ndm: това описание, което цитирате се отнася за друга хипотетична схема, не начетаната дадена ми схема. Ако внимателно се прочете описанието, ще може да се начертае другата схема, си мисля. Закодирана е в описанието си.
Искам само да се допълня,
ОЕДН не е СЕ, а го възприемам по скоро като прибавка (добавка). Ако вземем ЕДН за 1-ца (100%), то ОЕДН ще е 0,5-0,8 от ЕДН т.е. 50-80% като 50% ги имаме лесно, но до 80% от ОЕДН трябва доста да се озорим, мъчно се постигат. Та ако съберем ЕДН + ОЕДН = 1 + 0,5..0,8 = 1,5..1,8 ето ни го СЕто.
Преди време си чертах две детски схемички, който Gogo55 приятелски ми каза да не ви ги показвам, че ще ми се смеете. Но мечка срам, мен не срам, ето първата схема:

Идеята заложена в схемата е да се пуска ЕДН през "еднобобинковия траф", а ОЕДН да се отделя през лампата, когато ключа Т1 се изключи, но после размислих и преди да съм я направил и изчертах втората схема:

При която ЕДН се прекарва през лампата и ОЕДН минава през лампата. Включваме ключа Т1, докато светне лампата, после след като изключим ключа - лампата продължава още известно време да свети от ОЕДН по инерция. Това е идеята не съм я пробвал, а колкото съм ленив и разсеян, няма и скоро да я пробвам, може само да се надяваме, че все пак някога ще се пробвам и ще ви я покажа, а дали?
Нека да хвърля два три камъка в двора на Бедини и студеното електричество на UFOpolitics, при него се лови ОЕДН, а ЕДН само активира процеса, така че влагаме 1 (ЕДН), а събираме 0,5-0,8 (ОЕДН) и понеже двете са разделени, не можем ги събра. Подобен е проблема и със студеното електричество
http://tarielkapanadze.ru/Cold_Electricity.htm , събира се само ОЕДН, а ЕДН се ползва само за да се получи ОЕДН. Т.е. ЕДН и ОЕДН се разделят и се ползват поотделно, вместо да се съберат, както съм се опитал да ги ползвам заедно във втората си идейна схемка.