Автор Тема: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ  (Прочетена 10820 пъти)

Неактивен Коев

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 84
 • Рейтинг: 17
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #30 -: Септември 30, 2016, 08:49:52 pm »
В днешно време най-лесно би се получило такова селище от хора работили дълго време колективно някаква селскостопанска дейност,хора които се познават отдавна работили са заедно,и си имат взаимно доверие.
Няма начин да се съберат и съжителстват непознати хора заедно в опустяло село без да има някакъв сериозен стимул, най-вече финансов.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 139
 • Рейтинг: 456
 • Стара върба не се превива...
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #31 -: Октомври 01, 2016, 01:40:01 am »
Коев, прави разлика между чоплене на земята за хоби и изхранване. За да осигуриш изхранване на себе си и семейството си, трябва да се бъхтиш ежедневно по 10 часа и повече.
Това твърдение е глупаво и недообмислено, разбира се...

За добро постижение се смята, ако от декар земя се изкарат 300 килограма пшеница. Това са по по-малко от кило зърно на човек за ден. Тоест ... за да може ЕДИН човек да има по половин кило хляб, му трябва декар пшеница. Ако трябва да храниш себе си, жена си и двете си деца, ти трябват 4 декара само за пшеница. Имаш ли идея как се орат 4 декара? Как се пръскат, как се жънат? Имаш ли идея как се мелят тон и двеста зърно за да се получи брашно?
Отговор - ЛЕСНО! Трудоемко, но лесно, дори по примитивния начин-с рало и сърп, а тук не става дума за това!!
4-5 декара са нищо като земеделска земя, нека ги увеличим с декар картофи (предостатъчно за годишна консумация на семейство),+2 декара овощни и орехи/лешници, 2 декара слънчоглед (олио) и още един (за каквото се сетиш друго).
Стават 10 декара на семейство, пак нищо не е!
При 20 семейства са 200 декара - напълно реалистично и постижимо, оправдано за обработка от един-единствен трактор и то за по-малко от седмица (на кампания)!
Кампанията по събиране на реколтата не е повече от 1 седмица за най-трудоемкия посев!
Толкова за земеделието!
Относно животните - зависи от района и от това, колко смяташ да се обремениш с тази сфера. Овцете се багнят в края на зимата и началото на пролетта - трева бол, наесен ги колиш и оставяш само за разплод, пълниш фризерите. 10 прасета се хранят спокойно с помията от 20 семейства.
От 10 прасета по 200 кг всяко, спокойно се изкарват около 1 тон чисто месо и около 200-300 кг, мас.
Уверявам те, че 50 килограма чисто месо, са си сериозен годишен хранителен запас за семейство и то само свинското (агнешкото е "бонус", който е скъп и може да осигурява и доходи) - едно агне е 150-200 лева.
Не отчитам и птиците - кокошки, пуйки или патици (ако си до водоем). Не им трябва да им баеш цял ден, а само да ги пуснеш сутрин и да ги прибереш вечер.
Трябват ти не повече от 20-30 декара царевица за всичките тези животни (ако спазваш схемата). 10-15 ТОНА ЦАРЕВИЦА!
Друго какво ще отглеждаш? Крави? По-добре кози-ядат всичко и дават мляко 5 пъти повече от кравите (сметнато в биомаса).
Зеленчуци? Това са най-малко изискващите площ култури! 5 реда домати и още толкова краставици, чушки, патладжани, зеле, бамя, лук и каквото се сетиш, не заемат повече от ПОЛОВИН декар (за едно семейство).
значи ... за 20 семейства - 10 декара стигат!
После - консерви за зимата, туршийка с ракийка и т.н...

И то след като си изорал декар лозе или нива? И после за почивка може да отидеш да събереш овцете или кравите. И да ги издоиш, и да им изчистиш обора. Да отсечеш, донесеш и нацепиш няколкостотин килограма дърва, за да има с какво да си стоплиш вода да се изкъпеш, да си сготвиш и да имаш и за отопление?
И това е една мъничка част от работата, която има да се свърши.
Ами...не!
Достатъчно е да има поне двама, които да се занимават само с трактора!
Други двама стигат, да нарежат всички дърва с резачката само за 2-3 дена. За цепенето - има "цепачки", с които и бабите се справят без проблем.
Трети трима ще пасат овцете и т.н....
За кампаниите се включват всички, около седмица 2 пъти в годината.

Не можеш да бъдеш добър и в орането, и в животновъдството, и в производството на бира и рИкия, и в строителството.
ГЛУПОСТИ! Кой български мъж не е добър в тия неща?

Виж, за това тук съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН:
Кой ще казва кой колко се е трудил, и дали е допринесъл толкова за общото благо, колкото консумира? И ако консумира повече отколкото произвежда - тогава какво? Ще го отлъчвате, ще го бичувате, ще го държите гладен? Кой ще решава тези спорове, които неизбежно ще възникнат? Значи трябва да има някой, който да се занимава със оценка на труда на другите. И това да му е постоянната работа, а не когато му остане време от доене на крави и оране на глогинки.

Кой ще решава колко човека да орат и колко да доят? Тоест трябва да има някакво планиране, някаква отчетност. И това са хора, които реално няма да произвеждат нищо, но ще трябва да ядат нещо. Кой ще решава кой да оре и кой да брои лука? Ами ако има повече желаещи да броят лук, отколкото да орат - тогава какво? Ще се свиква общо събрание на комуната и ще се гласува всичко, дори и такива ежедневни битовизми? Ми че то няма да остане време за оране... Как ще се "стимулира" изпълнението на решенията от общото събрание, защото не всички ще са доволни от всяко едно негово решение?

Изобщо ... има толкова много подводни камъни, които идеолога на ТКЗС-то не ги е измислил, че просто му е бедна фантазията.

А тук става въпрос не а едни 500 лева или 5 дена труд, изгубени напразно ако нещата се провалят. Тук става въпрос за години живот на десетки хора (като минимум). Кой ще е виновен ако нещата се провалят? Или ще се мине с "извинявайте, ма нещата не се получиха, с'я кой откъде е..."

Аз съм на мнение, че ако нещо може да провали подобно начинание, то няма да е невъзможността за работа, изхранване, спорт и отдих...а точно първично заложените ни стремежи за власт, антитолерантност, властолюбие, завист и генетично заложената бюрокративно-деградивна същност в самото ни човешко ДНК-а.
А тя е заложена от създателите ни точно с тая цел - да се самоконтролираме (вицът за българите и казана, валиден за целият човешки род)!
Повече нямам какво да кажа по темата.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 731
 • Рейтинг: 123
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #32 -: Октомври 01, 2016, 08:58:39 am »
   Виждам че темата ми се развива добре. Дори и без да коментирам се разбра, че идеята за "ПРОЕКТ ТЕС" е напълно осъществима.
   Относно наименованието - екологичното селище е ясно, да уточним термина "технологично". Технологично означава, че ще се ползват технологии, а няма да обработваме земята и да гледаме животни по първобитен начин. Аз споменах в автобиографията си по горе, че когато гледах пилета съм си направил автоматична хранилка за пилетата. Поилките ми също бяха автоматични. Така успявах сам да гледам от 8 до 10 хиляди пилета като на ден им слугувах не повече от час. Разбира се има определени дни с повече работа, а при предаването им се събираха повече хора. Но като цяло в селското стопанство много дейности могат да са механизирани и автоматизирани. Така хем работата се върши, хем имаме свободно време. Аз така в свободното време строих къща докато гледах пилета. За орането си има трактори, за сеното си има косачки и даже картофите се вадят с машини. Да не забравяме, че аз съм изобретател и ако реша мога и ягоди да бера в легнало положение на специална количка. За мен е важно трудът ни да е ефективен и без да се напрягаме много да постигаме резултат. Не съм привърженик на хамалското бъхтене и затова постоянно измислям машини и съоръжения, които да вършат хамалската работа. Относно цепенето на дървата - дървата за какво се използват? Ако е за отопление, то има и други начини за целта. Отдавна работя за осъществяване на идеята за свободната енергия и скоро ще имам положителен резултат. Така че може и да пропуснем хамалогията с цепенето на дървата, а направо да сложим няколко генератора на СЕ.
   Що се отнася до евентуалните раздори и за деленето на заработеното - спорове възникват най-често, когато има недостиг на храна, топлина и т. н. Ако работата ни спори няма да има недостиг, а дори ще има излишък. Въпросът опира до "притежанието" както наскоро каза онзи български художник Кристо, направил прословутия в цял свят понтонен мост - http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/hiliadi-hodiat-po-voda-zaradi-bylgarin-6055273 Борбата да притежаваш все повече и повече предизвиква раздорите. И това ти притежание да е някъде отделно от другите. При нас в нашето екоселище няма да е така. Придобивките ще са за всички - правим стопанска сграда и тя е обща собственост, правим басейн, спортна зала - и те са за всички. Купуваме трактор или друга техника - и те са обща собственост. Всичките ни придобивки ще са общи. Дори жилищата за спане ще са на сравнително близко разстояние макар и да са самостоятелни. А за разпределението на спечеленото ще се състави някаква точкова система и ако някой иска повече пари ще трябва и повече да поработи. Въобще: има проблем - има и решение на проблема. Важното е да се съберем разбрани хора с положителна нагласа към живота.

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 324
 • Рейтинг: 264
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #33 -: Октомври 01, 2016, 12:00:14 pm »
Атос, описваш го хубаво, но сещаш ли се че за всичката тази автоматизация и механизация се изискват пари - огромна сума пари. Един трактор струва много повече от един автомобил. Само трактор не ти върши никаква работа - трябва му прикачен инвентар за всяка дейност която ще извършва. Различен за всяка дейност. Там па за какви цифри говорим - не е истина.
ОК, по-елементарните машинки ще си ги правят сами. Но за тази цел се изисква работилница със сериозно оборудване. Димов бил направил сам струг за 400 лева ... с това ли ще работят? Трябва ти читав струг, колонна бормашина, заваръчна техника, една фреза не е излишна, някакъв подемник/телфер/кран, комплекти читави инструменти и консумативи... дори и материалите от които ще правиш инвентара струват пари.

Димов ако има смелост може да посочи една цифра, която според него ще е достатъчна за започване на работата на тая "колония". В нея да включи сумата за земята, за минималното количество жилищни и селскостопански постройки, за минимума оборудване за започване на дейността. Примерно ... за 25 човека (това според мен е минимума население). Не съм смятал, но мен ми звучи като цифрата да е шестцифрена, като първата цифра няма да е единица... :)

И сега си представям колко често се срещат 10-12 домакинства, които са готови да участват, и които имат няколко десетки хиляди лева които да инвестират. Хеле па у тоя форум, дет всеки се чуди как да спести от сметката за вода и ток по 5 лева на месец.

Оки, ще се вземе някое старо ТКЗС с почти рухнал обор... Та построяването на една мижава къщичка за едно семейство струва не по-малко от 50 бона, освен ако не искате да живеете в кирпичени къщурки или в землянки. Дори една сглобяема къща с комфорта на фургон струва поне 25 бона без обзавеждането.
"Ма ще си ги построим сами"... Оки, ма пари за тухли, за дървена конструкция, за бетон, за багер който да изкопае основите? За инструменти, за материали, за обзавеждане?

И ... колко от вас са строили къща със собствените си ръце? Щото аз лично съм. Тогава бях млад, и въпреки това бях разбит от бачкане. Сега съм на 50+ и изобщо не мога да си помисля да издържа на такова темпо. А тук става въпрос за комплекс от 10-тина къщи (като за начало) плюс стопански постройки...

Трябва и място, което да може след това да се развива, защото едва ли ще може да се съберат пари за закупуване на целия терен който е в идеите на Димов. Тоест съседи, които да са готови да продават в бъдеще. Трябва и да е на място, до което достъпа не е с катъри и не е само когато не вали (щот нали ... ще се продава продукция за издръжката). А тези места струват по-скъпо.

Чисто документално няма идея как точно ще се формулира предназначението на земята. И как ще се сменя, защото това също е една изключително тромава и скъпоструваща дейност. Не може да строиш жилищни сгради на терен, който е земеделска земя. А да намериш такъв голям парцел, който е в регулация и е одобрен за жилищно строителство ... просто забрави. Ще струва космическа сума. А вие ще гледате свине и крави на него... Остава варианта да се живее на едно място, а да се гледа стоката на друго. Което пък обезмисля идеята за "колония", където хората живеят и работят заедно, но отделени от околния "лош и мръсен" свят.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 139
 • Рейтинг: 456
 • Стара върба не се превива...
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #34 -: Октомври 01, 2016, 02:18:28 pm »
Иване, в подобна среда не може да се отглеждат деца, които се очаква да се "реализират", когато пораснат!
Освен ако не сведеш овладяването на професии до 5-6, свързани с примитивния бит.
И не само излишъците и притежанието са източник на завист. Някой ще завиди, че жена ти е по-хубава от неговата, друг-че детето ти е по-умно...трети-че той е плешив, пък ти не (примерно).Завистта е програмирана в нас, като единствена мотивация за "просперитет", колкото и да е криворазбрано това понятие.
Винаги има хора, малко по-склонни към паразитизъм. Когато нещо е обща собственост, не всеки го пази и стопанисва като свое.

Юлиане, "цифрата да е шестцифрена", звучи толкова абсурдно, колкото "буквата да е петбуквена".


Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 717
 • Рейтинг: 183
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #35 -: Октомври 01, 2016, 02:53:04 pm »
 Виждам че темата ми се развива добре. Дори и без да коментирам се разбра, че идеята за "ПРОЕКТ ТЕС" е напълно осъществима. (цитат)
Иване, хипотетично!? "АЗ" и още десетина единомишленици с теб, можем да съберем да речем милион! Нямаме деца и жени, можем за начало да изтърпим известни несгоди в името на каузата. Давай по хипотезата! Какво следва?

   
 

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 139
 • Рейтинг: 456
 • Стара върба не се превива...
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #36 -: Октомври 01, 2016, 03:37:19 pm »
Следва "Автономен, самоиздържащ се старчески дом", колкото и грубо и цинично да звучи...пък даже и да го кръстиш "Трета младост"...

Неактивен GreenHulk

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 756
 • Рейтинг: 141
 • Астронавигатор
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #37 -: Октомври 01, 2016, 06:09:00 pm »
Хубаво е да се направи анализ на характерите, за да няма после изненади: https://www.16personalities.com/bg

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 324
 • Рейтинг: 264
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #38 -: Октомври 01, 2016, 08:38:56 pm »
Хубаво е да се направи анализ на характерите, за да няма после изненади: https://www.16personalities.com/bg

Хълк, докато хората не се срещнат лице в лице всички изследвания се свеждат до бегли предвиждания дали няма да се заколят през първата седмица. Примерно че е крайно неподходящо да събираш в едно помещение за дълго време човек с татуировка "White power" и афроамериканец ... :) Всичко друго са празни приказки.
Иначе този тест доста вярно (поне по мое мнение) ме позиционира: https://www.16personalities.com/bg/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B8%D0%BF-istp
:)

...Юлиане, "цифрата да е шестцифрена", звучи толкова абсурдно, колкото "буквата да е петбуквена".
Скоро водих дълъг спор що съм писал "бушон", като било "предпазител"... твоята забележка е на същото ниво. Да, може да не е филологически правилно, но мисля че се схваща какво искам да кажа.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 139
 • Рейтинг: 456
 • Стара върба не се превива...
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #39 -: Октомври 02, 2016, 12:55:30 am »
Мдааа...схваща се...
"Шестцифрената цифра" е претендент за най-уникалния бисер досега в мазето ;D

Предпазител и бушон са синоними, просто едното има по-тесен смисъл (бушон), понеже бушонът изгаря, но не всеки предпазител изгаря (примерно този, на върха на учебна рапира).
Докато ЦИФРА е просто СИМВОЛЪТ с който се изписват ЧИСЛАТА, както "буква" е символ, с който се изписват ДУМИТЕ!
Да, има еднобуквени и двебуквени думи, както има едноцифрени и двуцифрени числа.
Най-голямото  число изписано с една цифра е 9, "по-голяма" цифра от 9 НЯМА!

Големи цифри в същност не съществуват,  (ако не отчитаме големината на шрифта им)!
Спрете да вкарвате подобни гаври в българския език! Утре ще пишеш, че акумулаторът ти е 30 киловата (или 50 ампера) и пак трябва да го схванем, нали?

Неактивен ppipilica

 • Активен
 • **
 • Публикации: 207
 • Рейтинг: 29
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #40 -: Октомври 02, 2016, 01:01:21 am »


Не може да строиш жилищни сгради на терен, който е земеделска земя.
Е тука си в грешка, може но има условия, моята къща е точно на земеделска земя, трябва парцела да е по-голям от 10 декара да се пишеш земеделец или животновъд и да имаш някакви трайни насаждения и поне 2-3 селскостопански животни. Тогава ти разрешават да си направиш къща за живеене до 150 квадрата и два обора или помощни сгради по 150 квадрата.

Неактивен Теню

 • Активен
 • **
 • Публикации: 251
 • Рейтинг: 45
 • В мрежата никой не може да ме обиди
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #41 -: Октомври 02, 2016, 08:08:42 am »


Следващите редове не са просто измислица, а реални факти за това как точно сме попаднали на тази планета и как сме се превърнали в това, което сме. Открити са по време на контакт между ясновидката Алена и висш разум от неизвестен произход, и са потвърдени от Джуна. Уверяваме ви, че са на 100% истински и за пръв път ще видят бял свят. Ето и дневниците на Създателите!
1.Възложиха ни нова задача.Трябва да правим интелигентна форма на живот на някаква вмирисана малка планетка наречена Марс. Все така се случва. На нашия отдел винаги му дават най- скапаните проекти. Така и не можах да си обясня защо. В другите отдели творят богове,а ние кво..интелигентна форма на живот.Пфу!

2.Започваме проекта. Изглежда добре.

3.Това на нищо не прилича. Тъкмо ги бяхме нагласили,цивилизацийка даже си бяха направили и да вземат,че да си пуснат сешоарите всичките по едно и също време да видели кво ще стане. Ми кво може да стане,бе идиоти. Взривиха некъв атомен реактор и разпердушиниха всичко. Много рано им дадохме тия технологии. Ще трябва да почваме всичко от начало. Местим проекта на съседната планета Земя.

4.Пуснахме първия проект в действие. Изглеждаше добре докато два динозавъра не му ебаха майката. Хм, странен израз при положение,че няма майка. Поне не в буквалния смисъл на думата. Както и да е. Ще се наложи да го изправим на два крака,за да може да бяга по-бързо.

5.Пуснахме още един. Тоя път му заложихме и програма „Страх” щото иначе се ходеше да се тика в устата на динозаврите. Кво,на майка си дириш там, бе малоумник!??!Напускахме десетина от новите проекти. Лошо. Динозаврите подължават да им ебават майката.

6.Наложи се да изтребем динозаврите. Писна ми от тия тъпи говеда. Толкова храна,а те се съдраха да плюскат хора. Майка им мръсни гадини. Ама да видите само как цвърчаха като Кентъки Фрайд Чикън като им хвърлихме оня метеорит. Сега ще се наложи да замразим проекта за два дни докато планетата се постабилизира. Пука ми. И без това днеска е петък.

7.Много са тъпи беееее, вече 13 техни години не могат да открият огъня.Най-накрая на колегата му се наложи да слезе долу с една огнехвъргачка и като ги подкарааа. Да видите после как за норматив се научиха що е то огън и има ли той почва у нас. Пък колко време им трябваше да открият колелото ако знаете само. И знаете ли как стана? Клекнал единия малоумник да сере,ама така се изсрал,че чак на пита го изкарал със заврантулка накрая. После започнал учудено да гледа това дето излязло от задника му. Зел го,ма го изтървал и то са изтъркулило надолу по хълма. Пък те по това време ги серяха едни такива доста твърди.После ги омекотявахме,че все с разпорени гъзове ходеха ма това е друга история.

8.Кофти тръпка. Докато сме им омекотявали говната сме объркали отделителната система. Дрискат през ушите. Единия получи разстройство и цяла седмица вися провесен надолу с главата от една скала докато не пукна. Ами какво да направя като са ни скапани компютрите. От една седмица говоря на шефовете да ни дадат нови ама те не,та не.Нямало нужда да обвиняваме техниката само щото ние сме били некадърни. Простаци. Ше видят те!

9.Трябвало сега пък да измислим нов и оригинален начин за възпроизвеждане. Да имало разнообразие във вселената моля ви се. Абе тия луди ли са? Кво толкова лошо имаше в това просто да си падат от небето. Ама неее, много въпроси щели да задават после, не било на добре. Вярно,че един, двама паднаха и повече не станаха,ама чак пък толкова напъване. Хмм..докато включвах лампата в контакта ми дойде гениална идея.Е какво пък,поне ще е весело.....

10.Тъпанари! Откриха алкохола. Намерили некво ферментирало грозде и викнали и другите да пробват.15 мъртви от алкохолно натравяне.Сега ще трябва и черен дроб да им слагаме.Защо все на мееен

11.Имаме много случаи на счупени пръсти. Абе тия говеда що все си тикат носа там където не им е работа? Ще им сложим нокти. Поне малко ще ги предпазват. Стига им толкова и без това почнаха да се размножават като зайци.

12.Искренно ми се иска да мога направо да им дам по един АЕЦ и да вървят да се оправят. Ама ще стане като с предните вероятно щото тия са наистина много тъпи. Вчера,единия да вземе да се опитва да лети. Видял там че нещо си фърфоли из въздуха,та решил и той баровеца,барабар Петко с мъжете да лети.Размаза се като ваденка.Другите го сготвиха за вечеря. Ужас!Тук ще трябва да се пипа бавно и сигурно.

13.Ама какво е това! На нищо не прилича. Намерили бъг в софтуера на някакво островче „Атлантида”. Докопали технологии дето трябва да им ги дадем чак другата година и докато се усетим се научили да ги използват дори.Е бая от тях вече бяха омирисали драките, но все пак се научили. Потопихме целия остров и оправихме бъг-а.Тъй като после открихме и други дупки се наложи да им пуснем една ледена епоха т.е. да замразим проекта за известно време докато напишем пач-ове.

14.Изглежда добре.Само дето наистина прекалено бързо почнаха да се размножават с новия метод.Май бая им допадна. Голям майтап е да ги гледаме как се клецат къде им падне. Ще им спретнем едно апокалипсче в скоро време ако на така вървят нещата ми се струва.

15. Все още са доста тъпи. Наложи се да добавим промени в големината на главата и мозъка. Махнахме и опашките щото вечно се препъваха в тях или пък ги гонеха.Имали чувството че някой ги преследва. Знайте ли кви чувства ще ви дам аз на вас,ааа? Абе, кой въобще ви е разрешил да чувствате?Тва,е работа на Ванката от тестовата лаборатория. Кой въобще му е разрешил да си тества боклуците на нашите индивиди?Ще го изкъртя като го видя!

16.Най-накрая ни докараха бог.Доста добре са го направили. Има си един,два кусура разбира се, но ще свърши работа. Определено имахме нужда. От три седмици сме пуснали заявката.До сега говедата се молеха на звездата в центъра на слънчевата им система. Това пък от къде им хрумна не мога да си обясня. Тая партида излязоха много странни. Сигурно е от кислорода дето го дишат. Имам чувството,че сичките постоянно са надрусани.

17. Бог-а е бъгясал. Започна да се явява безразборно на кой свари, да плещи врели-некипели и изнесе два града от картата. Спряхме процеса и го върнахме за доизкусуряване.Абсолютен куку-руку фигурант. Ужас!

18.Ще трябва да им правим Апокалипсис. Много се оляха вече само простотии правят и никъв прогрес. Мислехме да им спрем е...то за известно време ама после ни дойде по-добра идея. Ще им пуснем едно потопче. Обаче трябваше да спасим останалите видове от наводнението. И за това измислихме решение.Завъртяхме един дядка да направи кораб и да качи от всички по два вида. Много хубаво потопче стана.И при тях и при нас. Ние обаче се наливахме с амброзия до припадък и гледахме шоуто.

19. Пак населихме планетата. Пуснахме и бог-а.Той пък да вземе,че да пусне некъв негов пророк да зарибявал населението щото не искали да вярват в него. Само дето и двамата изкараха по един АВТОМАТ и почнаха да изтребват де що народ сварят. Пък тия Калашников имаха още бая време да почакат. Така е щото бог-а се води автоматизиран админ и има достъп до всичко. Съвсем му забранихме да си вясва носа пред тъпите говеда. Явно ония глупаци дето ни пратиха бог-а пак не са си свършили работата като хората и ще трябва ние да им оправяме бъкиите.

20. Пак почнаха да правят квото си поискат. Е това вече не се издържа. И пак пренаселват планетата. Не можем постоянно да им организираме апокалипсчета колкото и забавно да е. Ще трябва да автоматизираме системата по друг начин. Взехме на заем още три-четири бог-а и ги побъркахме на тема религия. Почнаха да се избиват и успяхме да вкараме раждаемост към смъртност в доста реални граници. Спретнахме им после и една две войнички(няма да забравя кво шоу ни направиха само заради една фльорца наречена Елена), вкарахме няколко малко по интелигентни, вманиачени за власт малоумници и работата заспа.

21.Нашата работа тук е свършена. Оставихме ги на автопилот. Квото ще да става с тия вече не са наша грижа. Да се занимава с тях отдел поддръжка!

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #42 -: Октомври 02, 2016, 09:06:17 am »
 ;D ;D ;D ;D
От къде го набара това бе Теню
Много е готино. Да се чудиш виц ли е или самата истина поднесена по "лесно смилаем начин"
Ама да го беше пстнал в по подходяща тема. 

Неактивен Теню

 • Активен
 • **
 • Публикации: 251
 • Рейтинг: 45
 • В мрежата никой не може да ме обиди
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #43 -: Октомври 02, 2016, 09:38:34 am »
Просто исках да я разведря, не да изказвам мнение   ;D ;D ;D Идейка, все пак.......

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 461
 • Рейтинг: 211
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #44 -: Октомври 02, 2016, 12:04:49 pm »
Има чувство за хумор тоя Теню. Браво!!!  ;D
Гле'й к'ва маймуна си турил за портрет, ...се олицетворил.  ;D