Автор Тема: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ  (Прочетена 10821 пъти)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 516
 • Рейтинг: 167
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #15 -: Септември 29, 2016, 05:01:51 pm »
Здравейте,
 Колегата Димов е недоволен от ролята в Божествената комедия. Така бях аз и затова си прочетох урока и написах домашното.

 Прочетох и вникнах в Божествена комедия на Данте. 28-ма песен, 16 стих от Рай се казва, че Пъпа на света се намира в деветата ангелска кристална сфера. Загрях, че ни трябва централно поле, а именно гравитационно или електрическо, това е пространството.

 33 и 34 песен от Ад завоалирано се описва десетия кръг на ада, където се сменят значенията и познанието. Това е времето и е навсякаде, т.е кеф ти АД, кеф ти Рай.
 За това спретнах едно електростатично трансформаторче. От едната страна имам реактивна електрическа енергия, а то другата активна електрическа енергия. Активната електрическа енергия може се ползва за дестилиране на водопроводна вода. Чрез молитви осветявам храната и илиминирам действието на ГМО.

 Сега чакам  Ангели и приятели да ми изтълкуват плочата на д-р Дий на неговата "Свещенна таблица" написана на вечния ангелски език или езика на Енох през 1582 г., имам снимка на плочата.
 
 Вече съм доволен от живота!..
« Последна редакция: Септември 29, 2016, 05:19:19 pm от mi68 »

Активен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 622
 • Рейтинг: 212
 • Life is a DIY project!
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #16 -: Септември 29, 2016, 05:03:28 pm »
Урок на никого не можеш да сториш, след като самият ти не си учиш уроците и не си пишеш домашните, а именно:

1. Да развиеш нормални отношения с друго човешко същество (жена, деца...);
2. Да се вглеждаш в себе си, да откриваш и да признаваш собствените си грешки, след което да ги коригираш;
3. Да не четкаш толкова много нарцисизмът и егото си, а да се вслушваш малко повече в това, което другите ти казват.

Щял да има 20 деца, хе-хе, то това да не е като при маймуните - Чук и Бег? При човешките деца много по-важно е да ги отгледаш, възпиташ, образоваш, отколкото да ги направиш. А за това се изисква отговорност, отдаденост, както и нещата, за които писах по-горе. И жените, с вродената си интуиция, много лесно нанюхват "мъже" като тебе - затова и са избягали с 200 (км/ч).

И въобще човек, който обвинява за собствените си неудачи в живота всичко друго, освен себе си (обществото, смяната на обществено-икономическия строй, службите, психиатрите, и т.н.) въобще няма какво повече да се анализира и коментира - ясен е като петте пръста.

Съответно цялото това утопично писание отразява изкривения ти начин на мислене и световъзприятие, което колегите така тактично се опитват да ти подскажат, че е пълен шит (най-явно - juling). Ти обаче, вместо да се вслушаш в това, което ти пишат между редовете, започваш да им обясняваш какъв убавец си, какви велики дела си творил, и как никой за нищо не трябвало да те обвинява.

И с какво са ти толкова криви психолозите и психиатрите? Защото много добре си знаеш (или поне подсъзнателно усещаш), че си точно техен контингент.

А за постоянното споменаване на Стефан Маринов, винаги когато се опитваш да подчертаеш величието на своята персона, нямам думи вече - ако не беше жалко щеше да е смешно...

(Иначе виждаме, че си чел някоя от книгите за Анастасия /на Владимир Мегре/)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #17 -: Септември 29, 2016, 05:10:29 pm »
Той Иван както ми се струва има намерението да го прави на българска територия, което не бих казал като Юлиян, че е невъзможно. Възможно е, но е изключително трудно изпълнимо и в крайна сметка е обречено да завърши с неуспех. Между другото на територията на съседна Гърция в момента такова нещо е много по лесно да се направи. Да се започне де.
Интересно ще ми бъде да науча Иван дали е пресмятал нещо по въпроса с препитанието на такава комуна. примерно от колко човека минимум трябва да е за да просъществува. За тези хора колко хляб годишно е необходим съответно той от каква площ с пшеница ще се добива. колко са другите неща нужни за изхранване. вегани ли ще бъдат тия комунари месоядни ли.  Това е една много скучна счетоводна материя но от нея се вижда сериозността на начинанието. Защото ако аз сега заявя:
Е тука имам малко пари, мисля  да напълня малко гориво и да тръгна за Испания. Пък из пътя ще му мисля.
Какво ще кажете за такова изказване.   

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 322
 • Рейтинг: 53
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #18 -: Септември 29, 2016, 07:54:25 pm »
Идеята не е утопична. Напротив, светът върви на там. Има много позитивни примери на нещо подобно. В повечето от случаите хората в такива комуни са събрани от еднакви идеи, най често религиозни. Аз лично съм се срещал и разговарял с хора, обединени от расови идеи, роднински връзки и т.н. Мога да посоча и адреси за "обмяна на опит". В Южна Африка има цял град,  даже със собственна валута - казва се "ора". Градът се казва Орания и там негър не може да припари. Нито пък чужденец. Хората, живеещи там са си щастливи. Има будистки места, има и други. Познавам семейство, в което децата ( всички) не ходят на училище - поготвят в къщи и  един път в годината се явяват на изпити. При последното си посещение разбрах, че всички деца са във висши учебни заведения. Значи такава система не е порочна. Погребенията се осъществяват също на фермата. Фермата е около 10Ха с вода. Общо хората във тази семейна комуна са около 15. Отглеждаха цветя и ги продаваха. Последното, което видях е че са разширили бизнеса и отглеждат чушки. През свободното си време четат книги или играят волейбол.
 Иване, нищо не е невъзможно. Аз бях харесал едно място - около 5 Ха, но не можах да намеря мераклии, а сам човек е само за к...фа.
Аз те подкрепям на 100% и съм готов да се присъединя към групата ако някой ден се върна в България.

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 731
 • Рейтинг: 123
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #19 -: Септември 30, 2016, 11:52:35 am »
   На психиатъра-химик на форума сега "ще му сторя урок". За тебе Стефан Маринов контингент на психиатрията ли е или е велик учен-изобретател? Ако отговориш, че той е просто луд параноик просто ще спра да разговарям с теб, защото съм се убедил, че е безсмислено да се разговаря с ограничени хора. Ако отговориш обаче, че Стефан Маринов е напредничав учен, изпреварил времето си и имащ съществен принос за развитието на науката, ще трябва да обясниш защо твоите колеги психиатри са го вкарвали три пъти в психиатрия да го лекуват. И защо ли го споменавам толкова често? Ами много ясно, защото с него сме от една порода и освен това той е изразил мнението си за мен в началото на един брой от последните си списания (публикувал съм го тук във форума в раздела за Стефан Маринов).
   PyroVeso цитат
Цитат
И с какво са ти толкова криви психолозите и психиатрите? Защото много добре си знаеш (или поне подсъзнателно усещаш), че си точно техен контингент.
   PyroVeso, казах вече няколко пъти в какво са криви твоите колеги. Криви са, че са тормозили един български учен по поръчка на политици и разузнавателни централи. Криви са и че вземат пари за да вършат такива безобразия. Сашо Диков беше задал един въпрос по телевизията: "Как шеф на психиатрията е станал милионер при положение, че е само на държавна заплата?"
   И PyroVeso, ти като си чист като сълза, защо се притесняваш за лошия имидж на твои колеги? Ами разграничи се от тях, а не ги подкрепяй. Подобно е положението и в лекарските среди - издъни се някой калпав лекар или още по-лошо изпълни някоя "мокра" поръчка като осмърти някоя родилка или малко детенце и после цялата гилдия започва да го защитава вместо да го уволни на мига. Случаи такива има доста стига да искат журналистите да разследват, макар че някои случаи са направо за контраразузнаването ако въобще имаме такова.
   Що се отнася до семейното ми положение, не можеш да ме уязвиш. Не съм единствен - и Тесла е бил несемеен. Васил Левски бил ли е семеен? Не вярвам да кажеш и за тях, че са били безотговорни или, че не са умеели да общуват "правилно". Въобще PyroVeso падаш много ниско с такива изказвания и навлизаш в личното пространство на събеседника си с "кални обувки". И въобще не смятай, че съм твой или нечий друг контингент. Аз съм свободна личност и с времето ставам все по-свободен, защото видях бездарието на вашата прехвалена система. Тя е насилническа в зачатието си и ограничава нормалното развитие на обществото чрез множество ограничения, които некадърниците поставят за да не ги изпреварят талантливите.
   И ако обичаш не се дразни от високото ми самочувствие. Аз преди години бях доста свито и скромно момченце, но с времето много такива като тебе се опитваха да ми се качат на главата и така полека лека самочувствието ми порасна заедно и с доста свършена работа.
PyroVeso цитат
Цитат
И въобще човек, който обвинява за собствените си неудачи в живота всичко друго, освен себе си (обществото, смяната на обществено-икономическия строй, службите, психиатрите, и т.н.) въобще няма какво повече да се анализира и коментира - ясен е като петте пръста.
   Разбира се, че ще обвинявам. И Васил Левски е обвинявал Османската империя за своите неудачи. Аз даже съм твърде дипломатичен и не споменавам някои факти, които знам за да не се дразнят твърде много подръжниците на режима. Но доста неща съм описал в едно мое списание, където съм анализирал целия обществен строй в момента и за разлика от Жельо Желев, написал "Фашизма", аз съм оценил настоящия режим като сатанинско-фашистки, защото освен фашистки методи се използват и древни похвати за постигане на користни цели, а именно магически ритуали, жертвоприношения, врачувания, отравяния на неудобни хора и други извращения. А Жельо Желев за мен е починал при странни обстоятелства, защото смъртта му е само ден преди рождения ден на Стефан Маринов. Това "съвпадение" може да се разследва. Интересна е и смъртта на Трифон Иванов точно на Трифон-зарезан. Пак "съвпадение" на имена и смърт на млад човек и то спортист на възраст около 50 г. Има множество подобни случаи, но не е тук мястото да развивам теория на конспирацията. Имам прекалено много информация, защото следя медиите активно повече от 15 години. Само загатвам за да знаете, че нищо не знаете за обществения строй, в който живеете. И това не е само в България, навсякъде е така, особено в САЩ. Хайде да кажа и за Майкъл Джексън. Той е роден на 29-ти август също като мен и го отровиха с лекарства по най-сатанински начин.
   Така че, PyroVeso като говоря против системата не говоря против теб и не се впрягай. Виж ако си яростен поддръжник на такъв обществен ред, може и да се сблъскаме.
   Накрая ще помоля да си говорим за нещо градивно, защото хората не могат да се хранят с психоанализи и празни думи. Трябва да се работи и то реална работа, която произвежда продукти и блага за хората, а напоследък се нароиха куп непродуктивни професии, които само консумират труда на другите.

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 324
 • Рейтинг: 264
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #20 -: Септември 30, 2016, 12:46:23 pm »
Иване, дай да уточним най-напред: ти искаш да направиш колония, в която млади и здрави хора да се трудят за да си изкарват насъщния, или искаш да направи старчески дом, където хората да чоплят земята за разнообразие?

Ако е първия вариант - мислиш ли че някой на 30-40 години ще зареже топлата вода, парното, душа, пътя, колата, мобилния телефон, електричеството, интернет.... да не споменавам дискотеките, баровете, стрийптийз клубовете, кината, театрите и т.н. за да отиде някъде, където трябва да чопли земята за да има какво да яде? Имаш ли идея колко изкарва един "средна ръка" IT специалист на месец? И то ги изкарва седейки на столчето, в климатизирана, осветена атмосфера. И ти му предлагаш да отиде да дои крави или да прекопава домати... Защо му е да оре, сее, мели, пече хляб, като може да отиде и да си го купи? Ще им избор от 3 вида бял хляб, 5 вида пълнозрънест, ръжен, диетичен, нарязан или цял, дори може да си купи готов сандвич, кифла, баница, фалафел или каквото и да било произведено от зърно.
Искал да си го прави сам - ми ще си купи брашно, олио, мая, ще си купи домашна пекарна и ще си го пече в къщи.

Защо трябва някой да става в 5 часа сутринта и да разравя снега отвън, като срещу няма и 100 лева годишен данък общината идва и с багери почиства улиците? Защо трябва да ходи 10-20 км, за да си купи една гайка М6, един мосфет, 5 литра нафта или блистер аналгин?

Чисто психологически ... имаш ли идея колко почват да се мразят група хора само след 1 година прекарана в постоянна компания? Къде ще избягаш ако се скараш с жена си? При жената на съседа? Ти кат не си женен какво "ще праснеш" за разтоварване? Или ще живееш "на ръкоделие" цял живот?

За "сатанинско - фашистките" и всякакви други видове конспирации ... търсенето на съвпадения които да "докажат" правотата ти ... това само задълбочава съмненията ми, че имаш нужда от помощ. Пак ти казвам - психолога не е лекар. На Запад им викат "психоаналитици". Потърси познат на който може да се довериш. Ще ти е от полза.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #21 -: Септември 30, 2016, 12:50:03 pm »
Цитат
Накрая ще помоля да си говорим за нещо градивно, защото хората не могат да се хранят с психоанализи и празни думи. Трябва да се работи и то реална работа, която произвежда продукти и блага за хората
Мисля, че въпросите ми бяха напълно градивни, но ти предпочете да отговориш само на другите, неградивните.
А относно Стефан Маринов нормално е да му се е налагало контакти с психиатри. Причината е факта, че между гениалността и лудостта има само една крачка. Във същност не е точно така. Една крачка е разстоянието между най отдалечените им краища. В по голямата си част се припокриват. Не може да си гениален без да си поне малко луд. 

Неактивен Коев

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 84
 • Рейтинг: 17
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #22 -: Септември 30, 2016, 05:08:09 pm »
Факт е, че всеки човек вижда светът по различен начин и няма абсолютно единство в интересите и желанията, дори в привидно еднаквомислещи хора.Такава е човешката природа и нищо лошо няма в това.
Критерият, който ще накара интелигентните,креативните,нестандартномислещите с градивна насоченост и фантазия хора да се заселят в такова село, е начинът на живот и бит, който предпочитат.
Със сигурност има сред инженерите и ай-ти специалистите такива,който са безработни, познават живота на село и живота в града, и са предпочели да живеят на село понеже там им харесва повече отколкото в града,и предпочитат да се прехранват от произведеното в личното стопанство отколкото да емигрират в чужбина.

Има дори такива на добре платена работа от тях, които с удоволствие  практикуват като хоби градинарство, не понасят шумотевицата и живеят задължително в самостоятелно жилище със цветна,
зеленчукова или зимна градина където с удоволствие копаят, поливат, садят размесват пръст и тор дори с ръце и се чувстват на мястото си.
 Мисълта ми е,че не всички такива хора държат на лукс, удобства, излизане с цел забавление в клубове и кафенета сред много други хора.Просто те не чувстват потребност от това, дори се отегчават от такъв живот .Чувстват се най-добре когато имат широко лично пространство, възможност за неограничен контакт с естествената природа където могат да реализират своите истински креативни възможности.
Не мисля, че всички в едно такова село трябва да са високо квалифицирани специалисти.
Но задължително трябва да са хора,които имат солиден опит в отглеждане на животни и земеделие.Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #23 -: Септември 30, 2016, 05:43:22 pm »
като се замислих не е зле преди да скачаме и оплюваме Иван да се уточнят някой неща защото всички скочиха изхождайки от презумпцията, че Иван иска да прави отшелническа комуна, дали е така обаче. В заглавието на темата присъства думата ТЕХНОЛОГИЧНОТО
я нека първо да изясним кой какво разбира под използваните в темата понятия пък после да коментираме кое е възможно и кое не

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 324
 • Рейтинг: 264
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #24 -: Септември 30, 2016, 05:59:20 pm »
Коев, прави разлика между чоплене на земята за хоби и изхранване. За да осигуриш изхранване на себе си и семейството си, трябва да се бъхтиш ежедневно по 10 часа и повече.

За добро постижение се смята, ако от декар земя се изкарат 300 килограма пшеница. Това са по по-малко от кило зърно на човек за ден. Тоест ... за да може ЕДИН човек да има по половин кило хляб, му трябва декар пшеница. Ако трябва да храниш себе си, жена си и двете си деца, ти трябват 4 декара само за пшеница. Имаш ли идея как се орат 4 декара? Как се пръскат, как се жънат? Имаш ли идея как се мелят тон и двеста зърно за да се получи брашно?
И това е само за хляба. А само с хляб не се живее. Трябват ти зеленчуци, плодове. Трябват ти животни, които искат фураж. Тоест трябва да гледаш освен 4-те декара пшеница, поне още толкова с ечемик, слъночглед и още толкова с плодни дръвчета и зеленчуци. Някога да си вадил декар картофи или моркови? И то след като си изорал декар лозе или нива? И после за почивка може да отидеш да събереш овцете или кравите. И да ги издоиш, и да им изчистиш обора. Да отсечеш, донесеш и нацепиш няколкостотин килограма дърва, за да има с какво да си стоплиш вода да се изкъпеш, да си сготвиш и да имаш и за отопление?
И това е една мъничка част от работата, която има да се свърши.

За какво качество на живота ми говорите изобщо? 10-20 години такъв режим и ще сте тотално грохнали. Да, ще ядете здравословна храна, но няма да имате минутка свободно време за да се наслаждавате на прекрасното си здравословно състояние. Изобщо да не говорим за хобита, за кибичене в нета да си чатите... Дори няма да имате време (а ако намерите - няма да имате сила) за една книга или дори за една ракия с другите.

Не случайно съвременното общество налага специализране на индивидите. Единия прави едно, другия - друго. Окрупняването на производството води до по-лесно и по-евтино производство. Земеделеца който оре 10 000 декара с голяма машина произвежда много повече отколкото 1000 човека с мотики, а и му остава време да почивка и за духовно развитие (да не казвам "развлечения"). Няма особена разлика в заетостта и стойността за поддръжка за отглеждането на 1000 и 2000 крави. Но това е много по-евтино и по-малко времеемко от труда на 1000 човека, които гледат по една крава. Или 100 човека, гледащи по 10 крави.

Не можеш да бъдеш добър и в орането, и в животновърството, и в производството на бира и рИкия, и в строителството. Ще трябва да се организира някаква възможност за оценка на труда на всеки и измислянето на някаква универсална мерна единица за вложения труд. И стигаме пак до борсите и парите.

Кой ще казва кой колко се е трудил, и дали е допринесъл толкова за общото благо, колкото консумира? И ако консумира повече отколкото произвежда - тогава какво? Ще го отлъчвате, ще го бичувате, ще го държите гладен? Кой ще решава тези спорове, които неизбежно ще възникнат? Значи трябва да има някой, който да се занимава със оценка на труда на другите. И това да му е постоянната работа, а не когато му остане време от доене на крави и оране на глогинки.

Кой ще решава колко човека да орат и колко да доят? Тоест трябва да има някакво планиране, някаква отчетност. И това са хора, които реално няма да произвеждат нищо, но ще трябва да ядат нещо. Кой ще решава кой да оре и кой да брои лука? Ами ако има повече желаещи да броят лук, отколкото да орат - тогава какво? Ще се свиква общо събрание на комуната и ще се гласува всичко, дори и такива ежедневни битовизми? Ми че то няма да остане време за оране... Как ще се "стимулира" изпълнението на решенията от общото събрание, защото не всички ще са доволни от всяко едно негово решение?

Изобщо ... има толкова много подводни камъни, които идеолога на ТКЗС-то не ги е измислил, че просто му е бедна фантазията.

А тук става въпрос не а едни 500 лева или 5 дена труд, изгубени напразно ако нещата се провалят. Тук става въпрос за години живот на десетки хора (като минимум). Кой ще е виновен ако нещата се провалят? Или ще се мине с "извинявайте, ма нещата не се получиха, с'я кой откъде е..."

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #25 -: Септември 30, 2016, 06:28:46 pm »
juliang Може би под технологично селище Иван разбира Робот да оре, робот да прибира житото, робот да дои кравите и да им чисти а хората от комуната да щракат с пръсти и чака-рака-де купона тече.
 Призовах да не избързаме ама пусто храчката като е напълнила устата няма начин нали
А това за добива на жито от декар, декари необходими на човек и т.н. очаквах да го видя написано от Иван, за теб е ясно че си наясно ама той до каква степен е наясно не е ясно.
Стана като скоропоговорка. 

Неактивен Коев

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 84
 • Рейтинг: 17
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #26 -: Септември 30, 2016, 07:29:01 pm »
Не е задължително да се сее оре и жъне всяка година.Вместо това може да се засадят трайни култури които се субсидират /люцерна,лешникови ,орехови,ябълкови /
в пустеещите дворове
Мисля,че без използване на някоя европейска програма за развитие на селските райони,ще е твърде трудно да се изкарат средства за прехрана.

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 324
 • Рейтинг: 264
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #27 -: Септември 30, 2016, 07:47:02 pm »
Коев, прочети пак от какво се възмущава колегата. Той се притеснява че яде и пие неща, които са нездравословни. Демек ... иска да гледа всичко сам, да консумира само това, което той лично или негови доверени хора са отгледали. С лешници и люцерна няма да оживее дълго :)

1. Защо организирам това ТКЗС или този ПРОЕКТ ТЕС?
   Причините са много. Защото има прекалено много неща, които не харесвам.
- не харесвам мръсния градски въздух
- не харесвам водопроводната вода
- не харесвам "пластмасовата" безвкусна храна и многото Е-та в нея
- не харесвам навалицата, задръстванията и съжителството с малокултурни хора
- не харесвам образованието на младежта
- не харесвам политиката и медиите, които тероризират хората и им губят времето

Не ми е много ясно как ще избегне дишането на един въздух с другите "плебеи", вероятно ще се примири с тази точка .. :)

Неактивен GreenHulk

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 756
 • Рейтинг: 141
 • Астронавигатор
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #28 -: Септември 30, 2016, 08:00:30 pm »

Не ми е много ясно как ще избегне дишането на един въздух с другите "плебеи", вероятно ще се примири с тази точка .. :)
За да се дистанцира човек от описаните проблеми, не е нужно да прави комуна. Може просто да си живее някъде на село в планината.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 540
 • Рейтинг: 221
 • Трдният начин е по лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: ПРОЕКТ ТЕС - ТЕХНОЛОГИЧНОТО ЕКОСЕЛИЩЕ
« Отговор #29 -: Септември 30, 2016, 08:04:00 pm »
Абе аре оставетв човека да си помечтае на воля малко поне тук във форума.
Защо убивате най съкровените му детски мечти. То че няма как да стане няма, ама какво пък толкова.
П.П. познавам един човек които е православен свещеник от много години но последно беше в Гърция свещеник сега се е усамотил някъде в планината с цел да намали до минимум контактите си с други хора. Отшелник.