Автор Тема: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество  (Прочетена 8789 пъти)

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 602
 • Рейтинг: 226
 • Thoughts become things!
Отварям една доста важна дискусия относно дадени, не много приятни факти в сферата на свободната енергия. Като главна теза на тази статия е моето мнение, че информация за работещи СЕ устройства, не трябва да се разпространява публично! Естествено, това може би е малко шокиращо за ВАС, имайки предвид, че съм администратор на форума. Това мнение не е принципно, а е продиктувано от моите наблюдения над обществото, международните отношения, икономиката, текущите човешки ценности и т.н.
Пиша тази тема главно заради поведението на x_name41, като не казвам, че той прави нещо лошо. Той получава дадена идея, схема и т.н. и гледа по най-бързия начин да я разпространи и даде на всички. Това изглежда като много добра идея, но според мен не е така и тук в тази тема, ще се помъча да обясня защо.
Проблемите са няколко, като ще започна от текущото политическо състояние на България, което не е много по-различно от други страни. Вероятно всички сте забелязали, че управляващите нямат никаква обратна връзка с обществото. Т.е. обществото няма никакви законни механизми с които да свали дадени хора от власт или да изиска от властта дадени действия. Това ясно личи през последните години, в които се забелязва, че управляващите са все едни и същи, а народа просто е заставен да се подчинява на тях и да живее в един вид доброволно робство.
Къде обаче е проблема за СЕ и общественото и ползване? Проблема е там, че тези независими от обществото политици, ще наложат данък върху използването на тази енергия. Да, правилно ... ще има данък, такса, процентче и т.н. Не е тайна, че именно управляващите инвестираха във ВЕИ сектора, заради гарантираните от държавата пари. Просто няма как тези хора да имат властта и да оставят инвестициите и печалбите им да отидат на вятъра.
От друга страна е видно, че политиците не са хора, които имат някакви идеалистични идеи за обществото. Напротив, тяхната единствена мотивация е да се крадат пари и именно това ще е златна възможност за тях, държавата да събира пари от този източник, а те с определени схеми да ги присвояват. За мен това е най-вероятния изход, ако устройство тип "Капанадзе" излезе наяве в една такава политическа система. Слагането на такса или данък върху свободната енергия, означава ТОТАЛЕН провал на целия форум, а и на СЕ като идеал. Ние не искаме просто да разберем как работи устройството за СЕ, а искаме то да се ползва безплатно от цялото общество. Поне моята идея за СЕ е такава, че всеки получава безусловно ел.енергия, топлина, светлина и всякакви други облаги, произлизащи от една такава технология. Това естествено изисква нови възгледи, както у политиците, така и в обществото като цяло. Ценностната система трябва да се смени, за да може СЕ спокойно да навлезе в употреба, но за съжаление аз не виждам как това може да се случи с бързи темпове в текущата ситуация.
Извод: Политическата ситуация по света и у нас трябва първо да се смени и чак тогава да се обяви този нов източник на енергия. Това е един от доводите ми против свободното разпространение на тази информация. Не защото трябва да се крие, а защото сегашния момент е неподходящ.

Втори проблем! Втори проблем е евентуалната кражба на интелектуална собственост. Да си представим, че ТИ си направил устройство за свободна енергия. Влизаш във форума и лекомислено споделяш устройството с всички. Един от прочелите решава, че това е много добра идея и буквално на другия ден патентова идеята ти. Веднага възникват два големи проблема. Въпреки, че идеята е твоя, ти губиш правата си над нея. Второ, че този които държи патента, може правно да забрани въпросната технология. Например ако говорим за внедряване на СЕ в България, то ако някой открадне патента поради това лекомислено споделяне, то той може да забрани на България и света да произвежда въпросните устройства. Усещате ли колко глупаво е да споделяме такава важна информация с цел 5 минутна форумна слава?! Как ще доказвате, че технологията е ваше дело, след като някой друг държи патент за нея? Вие ще твърдите, че сте изобретател на технологията, а всички ще ви гледат с насмешка и ще ви казват "Пич, това е технологията на господин Х, ето го патента!". Пари няма да вземете. Слава няма да получите. Ако евентуално споделите и въпросната ситуация се развие, то ще се чувствате като най-големия идиот на света. Представяте ли си? Вие сте посветили пари, труд и време за да стигнете до това изобретение и в следващия момент сте господин Никой. Помислете си много добре, дали това е нещото, което искате да се случи. Това, че такива неща се случват е потвърдено лично от Капанадзе. Първото му изобретение било кола на вода, а някакъв филипинец му отмъкнал патента. Капанадзе явно е поумнял от онова време и вече си трае!

Третото нещо засяга глобалната ситуация. Нека разгледаме ситуация в която Капанадзе е българин. Влиза той в нашия форум и споделя всичко с нас. Чудесно, нали?! x_name41 или друг с подобни разбирания, естествено се активира и моментално пише на руснаците всичко относно това СЕ устройство. Руснаците са във възторг, но и при тях има някой, който пък снася информацията на английския форум. Така от форум на форум, от блог на блог, целия свят разбира за това устройство. Така. Ето и развитието на тази ситуация. Богатите и свестни страни от сорта на САЩ, Франция, Германия, Швеция, Китай и др. веднага ще се задействат и много бързо и ефективно ще внедрят въпросната технология в държавите си. Те имат парите и ресурса да го направят, а и политиците им са една идея по-читави от нашите. В България естествено ще се каже "Няма пари!" и ние ТОТАЛНО ще изостанем спрямо тези по-развити държави! Защото енергията е едно нещо, но ако енергията като ресурс се разпредели, то по-развитите държави ще останат по-развити. Те няма да ни подарят нещо, защото българина Капанадзе бил дал първи плановете. Абсолютно забравете, че някой въобще ще се интересува кой бил дал плановете.
Защо го казвам това? Защото има 2 варианта. Единия е БГ изобретятеля да пробва да запази технологията за България. Ако нещата се получат, България може да стане една хубава и богата държава, която продава енергия на съседите си и не само. България може да има огромно преимущество с един такъв източник. Може да се развият енергоемки индустрии, като другите държави няма да могат да смогват на тази конкуренция. Другия вариант е СЕ да се разпространи и България да си остане на същото положение.

Четвъртото нещо е използването на СЕ за военни цели. САЩ определено ще създаде оръжия с тази технология и само може да си представим как ще изглеждат те. Осъзнавате ли, че САЩ воюва постоянно, а американците въобще не усещат тази война. За тях утре ще е един обикновен ден. Никакви престрелки, никакви бомби. Щом САЩ воюват така сега, то как ли ще войват със СЕ?!

Петото нещо е общ обзор на обществото, което сякаш принципно не е дорасло за СЕ. Вижте ценностите на обществото. Забелязва се, че хора, които създават зрелища са богати, а хора интелектуалци, които реално движат прогреса на обществото са бедни. Що за общество е това, което дава на футболисти и чалга певици милиони, а на инженери, доктори, учители и т.н. заплатите са просто смешни? В нашето общество никой не подкрепя разработката на СЕ! Дори забележете, науката отрича СЕ по принцип!

В заключение какво да кажа?! Имайки предвид горните факти, то според мен не е разумно публичното разпространение на информация относно устройства за свободна енергия или поне не за този момент. Както виждате, доводите не са един и два. Пожелавам на всички открили СЕ, да играят картите си много внимателно и то така, че в крайна сметка да постигнем този идеал. Не се давайте за едната 5 минутна форумна слава, защото тази слава може да коства много на цялото общество. Споделяйте само с който трябва, каквото трябва и много добре си преценявайте защо го правите.

Умувайте, гадайте, размишляйте!

Неактивен макс1962

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 198
 • Рейтинг: 34
 • Пол: Мъж
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2015, 06:32:03 am »
Абсолютно съгласен съм с всичко това и бих го казал много по-просто , кратко и с два въпроса.
Какво ще стане, да кажем в БГ ( оставяме света засега) ако половината домакинства си монтират в двора или избата някаква въртележка за ток?
Какво ще стане, ако половината или повече от половината от автомобилите се задвижват с каквото и да е различно от петрол?

Неактивен miromad

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 257
 • Рейтинг: 48
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2015, 07:46:38 am »
А според мен СЕ трябва да се разпространява публично! Каква ще е ползата, ако само няколко човека знаят тайната и си я пазят за себе си?!
Ако СЕ се сподели публично, повечето от проблемите, които nizo описва ще отпаднат.
1. Парите, данъците, бюрокрацията и всичко свързано с тях ще се обезсмисли. Та нали ние затова търсим СЕ - за да се откъснем от тази хватка на икономиката, която е свързана с оборота на стоки и валута. Като имаш СЕ, ще можеш да се возиш, топлиш, готвиш, осветяваш и т.н. БЕЗПЛАТНО!!!
2. Патента отпада поради точка първа. Няма пари, няма изгода от патента. И не държавата е хората, а хората са държавата. Споделя се за 99% от населението, което слугува на 1% от него. 99% срещу 1%!
3. Пак към точка първа - парите отпадат. Точно парите са проблема на съвременното общество. Ако хората в България работят в екип /което малко ме съмнява/, то прогреса няма да е проблем. Хората правят прогреса, а не парите!
4. То май вече сме на прага на поредната световна война, така че със или без СЕ, война може да има. А това как ще използват СЕ - за военни или за мирни цели - зависи от хората. В първия случай ще има деволюция, а във втория - еволюция. От нас зависи накъде ще тръгнем - нагоре или надолу.
5. Да, и аз мисля, че обществото още не е дорасло за СЕ, но все някога трябва да му се даде шанс да направи своя избор. А повечето лоши неща, които се случват, са поради факта, че хората са озлобени от безпаричие, от стрес, от лишения, от отношението към тях като към роби и т.н. И този гняв и ярост все някога излиза наяве. Ако всичко е идилия и хората живеят в мир и разбирателство помежду си, то този дефект няма да съществува /или ще съществува в по-малка степен/. Аз вярвам в хората и се надявам, че ще постъпят по правилния начин, ако искат да продължат съществуването си.
Ако аз открия СЕ, то моментално бих споделил технологията с останалия свят!
Не ми трябва 5 минутна слава, защото аз не се боря за слава, пари, власт и т.н.
АЗ ПРОСТО ИСКАМ ДА ПОМОГНА НА ТЕЗИ 99% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ОТКЪСНАТ ОТ ХВАТКАТА НА ЕДИНИЯ ПРОЦЕНТ.
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 07:58:56 am от miromad »

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 591
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
 • Скайп: supercell3
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2015, 07:53:32 am »
Точно така е. Обществото ни все още не е дорасло за правилното използване на СЕ, това е сигурно. Аз също съм си мислил по точките, които засяга низо и всичките водят до тотално изкривяване на идеята за СЕ чрез различни начини на "покваряване".
Мнението ми е, че СЕ и въобще по-напредналата природна наука, свързана с нея, засега е само за малки затворени групи от хора, които са навътре в материята, които могат да я развиват и използват както трябва, докато не настъпят глобални промени (по някакви причини) и едва тогава може да се мисли за свободно разпространяване.
Не можеш да пуснеш нещо на съвсем различен научен принцип, което лесно може да се превърне в оръжие за масово поразяване.

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Сериозно Активен
 • *****
 • Публикации: 459
 • Рейтинг: 236
 • специалист, не носи на пиене
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2015, 08:29:39 am »
Така аз предлагам да закрием частта за СЕ и да си споделяме готварски рецепти :) .
Това в рамките на майтапа мисля.  ;D
Nizo, темата е дискутирана и тук http://mazeto.net/index.php/topic,9296.msg66611.html#msg66611 
Когато написах тогава, че човечеството не е узряло за СЕ /« Отговор #31 -: Декември 09, 2014, 03:01:09 pm »/ много съфорумци не се съгласиха с това. Казуса го чепкахме и в чата. Според мен истината е някъде по средата. В този ред на мисли ти си напълно прав, но и не мога да не се съглася с miromad.
Моето мнение е следното:
Публично и широко-мащабно разпространение на технологиите на СЕ, ще доведе до промяна на политико-икономическите модели действащи на тази планета. Тези модели са грешни в самата си основа. Точно те са причина както казва miromad
Цитат
99% от населението, което слугува на 1% от него. 99% срещу 1%!
.
Моделите трябва да бъдат променени и напълно съобразени с природните закони. Не може в природата във всички процеси да имаме кръговрат, а в икономиката да се изисква постоянен ръст, за да имало благоденствие. Питам ръст спрямо какво? Нещо друго трябва да намалява и то е тотално унищожаване на ресурсите на тази планета и затъване в отпадъци (вкл. и ядрени такива). Според мен единственото оръжие за борба с това безумие е именно СЕ и нейното масово БЕЗПЛАТНО приложение с всички последствия произлизащи от това. Може да звучи наивно, но аз лично не се сещам на този етап за друг начин за тотална промяна и спасение за човечеството. А що се отнася до патентите, майната им. Не ми пука, че друг ще патентова и ще се кичи с някаква слава. В историята на науката кражбата на идеи е от време "оно". Ние сме тленни, историята е тази която може да определи кой е открил "топлата вода". Самия и откривател не е между живите за да му пука дали го признават или не :). Много от великите учени (изобретатели), както и хора на изкуството са си отишли от този свят в пълна мизерия. Тесла е имал бол патенти и как си отива от този свят, всички знаем.
Темата е много широкообхватна и съм сигурен, че мненията ще бъдат доста различни, но би било добре ако всички се обединим в каузата СЕ не с цел някаква слава и богатство, а с цел борба срещу статуквото.
И на края патентите са едни хартийки които са с определена давност, с времето те не означават нищо.
Поздрави! Бъдете здрави!

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 701
 • Рейтинг: 217
 • Life is a DIY project!
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2015, 08:32:05 am »
Имам едно много простичко виждане по въпроса: за да е светът в момента това, което представлява, то си има МНОГО ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА той да е точно такъв и никакъв друг!

Мога дълго да се аргументирам и да споря по въпроса, но в основата на всичко е, че всяка душа се развива ИНДИВИДУАЛНО, а материалният свят е УЧИЛИЩЕ, а не купон, на който на всички да им е приятно и удобно. Ето - има самолети, но защо всички не летят масово с тях? Вместо това, някои виждат в тях само ChemTrails... Всеки САМ формира част от реалността около себе си - ако е мизерник, той комуникира само с мизерници и позволява те да модулират и филтрират и неговата реалност (пример с колегата EDM и отношението му към ламповата техника, хорните и т.н. - не е пробвал лично, но е "убеден" в някои неща, които "хора разбиращи" са "пробвали" вместо него и са му казали че е така или онака...). Приятелю, аудиофилията и въобще ТЪРСЕНИЯТА В НЯКАКВА ОБЛАСТ са път на индивидуално развитие, на сблъскване със собствените си самозаблуди и преодоляването им... Също като гладуването и общественото мнение за него...
Важен е пътят, а не крайната дестинация.

Същото е и със СЕ. Предлагам още един въпрос, върху който всеки си струва да се замисли: Нима не е постигнал СЕ човек, който успява сам да се справя с предизвикателствата на живота, и за него енергийните му разходи са едва 1% или 0,1% или 0,01% от приходите му? Постигнал я е и още как... САМО ЧЕ ако се занимава (от любопитство и любознателност примерно) това би довело до придобиването на много нови познания, умения, гледни точки и начин на мислене, което е много по-ценно (в индивидуален план) и от самата СЕ.

Колкото до самата СЕ и как тя точно трябва да изглежда - погледнете примерно Слънцето - СЕ колкото искате! Е, може да не е в най-удобната според навиците и щенията ни форма, НО... благодарение на нея съществува ВСИЧКИЯ живот на Земята! Стига човек да е достатъчно находчив, изобретателен или поне да има достатъчно пари, може още днес да захрани и колата, и къщата си с нея, САМО ЧЕ трябва да притежава горните качества, иначе СЕ-то е налично и е пред очите на всички от хилядолетия... Тук колегата ELPUNTO е на най-прав път.

Та така :)
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 06:55:40 pm от atos »

Неактивен az_skeleta

 • Активен
 • **
 • Публикации: 249
 • Рейтинг: 94
 • Пол: Мъж
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2015, 09:25:17 am »
Струва ми се че дори и да се разпространи СЕ то няма да доведе до кой знае каква революция в системата.
 1. Пишете срещу държавата, а на нея и трябват пари за да съществува, дори и да не ни крадат политиците. Единствения начин е да отпаднат държавите като административни единици, което едва ли ще се случи в бъдеще.
 2. За да се добива СЕ все пак трябвават някакви детайли (електронни, механични). Те трябва да се произведат и дори и да е безплатна енергията то хората които го правят ще трябва да ядат(освен ако не са хомосоларис). Пак пари!
 Така че дори и да я пистигнете тази СЕ света няма да промени въобще.
 За патентите само да кажа че никой не писа за това. Патента има смисъл само ако си решил да печелиш от това което си измислил. Ако го пуснеш свободно няма как да се патентова защото ще има публикация преди да си заявил патента и единствения начин е измама. А и ако всеки си направи патентованото нещо в къщи сам няма да има пречка за ползване. Между другото 90% от населението не вярват в свободната енергия.
 Поздрави!
 
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 10:04:24 am от az_skeleta »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 840
 • Рейтинг: 264
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2015, 10:01:01 am »
Nizo Nizo
Защо си взел да се кахъриш за неща дето изобщо не зависят от тебе или мене, Дори от всички участници на форума събрани като едно цяло не можеме да промениме никое от описаните от теб неща. Мрачните краски на света които виждаш се дължат на тъмните очила на собственният ти песимизъм.  А пък miromad е сложил розовите очила на вярата, че след откриването на свободната енергия ще настъпи раят на земята. Всъщност, повярвайте ми никакви съществени промени няма да настъпят поне не в рамките на едно поколение , но те промените си настъпват и без наличието на СЕ 
    Ако искаш да видиш какво ще стане 20 години напред погледни 20 назад, Ако искаш да видиш 100 напред погледни толкова назад. Какви съществени радикални промени се случиха вследствие на някое от големите открития през предишните 200 години. Погледни нещата обаче не като журналист търсещ сензации а през погледа на баща ти после на дядо ти, прадядо ти и още няколко поколения назад.
Преди известно време май ти написа:
За потребителите няма никакво значение къде е физическото местоположение на сървъра.
Въпреки, че изглежда много отвлечен пример ситуацията е абсолютно аналогична. За обикновените хора няма никакво значение кой ги ограбва, те винаги са били и ще бъдат ограбвани. Обикновеният човек го лъжат политиците колко е важно да се бори да го ограбват те а не някой други. Всъщност мен и другите като мен ни интересува колко от изработеното ще мога да си прибера аз а не къде ще отиде това което ще ми отнемат по един или друг начин. В този ред на мисли аз наистина нямам никаква изгода да обявявам какво съм изобретил, но от друга страна да си спомним идеята обединяваща обществото на отворения код:
  Ако ние с тебе имаме по една ябълка и си ги разменим всеки ще има пак по една ябълка, ако обаче имаме по една добра идея и си ги разменим всеки ще има по две добри идеи.
Надявам се че вече започва да става ясно накъде бия.

 Една от древните Шаолински мъдрости гласеше, че за да победиш противника си трябва да му се възхищаваш. Не да го ласкаеш публично да му се възхищаваш вътрешно в себе си на неговите качества.
Та така. Възхищавай се повече на тези които те ограбват и ще видиш как точно го правят и къде са им слабите места които да използваш.
Защото със омраза нищо няма да видиш омразата те прави слаб.

Преди доста време съм се сетил за решенията на много от изброените от тебе проблеми, но изчаквах да настъпи подходящият момент . Всъщност все още не знам дали и сега е настъпил.   
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 06:56:55 pm от atos »

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 282
 • Рейтинг: 161
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2015, 10:42:53 am »
   От всички изказали се тук, не виждам свястни мнения
с малки изключения на PyroVeso за хорните!
Енергия ще има братлета! Винаги ще има!
Дали обаче ще е безплатна...
Ако например сега ви кажа... НА ОРУЖИЕ БРАТЯ   
 колко от вас имат дупце?

   Колко от вас биха създали БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА
маймуните си направиха "ислямска" такава
Колко?  Пребройте се!
Също знам, че мишоци като EDM не се броят, те само
могат да разлистват сайтовете и философстват...

   Ще има енергия, винаги ще има... за кадърните и смелите!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 611
 • Рейтинг: 335
 • Пол: Мъж
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2015, 10:43:52 am »
Nizo - БЛЕСТЯЩО ИЗЛОЖЕНИЕ! - съгласен съм на 100%.
Miromad - и повечето от нас - Утопизъм в действие... (но доста мързелив, или безпаричен и/или наивен!)
Аз съм някъде по-средата... хем съм алтруист, хем гледам и се убеждавам все повече в пълното безсмислие на съществуването на 99,99% от човечеството... Не че мразя хората, това е глупост, алтруизма ми го отхвърля... просто виждам едно глобално затъване в калта, която човечеството само си произвежда - човекът е хищник по природа, казвал съм го многократно... някои ми се обидиха лично и ме анатемосаха, но фактите са налични - който може да вижда - гледа! - който не може - жми в някакъв безмозъчен тотален унес и дори не живурка, просто тлее, очаквайки друг да управлява течението на живота му... като например такива Управители като Хитлер, касапите на ИД, религиозните фанатици и безчетно множество още техни разновидности.
Къде е това мое "по средата"... ами като в училище - сам си слагам оценка (добър 4 ... може и с плюсче (+))... Не съм "отличник", но съвсем не съм и "слабак"!
Като казвам "училище" - повечето от примерите, които се дават по-горе, са горе долу като в старата приложена насила схема "отличниците да помагат на слабаците" - схема, която се провали, защото покрай "слабаците" започнаха да затъват и "отличниците"... В този пример заменете "слабаците" с "простаците" (унищожаващи планетата ни и всички мъчещи се да излязат от калта!), а "отличниците" с иноваторите на СЕ и всякакви други "дрънкулки" на съвременната ни техническа еволюция.
Изходът е предрешен от "простаците" (О-о-о! - колко хитри са те?!!!)... Всеки от управляващите и прочие докопали се до власт на някакво ниво веднага започва неистовата битка с тези "под него", за да се запази извоюваното положение - Кучето става най-зло, когато вече е захапало кокала! Човекът става най-зъл, когато вече се е сдобил с възможността да се облагодетелства. Придобитата и наложена ВЛАСТ се нарича Налагане на Статукво!
И докато продължаваме да си играем на Избори за Парламенти и Държавни "глави" - Статуквото няма да се промени ВЪОБЩЕ!
Парите под всякаква форма няма и не могат вече да изчезнат. Те са най-мъдрото изобретение на социално-икономическото общуване. Проблемът е, че днес явлението пари е стигнало най-опасната точка на своето съществуване - превърнало се е в неотменна част от Статуквото. И никакво СЕ не може да разбие тази връзка. Напротив, ще я затвърди! Защото всяко устройство за/на СЕ има свой ПАРИЧЕН ЕКВИВАЛЕНТ.

Ще ви подскажа с два примера, пък вие сами си направете равносметка:
Да речем имаме ДВЕ устройства за СЕ - едното разработено с Магнити, другото базирано на Водата.
И двете не са патентовани и схемите им нито са разгласени, нито принципите на които работят. ЗНАЕ СЕ ОБАЧЕ, че са употребени точно или Магнити, или Вода.
- Това с магнитите ще бъде атакувано от Статуквото с НЕИМОВЕРНО УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА НА САМИТЕ МАГНИТИ, и така ще се окаже икономически безперспективно като продукт на пазара. Никой няма да тръгне да купува нещо, което е толкова скъпо, че не само че няма никога да изплати себестойността си, но и няма да докара въобще до принадена стойност. Само за две години например, цената на употребените в моите конструкции Магнити се вдигна ТОЧНО ДВА ПЪТИ. а КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СЕ ВДИГА...???!!!
- Това с водата - то пък веднага ще бъде тотално и глобално ЗАБРАНЕНО (ПОД СТРАХ ОТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!) - защото виждате ли?! - нарушава Водното Равновесие на Земята. Ако приемем примерно, че "електролизерите на ННО" разграждат водата на водород и кислород и употребяваме същите за ГОРЕНЕ - къде мислите, че отиваме? - ВСИЧКИ ВКУПОМ ОТИВАМЕ В АДА. Това все още Никой не ни предупреждава!
Няма такова нещо, като 100% възстановяване на Изгорелите ННО газове обратно във вода. Щом имаме Изгаряне на разградена Вода и произвеждане на Енергия от това - имаме загуба на входящ Воден ресурс. Да не говорим за всичките останали Лошотии от такова Горене, които ще последват!
...
Е? - сещате ли се сега за патенти и прочие простотии?
До тук въобще не съм споменал и дума за Световната Конспирация. За краденето на технологии, или не дай Боже, за Военни Конфликти УЖ защитаващи Нечие или Някакво Право.
Спомнете си, как "сащ" направо размазаха СЪРБИЯ под претекст, че има нарушаване на човешките права от Шайката около и самия МиЛОШевич. Сега почти идентично е и положението с Украйна.
Ние някак си "минахме между капките" - точно поради ... това, че станахме членове на НАТО, че се съюзихме с "Братята Х'американци", че спряхме реакторите си в Козлодуй, че се на?ъзихме отвсякъде!... И няма да ни е "за последно" - още ?ъзене ни предстои!
...
И на фона на всичко това - пак Nizo е най-прав! - помислете защо?
Апелирам към следното:
Не да "премахваме" парите, или да "сваляме" Статуквото силово - безпредметно е!
ПРОСТО ТРЯБВА ДА СКЪСАМЕ ВРЪЗКАТА "ПАРИ-СТАТУКВО"! - има блестящ начин за това! - но трябва да сме НАРОД! - а не сбор от племена и/или индивиди!

« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 10:54:41 am от Maistora52 »

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 487
 • Рейтинг: 103
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2015, 11:16:03 am »
Колеги много се отвличате а нещата са по скоро технически отколкото политически. Абсолютно безплатна СЕ няма да има щото и от въздуха да дойде пак трябва устройство да я улови, а устройството струва пари. И не само това ами за да се направи кадърно ще струва много пари. Защо мисля така, ами ако един ден устройството ви за СЕ ви изгори всички уреди вкъщи какво правим. Ами ако устройствата за СЕ са на различни принципи, едно трака у комшиите друго създава високо напрежение и електростатика ви поврежда компютрите. Да не казвам че много хора си мислят че като имаме СЕ и няма да се работи повече и ще настъпи голямата свобода. Даже няма да отпадне енергото, може би ще се премахнат далекопроводите но не напълно и ще се изградят местни електроцентрали. Само малко хора ще имат собствено захранване, защото добрите устройства за СЕ не само ще са скъпи а ще имат определен живот.

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 272
 • Рейтинг: 127
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2015, 12:07:03 pm »
   Лошо, лошо започва понеделника. И защо ли? Като ви гледам, ами дайте да дърпаме шалтера. Някой се взима много на сериозно ли? Никой нищо не направил, но вече е страшно дори да си помисли да направи. Ще го застрелят или ще разруши озоновия слой. Освен самоизтъкване, леки закачки и безброй празни приказки, няма почти нищо друго. От първите две няма отърване, но безсмислиците можем да понамалим. Нищо, че Атос твърдеше, че от някоя такава безсмислица може да ти хрумне гениалната идея. Е, от безсмислици преляхме, но идеята нещо не дойде. Пак опряхме и до пушките. А защо? Аз си мисля, че тука хората са свободни, знаещи, с развита фантазия, но в положителна посока и можещи да се забавляват. Не ви ли е интересно това което правите или поне искате да направите, не се ли забавлявате с него? Ако е насилствено, просто за да измамим някого, откажете се наистина. PyroVeso е много прав. Ако го няма любопитството, желанието да надникнеш по-надалече, а го правиш само заради пари, то дали наистина си струва. Пак закопахме в тема с празни приказки. Ами като няма други, ще си приказваме и тука. Но нека поне да е културно и маалко по-оптимистично.

Неактивен GreenHulk

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 838
 • Рейтинг: 146
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2015, 03:57:49 pm »
Аз предлагам да акцентираме на практичния подход, и да търсим решения, колкото и трудни да са те.
Низо е писал за много сериозни неща, и си струва да се замисли човек. Едва ли има сериозен и осъзнат човек, на който да му е все едно какво става по света и в държавата му. Хората са свързани, обществата и държавите са свързани и това което се случва в икономиката и обществото има своите закони, причини и следствия.
Революционния начин на развитие е дал по-скоро обратни резултати - при Френската революция - стотици хиляди убити и екзекутирани, след октомврийската 1917 в Русия - милиони. Интересно подробност е, че и двете са свързани с дейността на едни или други тайни общества, които едва ли са имали предвид благото и добруването на съответните народи. И това не е "теория на конспирацията", това са факти, за които добре информираните и образованите хора би трябвало да са наясно.
Решението определено не е в кремъклийката,  ако ти имаш кремъклийка, някои са със картечен пистолет Узи или настъпателна автоматична винтовка М-16 или АК-46. Вече и с подстволен гранатомет. За безпилотните дронове и междуконтиненталните балистични ракети да не коментирам.
Трябва малко по ефективно да се действа, а как - може да се мисли. За предпочитане - правилно да се мисли.
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 05:24:49 pm от GreenHulk »

Неактивен GMG

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 282
 • Рейтинг: 161
 • Големите неща се раждат в малките часове!
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2015, 04:34:25 pm »
Революционния начин на развитие е дал по-скоро обратни резултати ....

Трябва малко по ефективно да се действа, а как - може да се мисли. За предпочитане - правилно да се мисли.
  Това последното е така!
А за обратните резултати - НЕ!   Къде е Франция, къде сме ний?
А и колко жертви ще има тука? Един парламент хора!
Трябва ли някой да ни изрисува като кенефа на Европа, а наш'те да ги целуват?
С такива продажни червени бастуни ще ни вкарат таралеж!
   БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА  му е майката! И народен съд, след премахване на досиетата
и охраната на доган...

Velektra

 • Гост
Re: Дискусия: Проблемите на СЕ в модерното общество
« Отговор #14 -: Февруари 16, 2015, 05:56:54 pm »
Сега последно какво се разбираме?
Каквото съм измислил за СЕ да не го споделям. Така ли ???
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 06:15:51 pm от nizo »