Автор Тема: Кандидати за Модератори на форума  (Прочетена 14558 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 601
 • Рейтинг: 332
 • Пол: Мъж
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #30 -: Юли 13, 2015, 08:43:05 am »
Част от историята на Форума, през очите ми на негов член от март 2011год.

Членове на Форума от "време оно" може и да знаят повече от мен за "старата му история", но може би трябва да споделя и това, което аз знам. Който знае повече или по-правилно, да ме поправи.

В началото си - някъде около 2006 год., този Форум е бил структурна част от (тогава) сайта BEINSA (beinsa) точка COM, или нещо подобно.
След известно време, този Форум, (може би след Първа по ред Колизия) се отделя от сайта Беинса.ком и заживява собствен индивидуален живот, под името "мазето"...

Гледам, че колегата RUS често пише тук, и наскоро ни уведоми, че е от "първите" членове на форума ни в този му вид - той да добави, ако нещо греша.

По онова време, Админ (и нещо като собственик) е бил предшественика на Altium, за когото нищо не знам. Настъпила е Втора по ред Колизия, като след нея Главен (и Админ и Модератор) еднолично, Форума се поема от Алтиум (негови думи са, че той бил създател на този Форум - цитат).
Скоро към него се присъединяват MZK и Vlindos - кога същите стават админи - незнам! -  но е някъде около 2008г.
Тартор на групата Админи е Алтиум - т.е. основно "той коли, той беси!".
През 2012 год., в края на лятото - твърде осезателно назрява конфликт между Алтиум и другите двама админи, и във форума се появява тема за предложения за Модератори.
Аз се отзовавам и  през Септември 2012г ставам Модератор.
Месец - два по-късно, Конфликтът между Алтиум и МЗК прераства във война.
Алтиум ми отнема модераторските права, но само две седмици по-късно ми ги връща, като ме прави Глобал Модератор.
В следващ момент - през Декември 2012г. МЗК и Влиндос, уточнявайки взаимно своята политика относно Форума, отнемат правата на Админ на Алтиум. Следват техни взаимни публични обвинения - кой-какво-що, след което Алтиум напуска Форума въобще.
През пролетта на 2013г. МЗК ми въздава права и на Админ, без да ме пита - мога ли не мога ли - и постепенно се оттегля от своите функции - като си отнема сам правата на Админ, присъствайки във Форума единствено като негов Стопанин - плащайки сметките и поддържайки сървъра.
От своя страна, другият Админ - Влиндос - вече се е оттеглил, и присъства във Форума - много рядко - само като негов списател.
Така, от пролетта на 2013г до привличането на Низо (Юни 2014) и Атос (Септември 2014), администрирането и модерирането на Форума бяха единствено мои задачи.
Привлякох като Админ, колегата Низо, защото, имаше нужда от софтуерно подпомагане, което той извърши много професионално.
Привлякох (почти насила) и колегата Атос за Модератор, виждайки в негово лице редовен и опитен наш колега способен да поеме такива функции.
Така - групата на "управата" на Форума - по "списък" вече имаше четирима Админи и един Глобал Модератор.
Админи: МЗК (+ hans) , Влиндос, Майстора52 и Низо.
Глобал Модератор: Атос
...
Междувременно, в момент, в който трябваше да се плащат отново сметките на Форума, нашият колега Димелсофт се притече на помощ и не само плати тези сметки, но и предложи целият ни Форум да премине (като хостинг - ако не греша), под негово стопанисване.
Естествено всички много се зарадвахме на това и предвид особения статут в нашите очи на колегата Димелсофт, аз отворих специална група: "Почетен член на Форума".
Не помня кой и кога му въздаде и права на Админ, но те бяха задължителни за неговият статут на Стопанин на Форума.
...
И всичко си течеше в руслото по един общо взето приемлив начин, докато дойде странната приумица на МЗК (или беше Друг Някой?!) да "шибне" едно "страшно" черно банерче на челната страница на Форума: надписът на Черен Фон "Je suis..." - като поводът вече беше трагедията в Украйна.
Неколцина от членовете във Форума бяха стреснати и ужасени. Станицата доби и нещо като "траурен" вид...
Въпросът опираше до политическо пристрастие и естетически вид на Форума ни, и аз, и колегата Низо изказахме публично отрицателното си мнение и без да се допитваме взаимно - откъде се взе това банерче, правилно ли е да седи там или не, Низо премахна "банерчето" (аз не бих могъл, защото не знам как), МЗК се ядоса и...

Цитат от моя кореспонденция с Низо:
"Правата ти
« Изпратени до: Maistora52 -: 31 Януари 2015, 05:16:46 »

Здрасти,

тъй като вероятно ще се изненадаш като влезеш, реших да ти пиша преди да си легна. Значи тази вечер MZK влезе и махна моите, твоите и правата на atos. Аз вече не съм администратор, а доколкото виждам и ти. Просто MZK влезе и без да каже нищо ни махна правата. Защо го направи не е казал. Вероятно защото махнах онова странно, черно банерче. Просто ти казвам да не се шашкаш."


И за няколко дни, Форумът остана единствено в ръцете на МЗК.
Малко по-късно, правата на Низо и Атос бяха възстановени, но междувременно аз се отказах публично от мои каквито и да било права.
Така Низо и Атос от Първите дни на Февруари 2015г. до последните дни на Юни бяха действащи съответно Админ и Глобал Модератор.... до момента, в който ВИДИМО И НЕ ОСОБЕНО ВЪЗПИТАНО те двамата нещо не се разбраха, отправиха си публично (според мен обидни) реплики, напрежението ескалира... и...
И Стопанинът Димелсофт съвсем правилно се намеси, като отне правата и на двамата.
...
Това е част от Историята на Форума, видяна (може би не съвсем пълно и правилно) от мен, (като мисля, че е хубаво в този и конспективен вид да оглави специална тема за Архив) и да служи така за спомен, поука и назидание на множеството Следовници, които ще се изредят през идните ... наши...
"от урва на урва... и от Век на Век!"
("Опълченците на Шипка", Ив.Вазов)


Точно така:
Ние тук всинца, сме нещо като Опълченци! - просто не сме на Оня Връх, дето "България цяла, сега нази гледа", а чоплим по нещо доста "опълченски", из разни "мазета", бараки, че даже и кухни и спални!
Поздрави!Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 419
 • Рейтинг: 40
 • Пол: Мъж
 • Това, което БОГ не е дал на човека, никой не може.
 • Скайп: ksurnev
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #31 -: Юли 13, 2015, 09:12:31 am »
Майсторе, добре го каза.
Относно регистрациите, които чоплят някои - това са тъй наречените "унаследени признаци", които ще се виждат и след евентуалното закриване на форума. Доста хора знаят какво значи това!
Колкото до Димелсофт, познавам го от 15 години задочно, покрай програмите за "Jeneral Practic" и мога да ви кажа, че е по-голям идеалист от много членове на форума. Със сигурност мога да кажа, че целта му е запазването на този форум, без да се изкривява дейността му.
Както казва един наш общ познат - доктор Димов, "Димела е голям звездоброец".
Смятам, че коментарите са излишни, кой какъв е. Трябва да гледаме кой какви ги върши, и трябва да спрем с "подводничарството и подводниците". Това е пречило не само на форума, но и на България.


Неактивен valex

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 127
 • Рейтинг: 154
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #32 -: Юли 13, 2015, 09:26:56 am »
Днес е 13.07
Ще избираме ли модератори или пак ще продължим да говорим празни приказки както винаги?
За какви програми се споменава? Кой може да предвиди на къде утре ще тръгнат експериментите (за тези, които ги правят)?
Хубавото и лошото на миналото е че, не може да се промени. Така, че да не гледаме миналото на форума, а бъдещото му.
Последно останаха ли кандидати за модератори?

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 755
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #33 -: Юли 13, 2015, 10:56:33 am »
Абе хора, що се пънете и дигате пушилка, а ?..  ??? Явно не разбирате, че лекувате следствието, а не причината. Колкото и каквито и модератори да сложите, в сегашния си вид форумът не става за нищо. Дори малкото ценно инфо отдавна е загубено в дебрите на хаоса от теми. Форум за СЕ - друг път, Форум за празни приказки, мда. Жалко, но факт.
Майсторе, разочароваш ме като се връщаш на историята с банера. Бил грозен и нам кво си, ами що не измисли по-красив ? Щото да заявиш гражданска позиция или както там се казва се иска дупе, ъхъ. Но минало-бешело, няма смисъл да се връщаме. Който има сиво вещества в минималното необходимо количество и израсло в правилната глава да си прави изводите. И...не вади повече тия истории, ако обичаш, че звучат като оправдание от твоя страна.
Тъй...регистриран съм тук от 2008г. и познавам ръководството на форума до преместването му при Димелсофт. Факт е, че цялата тежест с хардуерна, софтуерна поддръжка и администрация лежеше върху МЗК, което включва и плащане на сумите за домейн, ток за сървъра и подобни. Факт е, че го е правил абсолютно безвъмездно и на добра воля. Факт е, че по времето на Алтиум форумът беше по-подреден и стегнат без излишни локуми. Е, обвиняваха го в церберство, но не това беше причината за тогавашния конфликт. Факт е, че тогава пишеха активно старите потребители, които не витаеха в облаците. Факт е, че всеки опит за реклама, явна или скрита беше санкциониран незабавно. И още много факти мога да изредя, но не виждам смисъл.
Някой изобщо задава ли си въпроса защо МЗК се отказа тотално ? Е, ако се понапънете малко ще се сетите, отговорът е на екрана пред вас, мда. Защото се виждаше накъде отиват нещата. В предните коментари е написано какво липсва генерално, да не го повтарям.
И...накрая, според мен без тотална реорганизация - идейна, структурна и т.н. няма да ги бъде нещата. Нищо странно, просто ситуацията е идентична с тази в държавата, абсолютно. А как се излиза от подобна ситуация, хмм ?.. Всеки сам да си отговори.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 534
 • Рейтинг: 547
 • Стара върба не се превива...
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #34 -: Юли 13, 2015, 11:53:22 am »
Добре бе, getca, дай конструктивно предложение?

Всеки може да каже - форумът става "еди какъв си", това не било добре, онова не било добре...
От критиката по-лесно няма, давайте идейни, ГРАДИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ?
Който смята, че нещо не е наред, да каже КАК трябва да бъде, според него?
И не казвайте "какво липсва", а КАК ДА СЕ ПОПЪЛНЯТ тези липси?

Реорганизация, казваш?
Предложи? Нека всеки да предложи, що не предлагате?

Неактивен getca

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 755
 • Рейтинг: 123
 • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #35 -: Юли 13, 2015, 01:05:25 pm »
Дал съм, бе Атос, ма на кой му дреме, което включва и тебе, щото явно си забравил какво си  писал в собствената си тема.
Ей го http://mazeto.net/index.php/topic,9425.msg69320.html#msg69320.
Проблемът е, че разчиташ на предложения(не че има лошо), но според мен ръководния екип трябва да има собствено виждане за идеята и облика на подобен форум. И тогава вече предложенията на потребителите могат да внесат корекции в една или друга посока. Последвалите събития след заключването на посочената тема потвърждават написаното дотук.  Какво повече ?.. Градивни предложения, викаш...е, аз съм ги писал от моя гледна точка. И какво стана - Едно голямо нищо, мда.
Подобни форуми са едни малки общества и ако не се въведе ред и строги правила, резултатът е ясен - АНАРХИЯ !..
Нямам какво повече да кажа/напиша. На мен също ми е болно, щото знам с какъв труд и ентусиазъм е създавано всичко.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 601
 • Рейтинг: 332
 • Пол: Мъж
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #36 -: Юли 13, 2015, 01:22:14 pm »
Въпреки, че може да му е "на терсене", Атос трябва да поеме отново Модераторство. Освен, че има нужния опит и разностранни знания, според мен той е и с "най-широка кройка". кофти е сам Модератор, защото е трудно да се прегледа и оправи всичко... Ами... решението е: Колкото може! Което не може - има "гумичка"! - Прас! - и смотания пост отива в кошчето! - Който не може да пише грамотно - няма място тук! - КАЗАНО Е С еЙ-Й-Й ТАКИВА БУКВИ В ПРАВИЛАТА!
Който се репчи, и вдига врява - Прас! - и него по главата!
Друг край него не виждам. Посочените в по-предни постове - макар при някои само в зародиш - имат проблемни характери.
Админът е ясен. Втори не е нужен.
Останалото е шумолене в храстите!
...
И най-важното... за членовете на Форума въобще не бива да е от лично значение кой се грижи за добрия му вид.
Гетца е донякъде прав за Реда по времето на Алтиум - тогава имаше също много "мрънкане", но имаше и дисциплина. Имаше и съвсем основателна причина за "мрънкането", но това беше поради неговия краен деспотизъм.
Не е прав, като ми търси "гражданската позиция" - тук не сме граждани, ТУК СМЕ ГРУПА ЛУДИ, СЪБРАЛИ СЕ ДА ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ! - не че има, но не е и доказано че няма!
И всичко което се пише с политическа пристрастност е от вредно по-вредно - най-малкото поради това, че ние не сме такъв форум. Имаме си Парламент. На който му е зор да си изрази мнението, да вдига байряка (или банера) и да отива там.
Факт е, че най-много дрязги има в темата "Политиката и политиците ни".
...
Някои от нас все още мислят и говорят нео-феодално... или са мераклии да се срещаме на симпозиуми, да си поставяме Планове, да решаваме Задачи и преодоляваме Петилетки.
Атос го каза най-добре: "Програма на форума, казваш? Това не е соц-предприятие, че да правим план за петилетката:)
План за какво?"

...
Много е просто всичко... Идваме да пишем тук, да питаме и споделяме, да търсим помощ и пр. подобни, да поначешем и Егото, и толкоз...
Малцина са обаче тези от нас, които намират златната среда между "говорилнята" и почтителния разговор... Все на някой нещо му пречи... ама той народът не е прост, казал го е: "На крив ... ластик... и косъмът му пречи!"
Хайде да се успокояваме вече, и да си продължаваме личните разработки... ако има някой нещо да каже СЪЩЕСТВЕНО, да казва... останалите да си траят и да не дрънкат "тенджерите"...
« Последна редакция: Юли 13, 2015, 02:03:56 pm от Maistora52 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 616
 • Рейтинг: 232
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #37 -: Юли 13, 2015, 02:51:22 pm »
Здравейте,
На кофти форум администратора му виновен! Като беше алтиум СЕ имаме ли? Отговор не. Въпросът е заспалите хора да се събудят и видят решението, то е под носа. Не е задължително всички едновременно, а един е достатъчно.
Първи проблен къде да се търси СЕ, теория, концепция. Отговор където има инерциални сили, те са вътрешни и външни за системата. Този въпрос не е решен във физиката и усилията трябва да са носочени на там.
Инерциални сили са центробежните (радиална енергия), но да имаш центробежна сила трябва да имаш центростремителна. Да отворим очи и да видим видове центростремителни сили.
-Електрична примерно протон и електрон в атом, на тази основа имам опит с палачинкова бобина, получих усилване 7дБ - неразработена тема, администратора ми е миновен, това е несириозно.
-Гравитация примерно спътник въртящ се около Земята, състояние безтегловност
-Междумолекулярна сила примерно въртящ се камък завързан за въже.
-Механична сила примерно прецезиращ пумпал се изправя и липсва прецесия
Ако се движим имплозивно то ъгловата скорост се увеличава пример фигурист си свива ръцете към тялото, ъгловата скорост се увеличава за сметка на мускулната сила, която  преодолява центробежните сили и свива ръцете.
Тук е СЕ, не трябва сложни двигатели и установки, после не работят, за това не е виновен админа. Следователно смяната на админа непроменя съдбата на форума!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 534
 • Рейтинг: 547
 • Стара върба не се превива...
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #38 -: Юли 13, 2015, 03:06:57 pm »
mi68, ти си...У Н И К А Л Е Н  просто ;D ;D ;D

Както някой се беше изразил..."най-мистичният член на форума", не знам дали времето е закъсняло спрямо теб или ти си го изпреварил?
Все пак, твоята прекогнитивност не е разбираема за повечето съфорумци, но ме радваш ;)
Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 589
 • Рейтинг: 225
 • Thoughts become things!
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #39 -: Юли 13, 2015, 05:31:42 pm »
Цитат на: atos
Радико, "катаклизмите" в този форум винаги са били предизвикани от самозабравил се член на "ръководството", който решава да се наложи еднолично и авторитарно по повод събития, касаещи всички членове, без да се консултира или поне да уведоми останалите си колеги!

atos, не ти прави чест да говориш така заобиколно за мен. Самозабравилия се член, ще да съм аз, щом подкрепяш Димелсофт и се смяташ за читав модератор.

Според мен е абсурдно да се говори, че аз съм действал авторитарно, защото аз съм/бях администратор на форума. Естествено, че администратора има тотална власт за да определя развитието на форума. Твоето очакване, че аз трябва да се консултирам с теб е просто смешно. Защо да те уведомявам за нещата, след като ... първо има ЛОГ на действията ни и второ, аз действам в полза на форума. Всъщност ако имахме читав модератор, то аз не би трябвало да гоня потребители, местя теми или редактирам мнения, защото това е модераторската работа. Т.е. когато се е налагало да се намеся, то е защото модератора atos, по някакви причини, не върши работата си.
Къде лежи проблема и защо на мен ми се налагаше да действам? Защото atos толерираше псевдо-научни твърдения и теми, които просто нямат място в Мазето. Все пак аз се въздържах от твърди действия, за да не усеща atos натиск от моя страна. На мен лично ми дойде в повече нападката на atos, че аз имам ограничено съзнание, защото не толерирам тази псевдо-научност. Твърдението, че трябва да уважаваме мнението на всеки, просто не е вярно. Може да се толерира само разумното, логичното и това, което подлежи на проверка и измерване. Не може да толерираме активирането на шишарки и размахването на махала!
Защо обаче не може да толерираме тези неща?! Защото господа, в крайна сметка този форум търси само едно нещо, а именно Джаули (J), които текат в секунда и се превръщат във ВАТОВЕ (W). По мое мнение, всички теми, които не се занимават с добив, трансформация, пренос и консумация на Джаули и ватове са просто безсмислени в този форум.
Какви са тези теми като "Пиете ли вода?", политиката и т.н., може да отговори само аtos. Реално погледнато, хората които вярват в разума, логиката и измерванията ще напуснат форума, защото виждат, че на власт се е качила глупостта.
Плюс това да не забравяме, че atos стана модератор след по-малко от 6 месеца участие, доколкото помня, директно избран от Майстора52. Сега пък Майстора хвали избранника си и ще го възкачва пак на власт! Божоооо, божо!
Аз предлагам dymelsoft да си управлява форума САМ! Модератори няма да има! Модераторството ще е в ръцете на всички потребители, които при проблеми ще цъкат на "Информирай модератор", при което dymelsoft ще получава системно нещата, които са за поправка.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 169
 • Рейтинг: 224
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #40 -: Юли 13, 2015, 05:48:38 pm »
 Имам въпрос. Какво е псевдонаучна тема?
Имам и втори въпрос. Има ли връзка СЕ, с неща, които са извън науката, като такава, каквато се преподава официално?

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 534
 • Рейтинг: 547
 • Стара върба не се превива...
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #41 -: Юли 13, 2015, 06:11:07 pm »
Именно, Низо, ти сам си го каза- ТОТАЛЕН ОТКАЗ ЗА ЕКИПНОСТ от твоя страна, под каквато и да било форма!
По- добре и аз не бих могъл да го кажа...

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 216
 • Рейтинг: 256
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #42 -: Юли 13, 2015, 06:23:40 pm »
Тезата на nizo е логична и нормална за форум който се занимава с електроника, радиотехника и т.н. стандартни неща. Това тук е форум за алтернативни енергийни източници и СЕ. Тук това становище става вредно, защото сегашната наука не може да постигне СЕ поради грешни основни постулати - доста от които са вкарани насила в началото на 20 век от определени кръгове, свързани с нефта. Който не вижда това, значи просто няма информацията - а при наличието на толкова много от нея в мрежата, значи не чете. А щом не чете, значи не иска и става догматик. Е, такива хора само могат да спъват развитието на този форум - не да му помагат. Пак се сещам за Антоан Лавоазие, прочутия френски химик на който още се учи в училища и университети вече доказано грешната теория за механизма на горенето. Последния удар по нея са разработките на проф. Е.И.Андреев в Русия през 2001 г., силово спрени от Газпром, Лукойл и останалите петролни гиганти там.
Та Лавоазие като председател на Френската академия на науките е направил две неща - прокарал е становището че такова нещо като перпетуум мобиле няма и не може да има /въпреки че е бил добре запознат с машината на  Орфиреус/ и на второ място, че камъни от небето не могат да падат, просто защото на небето камъни няма! Това е по повод метеоритите, които са му носили от цяла Франция  :) Тоя назадничав човечец най-накрая е бил обезглавен публично пред Бастилията, защото по съвместителство е бил и главен бирник /т.е. данъчен/ на държавата, та революционерите са го е сметнали за основен враг. Със сигурност не са търсили този ефект, но са направили голяма услуга на науката  ;D
Да се върнем на темата - ако смятате, че човек със стандартно мислене става за модератор, този форум е обречен, както и търсенето на СЕ в него. Калпава система свестни хора не държи и който става за нещо, ще си намери друго място за развитие - както се случи по времето на Алтиум и доста читави хора си тръгнаха по живо по здраво. Факт.

 

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 598
 • Рейтинг: 293
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #43 -: Юли 13, 2015, 08:56:05 pm »
... Може да се толерира само разумното, логичното и това, което подлежи на проверка и измерване. Не може да толерираме активирането на шишарки и размахването на махала!
Защо обаче не може да толерираме тези неща?! Защото господа, в крайна сметка този форум търси само едно нещо, а именно Джаули (J), които текат в секунда и се превръщат във ВАТОВЕ (W). По мое мнение, всички теми, които не се занимават с добив, трансформация, пренос и консумация на Джаули и ватове са просто безсмислени в този форум.
Не мога да не се съглася с това дето го е написал nizo. Даже бих го допълнил - не може да се толерира някаква опитна постановка, която не може да се повтори ЛИЧНО от всеки пишещ тук. Не говоря за пари или знания. Говоря за опити, които по дефиниция изискват някакви .... как да го кажа ... изискват човек да вярва че нещото ще се получи за да работят. Обяснението "Ма понеже ти не искаш да стане, затова не става" просто е смешно. Именно когато опита може да се репликира успешно от човек, който НЕ ВЯРВА че нещото ще заработи е най-красноречивото доказателство че нещото работи.
Макар и по-малко несериозно, но въпреки това с доста предпазливост трябва да се разглеждат постановки от типа "Това работи, ма не знам как". Ако този, който твърди че "това работи" няма идея поне какъв закон нарушава и поне бегла идея защо е възможно тоя закон да бъде заобиколен елегантно... не виждам смисъл да се обръща сериозно внимание на такава "иновация".
А изобщо не ща да повдигам въпроса с хора, дошли тук само да покажат нещо, без да дават някаква смислена информация за детайлите на механизма. Ако някой смята че ще патентова или произвежда нещо - нека първо да си го патентова, и после да заповяда да обяснява и показва ако има такова желание.

Неактивен guve4

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 13
 • Рейтинг: 5
Re: Кандидати за Модератори на форума
« Отговор #44 -: Юли 13, 2015, 09:17:44 pm »
За да не нараня някой, по-добре да е някои страничен КЪДЕТО и хабер си няма от представа от СЕ и Алтернатива. Дано никои не ми се сърди от админите и поддръжката.