Автор Тема: Механичен или електронен "bedini"  (Прочетена 9931 пъти)

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 962
 • Рейтинг: 205
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Механичен или електронен "bedini"
« -: Юни 18, 2016, 03:49:56 pm »
Ровейки из нета попаднах на този blogspot!
http://bedinimotors.blogspot.bg/2010/06/bedini-ssg-circuit.html
Кратко резюме на четивото!  Най горе анимация на Bedini SSG Circuit, по надолу четем, Shawnee Baughman от Айдахо през 2000 г. е спечелил първа награда на училищно научно изложение с конструирана схема на SSG, после ненадейно разбирам че още през 1974 г. този мотор е бил патентован от Roger Andrews като непознат до сега, (има линк към патента му), както и извлечение в 4 точки, после следват обяснение че това е идентично с Bedini SSG motor, следват линкове към blocking oscilator и Joule Thief схема, по надолу има още описание, например че Bedini SSG мотора е механично тригериран блокинг осцилатор и.т.н. стигаме до схемата електронен Battery Desulpator !!!!!!!
Какво пише в пасажа над схемата?
Така, ако наистина имате нужда от батериен десулфатор, тогава тук има прост пример, няма подвижни части и е вероятно 100% по ефективен. Този пример е типичен, извличане на мощност от много батерии чрез възстановяване, (обновяване).   Това струва мн. малко да бъде направено.............. и т.н.
Нужно ли е да превеждам още?

Неактивен Yoro

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ****
 • Публикации: 424
 • Рейтинг: 81
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #1 -: Юни 18, 2016, 04:28:56 pm »
Това е като моя и на Бедини.
Разликата не е в схемата а в бобината и магнитите.
Забележи посоката на въртене на ротора.
Така енергията която излъчва генератора е негативна, но работи по ефективно.Само да са направени както трябва бобините и с правилно подбрани магнити, но излъчването на генератора е негативно.
Като пиша излъчването имам предвид не импулсите необходими за да се извлича енергия а за оргонното излъчване на генератора.

Ако се направи както трябва. Без транзистори. С механичен превключвател ще е невероятно по ефективен и ще работи без батерии. С кондензатори.
Ще го видиш при мен. Това де.

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 962
 • Рейтинг: 205
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #2 -: Юни 18, 2016, 05:15:10 pm »
Сега вече ме хвърли в депресия! ТОВА Е КАТО МОЯ И НА БЕДИНИ. На Бедини не може да се самозахрани. Твоят се самозахранва! Е как да са еднакви!
Виж сега електронната схема! Няма собствено захранване. Вързва се на акумулатора и започва да действа.
Значи става ли въпрос за Yorini? Или за Бедини? Започнах да си мисля че съм ......! Липсва ми твоята свръх сетивност!
P.S. забележи на картинка под схемата и платката, предлагат десулфатор/зареждач за 260 долара който доставя радиантна енергия, като подчертават че закупените по 30 долара от ebay не могат това!
Кликни в/у логото на ebay и ще видиш цените!
« Последна редакция: Юни 18, 2016, 05:32:31 pm от Михаил Кузмов »

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 962
 • Рейтинг: 205
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #3 -: Юни 19, 2016, 11:42:09 pm »
Част от текста от линка и превод!
So what happens to the `charge battery´ when it receives a high voltage pulse ? The answer is that the battery is desulphated. Accumulations of lead sulphate are stripped from the battery plates, allowing the battery to perform better. This is the crux of the Bedini Motor myth - it can desulphate a lead acid battery making it work more effectively - it is NOT a true battery charger !
                                                                                                                                                                                      Така, какво се случва със зареждащите се батерий когато приемат високо-напреженов импулс? Отговорът е че батериите се десулфатизират. Натрупаният оловен сулфат се премахва от акумулаторните плочи което позволява на батериите да се представят по добре. Това е загадката на мита за Bedini Motor-той може да десулфатизира оловно киселите батерий правейки работата им по ефективна-това не е истинско зарядно за батерий!
Е, това си го знаем но нека да го прочетем и от други!!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 570
 • Рейтинг: 564
 • Стара върба не се превива...
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #4 -: Юни 20, 2016, 02:06:21 am »
Моля никой да не се засяга, но...заглавието на темата е абсурдно!
Все едно да кажа...механична или електронна вилица?
Или - хеликоптер с "електронни" витла, които имитират въртене?
Явното неусещане на нещата продължава да си налага отпечатъка (не говоря дори за неразбиране).
Несериозно е!

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 540
 • Рейтинг: 90
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #5 -: Юни 20, 2016, 05:20:33 am »
Да се върнем към публикуваното:
Цитат
Източник: http://mazeto.net/index.php?topic=4252.0 Тема: Bob Boyce TPU  (Прочетена 4247 пъти)

Прикаченият файл Bob_Boyce-Toroidal Power Unit.pdf е ПДФ на същият импулсен трифазен трансформатор на Боб Бойс, който се използва за електролизата и е описан в темата в раздел електролиза, но в случая е пригоден за независимо електрическо захранващо устройство, зареждащо акумулаторна батерия и консумиращо едновременно от нея.

Южноафрикански изобретател го е репликирал успешно и с него презарежда автономно акумулатора на детския автомобил на дъщеря си.


http://pesn.com/2009/11/12/Child_rides_on_free_energy_Boyce_watkykjy1/ - статията Child Rides EV Toy on Boyce Free Energy! - "Детски електромобил, задвижван от свободна енергия".

Цитат
A South African experimenter has modified an electrolysis circuit developed by Bob Boyce so that now it recharges his daughter's electric vehicle riding toy. What makes this remarkable is that the energy is not drawn from the wall but from the environment somehow. He's done this around 35 times now and knows of three replications of the effect by others.

http://www.youtube.com/user/watkykjy1 - страницата на южноафриканеца в youtube.com.


Относно електрониката за управление:
http://peswiki.com/index.php/Directory:Bob_Boyce_Hex_Controller#Boyce_TPU_PDF - в енциклопедията
http://www.overunity.com/index.php?topic=8289.0 - темата в overunity.com форума
http://www.overunity.org.uk/showthread.php?t=496 - репликация във форума на Glanzer (без сорс, но пък с картинки и симулации на формата на импулсите)


http://mazeto.net/index.php/topic,3212.0.html Тема: Опит за репликация на watkykjy1 на mzk  (Прочетена 7341 пъти)

Пробвах трифазното зарядно на Йоан (watkykjy1). Използвах attiny2313 за да създам пикове от по 100 нс (максимума, който бях достигнал тогава, а и досега - не съм работил скоро). Получих отрицателен резултат (в смисъл на СЕ), макар че устройството става за десулфатизатор на акумулатори: http://mazeto.net/index.php?topic=3212.0

В нета има снимки (май съм ги запазил някъде) на прословутия Хекс контролер на Боб Бойс, който представлява същото като PWM3, но с 6 мосфета и драйвъра. Според Боб Бойс трябва да се ползват много качествени елементи (smd кондензатори с low-esr и пр.). Тук има някои особености:
- не видях (може и да не помня добре) някакъв вход за обратна връзка. Този контролер трябвало да следи резонанси и прочее.
- С тази атмега може да постигне ширина на импулса 100 нс, не по-малко.

Т.е. ако си съвестен и работиш качествено можеш да игнорираш всичките приказки (90%) за качествени елементи и стръмни импулси.
Остават неща, за които не се говори публично. Според мен повечето публични неща са прах в очите. По принцип се доверярам на Боб Бойс, защото има някаква известна логика и си личи, че е чел и има някакъв по-задълбочен анализ, но или говори много повърхностно, или всичко това е добре режисирано.

ПС: има една група в yahoo - b-hex мисля, или нещо подобно. Тя е със специални клаузи за участие и прочее. Врътката е, че Стърлинг Алан върти разни неща зад гърба на другите. Боб Бойс отказа да участва в тази група и там няма нищо интересно. Само няколко човека, които потвърдиха неработоспособността на устройството на watkykjy1, с доста по-добри установки от моята.

Ако watkykjy1 (ако е същият) е казал публично нещо против тази система на Боб Бойс, моля дай линк, че там се загуби много време на много хора...  :-[

за зареждачката на watkykjy1. Сформира се една затворена група (b-hex) в yahoo, където и Боб Бойс трябваше да спуска информация, но се оказа пълен фарс. Нито компетентни потребители, нито информация от кухнята. Само се мернаха 2-3 човека, които явно бяха репликирали установката без резултат. Поради този факт напуснах групата няколко месеца след като ме бяха одобрили.

Последното развитие по въпроса е, че сега се събират дарения, за да пусне watkykjy1 проект с отворен код. Първия етап е за 5000$ и са почти (а вероятно са вече) събрани. Въпрос на време е да видим дали ни ментят (и аз дарих няколко долара за каузата  ::)).

Поради това извадих електрониката и днес и вчера си поиграх, 3 дефазирани във времето правоъгълни импулса. За сега нямам положителен резултат, допуснал съм две грешки, при измерването и при свързването на елементите, но утре може да ги отстраня. Взех, че изгорих и трафчето, та ще търся заместител.

Междувременно се натъкнах на нещо интересно - при мосфетите при мен се получава доста сериозно звънене, ако не са долепени до драйвъра, а при hex контролера, който watkykjy1 показва, транзисторите са изведени с кабелчета и обувки. Все пак аз ползвам друг тип мосфет драйвъри и може да има разлики в изходното им съпротивление, откъдето да се компенсират нещата по някакъв начин  ??? Цялата работа малко мирише, но при Капанадзе не е по-добре, където и без това бачкат доста повече хора.
« Последна редакция: Май 26, 2012, 02:14:12 am от mzk »

https://www.youtube.com/watch?v=eQDP4pD-ZBQ&index=1&list=PLA8C69530C02C02B5 Battery charging with the hex controller (1 of 4)

https://www.youtube.com/watch?v=MOL-MwIPI5s
Hex controller still running 3 years later ;)
watkykjy1 Публикуван на 26.03.2012 г.
Just a very short video showing that my hex controller is still running and still charging the battery I used way back in 2009. In this video I run the battery down with two motors, and while having the hex controller connected, I show how it starts charging itself back the moment I remove the motors... Enjoy!

Коментар: по-горе, ето как mzk (Бившия Админ), се е е борил за СЕ, заявено от watkykjy1, но това не е ми било СЕ, а най ми е било десулфатор aka Бедини (на Yoro супер зареждачката) SolidState Bedini е описано. http://mazeto.net/index.php?topic=9635.0 Тема: Десулфатизатор. Има ли общо с Бедини.  (Прочетена 817 пъти)
Има и готови http://www.aliexpress.com/item/150W-Boost-Converter-DC-DC-10-32V-to-12-35V-Step-Up-Voltage-Charger-Module-Freeshipping/2027440512.html от Китай с Безплатна Доставка само трябва да разпоите изходния кондензатор 1000uF35V и става десулфатор, като Електронния вариант на Бедини без движещи се части. Total Price: US $2.44(Approximately ). След разпояването на кондензатора на изхода, модула не трябва да се включва без товар: "БЕЗ НАГРУЗКИ НЕ ВКЛЮЧАТЬ" и товар, като има акумулатор, трябва да се настрой с една малка отверка на 15,6V напрежението на изхода от тримера на модула, който е сложен. Да не се качва напрежението над 15,6V (напрежението на зареден акумулатор). Това е настройката, за тази единствена настройка, която може да се направи преди да се разпои изходния електролитен кондензатор за по-лесно.
« Последна редакция: Юни 20, 2016, 05:54:31 am от locco »

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 540
 • Рейтинг: 90
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #6 -: Юни 20, 2016, 07:11:27 am »
Видеото: https://www.youtube.com/watch?v=oHcuVt0nTBo OU Charging effect of the hex controller

Неактивен Yoro

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ****
 • Публикации: 424
 • Рейтинг: 81
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #7 -: Юни 20, 2016, 07:55:24 am »
Михаил Кузмов! От какво изпадаш в депресия?

Моя и на Бедини са направени по една схема.Различават се само по използваните елементи, конструктивни решения,бобините и магнитите.
Ако това според теб е нищо...
Относно  десулфатизиратора. Той е съвсем различно устройство.
Сравнете осцилограмите ми.

На Бедини.


На моя.


На  десулфатизиратор.photo sharing websites

Вижте формата на импулсите и колко в минус са?


Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 217
 • Рейтинг: 256
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #8 -: Юни 20, 2016, 09:18:23 am »
                                                                                                                                                         Така, какво се случва със зареждащите се батерий когато приемат високо-напреженов импулс? Отговорът е че батериите се десулфатизират. Натрупаният оловен сулфат се премахва от акумулаторните плочи което позволява на батериите да се представят по добре. Това е загадката на мита за Bedini Motor-той може да десулфатизира оловно киселите батерий правейки работата им по ефективна-това не е истинско зарядно за батерий!
Е, това си го знаем но нека да го прочетем и от други!!

 ;D  Сега остава да кажете как се "десулфатизират" литиево-йонни акумулатори - защото генератора на Жоро /по начална схема на Бедини/ променя напълно и тях. Не се плъзгайте по повърхността, лесно е - но няма нищо общо с истината

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 618
 • Рейтинг: 294
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #9 -: Юни 20, 2016, 10:03:12 am »
;D  Сега остава да кажете как се "десулфатизират" литиево-йонни акумулатори - защото генератора на Жоро /по начална схема на Бедини/ променя напълно и тях. Не се плъзгайте по повърхността, лесно е - но няма нищо общо с истината
В литиевите батерии с времето по електродите се натрупва метален литий. Той расте във вид на сталактити - на иглички. С времето тия иглички стават толкова дълги, че е възможно да достигнат до другия електрод. и да окъсят клетката. Тогава такава батерия става неизползваема. Но като я "думнеш" с 12-24 волта за стотни от секундата, тази игличка просто се стопява.
 Така че и тук такива удари с високо напрежение биха били временно решение. Но за разлика от оловните акумулатори при литиевите такива експерименти много по-рязко намаляват живота на батерията. Да, ако батерията вече е "пътник" може да се експериментира с нея, но нова батерия отива на кино.
И още - лития е метал, с който аз бих си играл само ако съм с предпазни очила и ръкавици. Подхождайте изключително внимателно при експерименти по зареждане на тези батерии. Да, имат вентили за изпускане на налягането, имат и защити които при повишаване на налягането механично разделят "+" на корпуса от електрода вътре, но знам ли ви какви сте майстори...

Неактивен Yoro

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ****
 • Публикации: 424
 • Рейтинг: 81
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #10 -: Юни 20, 2016, 11:11:26 am »
juliang! Със съживени литиево йонни батерии от генератора ми вече работят много бормашини повече от година и половина и се зареждат много по бързо от нови такива.Зареждат се без проблем с оригиналните зарядни на бормашините, който не са предвидени за литиево йонни батерии.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 217
 • Рейтинг: 256
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #11 -: Юни 20, 2016, 11:14:17 am »
juliang
Възможно е. За момента експериментите ми са със стари такива батерии, от днес започвам цикъл тестове с чисто нови тягови литиево-йонни и нещата ще се видят ясно.

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 618
 • Рейтинг: 294
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #12 -: Юни 20, 2016, 12:27:27 pm »
juliang! Със съживени литиево йонни батерии от генератора ми вече работят много бормашини повече от година и половина и се зареждат много по бързо от нови такива.Зареждат се без проблем с оригиналните зарядни на бормашините, който не са предвидени за литиево йонни батерии.
Това мога да го повярвам още по-трудно отколкото версията, че бединито ти е източник на енергия... :)
Ако ти остане малко време от навиване на медни жици, порови в интернет за това как работят различните видове зарядни устройства за различните батерии.
Ако ползваш зарядно за никел-кадмиеви или никел-металхидридни батерии за зареждането на литиево-йонни, ти буквално ги убиваш. Алгоритъма по който едно зарядно определя дали батерията е заредена е коренно различен за никеловите и литиевите батерии. Тока с който може да се зареждат различните батерии също е различен. Стъпките, през които се минава в процеса на зареждането на двата типа батерии също е различен.
Да, можеш да "натъпчеш" по дърводелски начин малко ток в каквато и да било батерия, без да те е еня за последствията, но това е убийствено за нея.

Ти нямаш абсолютно никаква идея какво се случва вътре в една батерия, какви химични процеси протичат в нея, каква е разликата между отделните типове батерии, но даваш акъл наляво и надясно за повишаване на ефективността на зареждането. Нямаш никакъв подход към изследване на даден процес, нямаш методика за определяне на резултатите. Вероятно изобщо няма да вденеш когато се опитам да ти обясня че има определена последователност на действията при зареждането на дадена батерия. И тази последователност е изпитана хиляди и милиони пъти, и се е доказало че тя е оптималната за събиране на максимално количество енергия в една клетка и максимална продължителност на живота й.
Ще ти покажа 2 графики, вложи цялата си умствена енергия да разбереш какво е нарисувано на тях:

Това е цикъл на зареждане на литиево йонна батерия:


Подсказка - ясно се вижда преминаването от режим "constant current" към режим "constant voltage" при достигането на определени условия.

Това е цикъл на зареждане на никел-кадмиева батерия:


Ясно се вижда "минус делта ве" чупката, както и причините, които я предизвикват.

Да виждаш разликите?

Имаш ли идея как едно качествено зарядно определя как една ni-cd батерия е заредена? Чувал ли си изобщо за "минус делта ве" (-∆V) ефекта при никел-кадмиевите батерии и че това е единствения сигурен признак че батерията е заредена? Това е сигнала, който чака зарядното за да определи че батерията е заредена и да прекъсне заряда. А литиевите батерии НЯМАТ такъва пад, и когато сложиш литиева батерия да се зарежда на никел-кадмиево зарядно, то ще я буха докато я изпържи или ако е по-интелигентно и има таймер - докато изтече таймера.
Имаш ли идея че превишаване само с 0.2 волта на максимално допустимото напрежение от 4.2 волта на клетка води до това, че една такава клетка вместо 500-800 цикъла ще издържи само 50? А зареждането на същата тази литиева батерия само с 0.2 волта по-ниско напрежение от 4.2 волта я пълни само до 70% от капацитета й? Как точно правиш пакети от литиеви батерии, които да съвпадат с абсолютна точност по волтаж със заменените никел-кадмиеви, като едните са 3.7 волта, а другите - 1.2 волта?
Сам казваш, че си отварял пакети с батерии от лаптопи. Там не ти ли направи впечатление, че освен в жиците в двата края, има и по една жичка която е вързана между всеки пакет и отива в контролера? Чувал ли си за "балансиране" на клетките в пакета, и помисли ли защо производителите слагат контролер в самата батерия? какво мислиш че прави той? Предполагам ще ми отговориш че е сложен от "мъжете в черно" които ни следят с него, или нарочно бори циклите и "поврежда" умишлено батерията за да ни накарат да си купим нова... Уви, истината е съвсем друга, но нямам нерви и време да ти я обяснявам, а и няма да ми повярваш, защото ти липсва основата знания, върху които да стъпиш за да разбереш какво налага наличието на такъв контролер.
И като се сетя за изказванията ти че "тия моите уреди не мерят съвсем точно, ма това няма голямо значение" си представям какво мазало става.

Моля ви отново - прочетете малко повече за това как се зареждат едните и другите батерии преди да правите такива експерименти. Спрете да говорите пълни измишльотини. Или още по-добре - вместо батериите слагайте ориентирани на север борови шишарки, оргонизатори и енергизатори и си пробивайте с тях. Махнете всички волтмети и амперметри, заменете ги с махала и багети и тогава публикувайте отново резултатите. В момента всичко което се пише тук е някакъв абсолютен буламач между наука и езотерика, като от всяка част се взимат само пасажи, които отърват на пишещия и се отричат другите неща, които са нелицеприятни.
Или ще се занимаваме с точни науки, или ще се занимаваме с шамански танци. Няма как да стане нещо комбинирано.
« Последна редакция: Юни 20, 2016, 12:59:30 pm от juliang »

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 757
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #13 -: Юни 20, 2016, 12:53:48 pm »
Юлиане, буахахааа  ;D !!?? Точни науки !?.. Ти си фантазьор, човече...не разбра ли, че при оргоните и подобните т.н. енергии не важат законите на твоите  и моите точни науки, а !? Нас са ни лъгали в дебелите книги, ъхъ  :) Интересно що същите тия дървени философи и разбирачи живеят точно по тия лъжливи закони. Карат си тъпите каруци с бензин и нафта, греят се с класически технологии и т.н. и тям подобни. Еми да ги впрегнат най-после тия неведоми енергии, стига са търкали клавиатури, пффф  >:( Изчака ми се чакалото, бре. Тия диаграми дето си ги дал може да си сигурен, че я ги разберат няколко човека, я не. При новите енергетици не вървят такива неща, локуми трябват, раздувки и баене - буламач, както си го нарекъл. Винаги давам за пример великия изобретател Валери Иванов с т.н. ИНКОМП. Големи приказки и очаквания, мегавати ше се вадят и като отидохме какво  да видим -  господина си вкарал газчица да се топли, мда. А милионите все не идват и не идват. Всеки си носи кръста дето се вика.
Понеже се отплеснах, може модовете да пуснат гумата...не че ми дреме особено.
Поздрави!..
« Последна редакция: Юни 20, 2016, 01:17:09 pm от getca »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 842
 • Рейтинг: 266
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Механичен или електронен "bedini"
« Отговор #14 -: Юни 20, 2016, 01:08:36 pm »
Юлияне ти очевидно изобщо не си разбрал нищо от това което се случва.
Ще се опитам да ти обясня:
значи бединито като се включи с тези големи напрежения, да не си мислиш, че е възможно да зареди акумулатора. Напротив мигновено акумулатора бива напълно избушен от пренапрежението което е от порядъка на няколко хиляди пъти Сигурно се чудиш как тогава акумулатора продължава да работи. Ами случва се това което физиците в ЦЕРН се опитват безуспешно да направят няколко години вече безуспешно. Просто са избрали по сложен и погрешен път.
термоядрените процеси в електродите на батерията предизвикват свиване на миниатюрните количества плазма и се създават спонтанно фемторазмерни черни дупки които са както вече спомена Стивън Хокинг мостове към паралелни светове където явно всеки акумулатор си има идентичен но много по глям и по качествен двойник.  Та те от този двойник дърпат енергия нашите акумулатори. Енергия заредена от някое друго по висше същество. Е когато собственика на другия акумулатор разбере, че му се губи енергия той взима мерки и запушва дупките и се налага да правим нови.
Виждаш ли колко просто и логично обяснение имаВ въпроса е до полета на мисълта, на фантазията по точно. Колкото е по развинтена толкова по лесно намираш решението.
твоята като не е кой ти е крив впрочем явно проблема е, че не ти стига бирата.   ;) ;) ;)