. Специално за june1980: "Fuel-lean" се превежда като "бедна на гориво". Fuel - гориво, Lean - слаб, постен.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 678
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2017, 07:13:10 pm »
защо да търсиме в нета като си го имаме във форума:
http://mazeto.net/index.php?topic=418.0

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 258
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #19 -: Февруари 09, 2017, 07:29:06 pm »
Еба ли му майката какво значи това... Но абзацът се позовава на три бележки към Апендикса. И тези три позовавания са следните:
1. "Плазмени в сравнение с термални ефекти при намалянето на NOx при горивните газове, използващи инжекция на амониеви радикали", К. Чес (K. Chess), С. Яо (S. Yao), А. Ръсел (A. Russel) и Х. Хсу (H. Hsu), Списание на Асосиацията за контрол на въздуха и отпадъците, август 1995г, стр 627.

2. "СNG инсталира система за намаляне на NOx в компресорните станции", Списание "Петрол и газ", 26 септември 1994г.

3. "Система за плазмено запалване смъква емисиите на NOx", М. Манинг (M.Manning), Списание "Тръбопроводи и петрол", октомври 1995г, стр. 26-30.

Виж датите на трите посочени източника. Всичките са от преди повече от 20 години - 1994 - 1995 година. Тогава е бил в сила стнадарта Евро 1. Нормите там са били: СО- около 3 грама на км, въглеводороди + NOx - около 1 грам на км. НЯМАЛО е изискване само за NOx.
В момента нормите са: СО - 0.5, NOx - 0.08, въглеводороди - 0.17. И всички коли, които излизат от заводите ги покриват. Някои дори ги задминават. Без свещи на Крупа. И никой не подскача от еуфория от това.
Така че технологията я има.

Неактивен h2motor

 • Активен
 • **
 • Публикации: 243
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #20 -: Февруари 09, 2017, 08:36:03 pm »
juliang - нормите които реално биха покрили съвременните автомобили по време на РЕАЛНИЯ си експлоатацианен период в действителност са много по високи от към стойности на изброените от теб емисии. В действителност са много зле, ниските емисии много бързо стават високи по време на експлоатация. Съвсем малко натрупани нагари променят драстично картинката, защото всички имат антидетонационни датчици - те именно осигуряват ниско ниво на азотните окиси. НО какво се случва в реалността, много малко нагар вече е причина за много по ранно самозапалване на сместта, от там предварението с което работи двигателя е много малко - резултата е спад на мощността, неефективно изгаряне на горивото и т.н.т.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #21 -: Февруари 09, 2017, 08:48:24 pm »
Аз не ти казвам, че технологията я няма.

Аз ти казвам ето тези неща  :):

1. Това е практически невъзможно да се постигне само с подмяна на свещите.

Явно бъркаш.

2. В патента са написани откровени глупости.

Явно бъркаш и в това.

3. Това как ще гори сместа зависи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от смесването на въздуха и горивото.

Изглежда и това не е вярно.

4. Това как горивото ще бъде запалено ... няма голямо значение.

Очевидно това не е вярно.И ти изговори всичките тези глупости с една цел. Това е точка пет:

5. Не ми казвай за патентите и данните в тях само... такива неща има в някои патенти че можем да умрем от смях докат ги четем.


Сиреч, ти изговори всичките тези глупости, защото НЕ ЖЕЛАЕШ да се занимаваш с тази информация. Така че ти имаше нужда от едно политическо алиби, от една изфабрикувана причина, заради която да НЕ обръщаш внимание на изложената информация.

Защото ти не желаеш да участваш във форума за Свободна Енергия, ти просто търсиш фейсбук с техничари, в който можеш да киснеш, за да си хортувате простотийки по цял ден.Виж кво, мой човек. За разлика от техниката, в човешката психика са останали малко тайни за мен. Когато решиш да поемеш отговорност за живота си, ще ти съдействам. Дотогава ще се държа с теб като с гном, какъвто искаш да бъдеш.

Аз пък, ако исках да наблягам на тази технология, щях, както казва Радико, да я пусна в темата за плазменото запалване.

Но аз я пускам при алтернативните източници на гориво. Така че читателят трябва да съобрази този контекст, и да се запознае с нещата от първите ми три публикации, за да може по-късно да разгледаме какво е това нещо "водна експлозия". Радико вече зададе чудесния въпрос относно случването на верижна реакция, или нещо от сорта - момент, който е добре обяснен в горните материали.


Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 258
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #22 -: Февруари 10, 2017, 12:20:28 am »
June1980: откакто съм тук моля и се тръшкам само за едно нещо - за ДЕМОНСТРАЦИЯ. Ако си готов да демонстрираш двигател, работещ само с вода, дори и да е модел с размера на кутия за обувки - готов съм да се извиня публично на теб тук, във форума. Дори съм готов след това да спра да пиша във форума.
Не говоря за клип в ютуб. Говоря за демонстрация на живо. Досега съм предлагал на всички спорещи с мен да ми "затворят най-накрая устата", обаче досега успеха е нулев. Е, на Йоро отказах да отида да гледам демонстрацията поради крещящи разминавания между твърденията и показаното на клипове и снимки и поради липса на адекватни обяснения. Но друг ... друг не се сещам да ме е канил. Предлагах тялото и душата си за експерименти - отново нямаше наплив от мераклии.
Та това "явно  бъркаш" няма тежест, докато не си готов да ме обориш. Аз просто не съм в състояние да демонстрирам че такова нещо няма - няма физически как да покажа всичките варианти. А и да се опитам, ще бъда обвинен в пристрастност. Или ще се окаже, че трябва и вяра за да станат нещата ...

За точки от 1 до 4 ти казвам че са верни. Пак казвам че имам над 20 години опит с горенето на горива и знам от личен опит колко е важно начина на смесване на горивото с въздуха, обема и формата на камерата където се случва горенето. Там има намесена много аеродинамика, има и неща които трябва да се проверят на практика, независимо от сметките на бюро. И едни хорица на 150 км от Мюнхен, които се занимават изключително с уреди които горят всякакви горива имат повече хора в изследователската лаборатория, отколкото в завода за производство. Та тия хора почти всяка година ме канят да квалификационни курсове, където ме запознават с всички новости, които навлизат на пазара - все пак трябва да знам какво ще видя като отида да монтирам и сервизирам тяхната апаратура закупена в България. Там прекарвам 1 седмица, като от нея само 1-2 дена са на лекциите - останалото време е в лабораторията, където имам на разположение първокласни уреди, камери с прозрачни стени където да гледам с очите си как точно става горенето и какво се случва при промяна на параметрите. Не на картинки, не на клипчета в Ютуб, а на живо.

Така че не ми обяснявай че бъркам.

По точка 5 - ето ти един патент: https://www.google.com/patents/EP2757668A2?cl=en . Аз до преди време си мислех, че патентните ведомства изобщо не приемат заявки за перпртуум мобиле, но явно са променили критериите... :)
Казах ти че ще падне голям смях, ти не вярваш... не ме пращай повече да чета патенти - има такива измислици в тях че просто ти е бедна фантазията.

А ако искаш да си говорим за двигателя дето работи с "атомизирана" вода ... ще трябва да се запознаеш с раните му там адиабатни, изотропни, изобарни, изохорни и изо-всякакви процеси, за цикъл на Карно, за топлотдаване и топлопоглъщане при преминаване от едно в друго агрегатно състояние ... едни такива подробности... една наука дет й се вика термодинамика. Не е много интересно четиво, но е доста информативно.

А и по ТЕЦ-ове съм изкарал няколко години, та не е като да не съм виждал и такива устройства. Отново на живо, не на картинка или клипче.

Сиреч, ти изговори всичките тези глупости, защото НЕ ЖЕЛАЕШ да се занимаваш с тази информация. Така че ти имаше нужда от едно политическо алиби, от една изфабрикувана причина, заради която да НЕ обръщаш внимание на изложената информация.
Защото ти не желаеш да участваш във форума за Свободна Енергия, ти просто търсиш фейсбук с техничари, в който можеш да киснеш, за да си хортувате простотийки по цял ден.
Виж кво, мой човек. За разлика от техниката, в човешката психика са останали малко тайни за мен. Когато решиш да поемеш отговорност за живота си, ще ти съдействам. Дотогава ще се държа с теб като с гном, какъвто искаш да бъдеш.
горещо ти препоръчвам тази статия: http://www.cross.bg/konspiratziyata-svyat-smisul-1478881.html

h2motor - нормално е когато един двигател е повреден, да почне да замърсява. Това също е предизвикателство на конструкторите на един двигател. Формата и размера на горивната камера, на челата на буталата, на всмукателните и изпускателните колектори се проектират така, че да минимизират отлагането на каквото и да било по местата, където то може да попречи на правилното горене. Това също е голяма наука, много проби, хиляди потрошени двигателя... но се вижда че година след година двигателите стават все по-добре работещи, все по-малко замърсяващи. Да, всяка стъпка е все по-сложна, все повече средства се влагат а резултатите са все по-незабележими... просто се достига границата на възможното за оптимизиране. Но вече никой не изкарва на пазара 70 к.с мотор който гори 10/100 бензин извънградско, каквото беше нормалното поведение на една Лада от преди само 30-тина години. Сега излизат мотори със 120 коня, харчещи реално 6/100 извън града. Това е почти 2 пъти по-добре.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #23 -: Февруари 10, 2017, 12:33:07 am »
Юлиане... ако ползвам по-груби думи от тези, които вече ползвам, ще ме баннат без да ме бавят. Затова престани да ме изкушаваш, моля ти се!


Аз ако можех ей така от завода в килера си да ти изплюя един двигател по мой дизайн, нямаше да се опитвам да вдъхновявам който и да е. Най-малкото дървета като тебе, които не правят разлика между Заявка за патент и Издаден патент. Спри бе човек... спри да четеш заявките... За твое добро е.


Не ме обременявай с някви пенсионерски истории, разбери, че нямам никаква полза да ми разказваш живота си на излишен човек. Извинявам ти се, ако без да искам съм ти поискал мнението за каквото и да е. Най-искрено те моля да ме пощадиш.


Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 678
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #24 -: Февруари 10, 2017, 10:17:59 am »
Юлияне Юлиянне
защо се хабиш бе човек.
Наскоро бях на едни лекции на тема как се представят най успешно нови продукти или идей, сиреч как да правим успешни презентации. Там обърнаха особенно внимание на последната част от презентацията когато публиката "евентуалните клиенти или жертви" на презентатора задават въпроси а той отговаря.
пициалното внимание беше за това,че в никакъв случай не трявба да се получава диалог. това трябва да е продълвение на презентацията а не диалог. Тоест на въпрос отговаряш с няколко думи и веднага продължаваш към друго или друг въпрос. Това се прави така защото всеки диалог много лесно преминава във спор а в такива случай въпросите са свързани обикновенно със забелязани недостатъци на това което презентираш. и всеки диалог върху недостатъците на продукта би отклонил хората от него.
Забелязвам, че нашият презентатор на ретро устройства за добив на свободна енергия явно също е посещавал подобни лекции и добре е усвоил тези похвати На всеки неудобен въпрос се отговаря с две три думи целящи да ти обяснят колко не разбираш от материята с която си се занимавал цял живот и се продължава нататък с водопад от цитати и снимки и широко използване на функциите копи и пейст. безсмислена е дискусията в такава ситуация. във същност безсмислена е за тебе за него е средство да продължи облъчването на публиката а ти се явяваш използван за целите му. 

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #25 -: Февруари 10, 2017, 11:51:48 am »
Знаеш ли откъде идва израза "Аз не съм песимист, аз съм просто реалист".

Идва от лошата слава, която човешките маси създават на песимизма.

Истинският песимизъм е нещо, което винаги буди уважение. Няма как човек да не се съобрази с истинския песимизъм, защото истинският песимизъм винаги изтъква СЪЩЕСТВЕНИ невероятности и пречки.
В България, обаче, а и по цял свят като цяло, но у нашата разложена нация най-вече, не се практикува истински песимизъм. У нас, най-вече, всяко нещо, което произвежда абсурдна критика, каквато и да е, без значение дали е оправдана и обоснована спрямо реалността, се нарича песимизъм.

Затова, истинските песимисти се опитват да се разграничат от лошата слава, която масата им създава и подчертават, че е по-добре да ги наричат реалисти, отколкото песимисти, и по този начин да ги асоциират с останалата маса.

Истината е, че има твърде малко песимисти, и цяло изобилие от магарета.

Неактивен dmitarp

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 560
 • Пол: Мъж
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #26 -: Февруари 10, 2017, 12:06:31 pm »
И къде е тук тайната на евтината електролиза.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #27 -: Февруари 10, 2017, 12:12:27 pm »
И къде е тук тайната на евтината електролиза.

Тебе те усещам, че си ми голям фен.

И аз съм ти голям фен.


http://mazeto.net/index.php/topic,9985.msg85261.html#msg85261


А може би си фен на аудио-книгите? Да ти дам телефон, да ти го издекламирам, ако повече те устройва?

Неактивен бай Теню

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 355
 • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #28 -: Февруари 10, 2017, 03:01:49 pm »КОРПОРАТИВНИ УРОЦИ
Корпоративен урок 1:

Мъж влиза под душа, докато съпругата му точно привършва със своя, когато на външната врата се позвънява. Жената набързо увива една кърпа около себе си и тича да отвори. Отвън стои Боб - съседът. Преди да е казала и една дума, той предлага:
Ще ти дам 800$ ако свалиш тази кърпа!.
След като помислила за момент, жената свалила кърпата и застанала гола пред Боб.
Секунди по-късно той й връчил 800$ и си тръгнал. Жената се загърнала отново и се върнала в банята.
- Кой беше? - попитал съпругът й.
- Боб - съседът - отговорила тя.
- Чудесно! - казал мъжът - Спомена ли нещо за 800-те долара, които ми дължи?

Бизнес поука: Ако навреме споделите с акционерите си важна информация,
отнасяща се до кредит и риск, бихте могли да избегнете изобличаване.

Корпоративен урок 2:

Свещеник предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент, тя скръстила крака, така че единият й крак се оголил. Отецът едва не катастрофирал. След като овладял колата, той леко прокарал ръката си по крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята.
Свещеникът отдръпнал ръката си. Но малко по-късно, докато сменял скорости, той отново поставил ръката си върху крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята отново.
- Прости плътската ми слабост, сестро" - извинил се отецът.
След като пристигнали в манастира, монахинята се прибрала.
Свещеникът бързо изтичал в църквата за да погледне Псалм 129. Същият
гласял: "Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие."

Бизнес поука: Ако не сте добре информирани в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности.

Корпоративен урок 3:

Търговският представител, деловодителката и управителят на фирма отиват да обядват заедно. По пътя намират старинна маслена лампа. Разтриват я и отвътре се появява един Джин. "Ще изпълня по едно желание на всеки от вас" - казва той. "Първо аз! Първо аз!" - скача деловодителката - "Искам да бъда на Бахамите, да карам джет, без да се интересувам от нищо". Пуф! И изчезнала. "Сега аз! Сега аз!" - крещи търговският представител -"Искам да бъда в Хавай, да разпускам на плажа с личен масажист, безкраен запас от коктейли и любовта на моят живот". Пуф! И той изчезнал. "Твой ред е" - казал Джина на управителя. "Искам тези двамата обратно на работните места след края на обедната почивка" - отговорил той.

Бизнес поука: Винаги оставяйте първата дума на шефа.

Корпоративен урок 4:

Гарванът седял по цял ден на дървото, без да прави нищо.
Заекът го попитал:
- Мога ли и аз като теб да седна и да не правя нищо по цял ден?.
- Разбира се, защо не - отговорил гарванът.
И така, седнал заекът на земята и си почивал. Унесъл се, една лисица изскочила от храстите и го изяла.

Бизнес поука: За да седите без да правите нищо, трябва да сте на висока позиция.


Корпоративен урок 5:

Пуякът разговарял с бика:
- Как ми се иска да полетя и да кацна на това дърво - въздишал той - но не ми достига енергия за да махам толкова силно с крила.
- Защо не клъвнеш малко от фекалиите ми - предложил бикът - те са силно енергийни и хранителни.
Пуякът се надвесил над една от неговите купчинки и не след дълго открил, че бикът е прав - вече имал енергия и успял да достигне най-долният клон на дървото. На следващият ден, след като си похапнал още от чудодейната смес, той кацнал на по-горният клон. Най-сетне, няколко дни по-късно, пуякът гордо се перчил и вдигал врява от върха на дървото.
Не след дълго бил забелязан от фермера, който го свалил с един изстрел на пушката си.

Бизнес поука: Лайняните номера могат да ви изведат на върха, но не и да ви помогнат да се задържите там.

Корпоративен урок 6:

В Африка всяка сутрин газелата се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бързия лъв, за да остане жива. Всяка сутрин лъвът се събужда с мисълта, че трябва да надбяга най-бавната газела, за да не умре от глад.

Бизнес поука: Няма значение дали си газела или лъв: когато слънцето изгрее, по-добре да станеш, за да изпревариш другите.

Корпоративен урок 7:

Мъж отсяда в хотел в Австралия. В стаята има компютър и той решава да изпрати електронно писмо на жена си. Обаче случайно сбърква адреса и без да осъзнае грешката си изпраща писмото. В същото време някъде в Хюстън, вдовица се връща от погребението на съпруга си. Вдовицата решава да си провери електронната поща за писма от роднини и познати. След като прочита първото писмо, тя пада възнак в безсъзнание. Синът на вдовицата дотърчава в стаята, намира майка си на пода и хвърля поглед на екрана, на който пише:

До: моята любяща съпруга
Тема: пристигнах
Дата: 7-ми септември, 2005 г.

Знам, че ще се изненадаш да ме чуеш. И тук имат компютри вече, и можеш да изпратиш писма на своите любими. Току-що пристигнах и отседнах тук. Виждам, че всичко е приготвено и за твоето пристигане утре. Нямам търпение да се видим! Надявам се твоето пътуване да е също безпроблемно, като моето.

Послепис: Адски е горещо тук долу!

Бизнес поука: Уверете се, че комуникацията се осъщестява между правилните страни. Иначе резултатите могат да не отговорят на очакванията ви.


Корпоративен урок 8:

Джони искал да изчука едно момиче в неговия офис... Но тя си имала приятел... Един ден Джони не издържал, отишъл при нея и предложил:
Ще ти дам 1000 долара ако ме оставиш да те изчукам. Но момичето го отрязало:
- НЯМА НАЧИН!
Джони казал:
- Ще бъда бърз, ще хвърля парите на пода, ти ще се наведеш, а аз ще съм свършил преди да се изправиш.
Тя помислила за момент и казала, че трябва да се посъветва с приятеля си... Позвънила на гаджето и му разказала за случая. Момчето и отговорило:
- Искай му 2000 долара, прибери парите много бързо, той даже няма да успее да си свали гащите!
Така, че момичето се съгласило и приело предложението. Приятелят и я чакал половин час да се обади. Най-накрая, след 45 минути чакане той и позвънил и я попитал какво е станало.
Тя му отговорила:
- Копелето хвърли монети!!!

Бизнес поука: Винаги обмисляйте всички аспекти на бизнес предложение преди да се съгласите и да ви го начукат.

Корпоративен урок 9:

Когато тялото било създадено, всички части от него искали да бъдат Шефа.
Мозъкът казал:
- Аз трябва да бъда шеф, защото контролирам всички функции на тялото.
Краката казали:
- Ние трябва да бъдем шефове, защото ние пренасяме мозъка наоколо, където поиска.
Ръцете казали:
- Ние трябва да сме шефове, защото ние вършим всичката работа и печелим пари.
И така после било сърцето, белия дроб, очите, докато накрая и задника поискал да бъде шеф. Всички части започнали да се смеят на идеята.
Тогава задника се блокирал и отказал да работи. След известно време очите започнали да се затварят, ръцете се парализирали, краката изтръпнали, сърцето и белия дроб изпаднали в паника, а мозъкът изпаднал в треска. В края на краищата всички решили, че задникът трябва да бъде шеф и нещата преминали. Всички части си вършели своята работа, докато Шефът само си седял и изхвърлял навън боклуците (лайната).

Бизнес поука: Не е нужно да си мозък, за да бъдеш шеф - всеки задник може да бъде.

Корпоративен урок 10:

Една лястовичка летяла на юг, но студът я застигнал и премръзнала до смърт, тя паднала в широко поле. През полето минала крава и се изсрала върху птичката. Изпражнението стоплило лястовичката, тя се съвзела и радостно започнала да чурулика... Минаваща наблизо котка чула чуруликането и следвайки звука, извадила птичката от кравешкото лайно и я изяла.

Бизнес поуки:
1. Не всеки, който те засипва с лайна е твой враг.
2. Не всеки, който те вади от лайната е твой приятел.
3. Когато си затънал в лайна до гуша, недей да чуруликаш много-много.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 678
 • Пол: Мъж
 • Без пари толкова. Промоцията свърши
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #29 -: Февруари 10, 2017, 03:24:14 pm »
Евала Теню
Много на място за всеки има по нещо въпреки, че не всички ще се досетят кое за кого е  ;D ;D