Автор Тема: Perendev magnet motor  (Прочетена 62921 пъти)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 849
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #30 -: Май 13, 2010, 02:32:17 am »
  Принципът на магнитния мотор на Перендев явно е работещ. В youtube-то има и други хора, повторили неговото изобретение макар и в доста любителско изпълнение. Но така пък се вижда по-ясно, че роторът се врътва и не спира !  Коментарът, че магнитната ускоряваща сила е постоянна и следователно роторът трябва да се ускорява докато се разпадне, е теоритично правилен. Но в Природата има и вихрови токове, които могат както да ускоряват, така и да забавят движението. Вижте дебелостенното цилиндърче, в което е поставен магнита. Що се отнася до скърцането - то е от манивелата отгоре, която отделя статорните дъги от ротора. И хайде да не издребняваме за външния вид на изобретението, а краката на лелката в кадъра само говори за тежките условия, в които са принудени да работят изобретателите. Да не говорим за конкурентния натиск на енергийните монополи, които "обработват" освен самите изобретатели и общественото мнение чрез дезинформация.
    Освен това има работещи прототипи пак само с постоянни магнити, но с друго пространствено разположение. Така че - повече оптимизъм ! 
    Що се отнася до обвиненията в измама - да не съдим прибързано. Някъде четох, че и срещу Стефан Маринов са се водили дела за измама. Това не означава, че той е измамник. Говорил съм с него няколко пъти по телефона, кореспондирахме си в продължение на 5 години и съм запознат с начина му на мислене - идеалист в чист вид. Повечето изобретатели са такива. Разбира се има и "псевдохора", които като надушат печалба разиграват всякакви театри, но затова и трябва да ги разобличаваме и критикуваме.

trader

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #31 -: Юни 26, 2010, 06:08:18 pm »
Здравейте колеги.
Извинявам се за дългото мълчание ,но така се стекоха нещата пък и за капак забравих коя поща съм прекрепил регистрацията за този форум.Днес установих и съм на линия отново.
Относно Парендев излезе действително ялова работа , но на подобен(същият) принцип другарчетата от соц академиите на науките са направили подобно устройство и то работещо но не смеят да го извадят на пазара.
Едно от многото се предлага от АКОИЛ има и друга "щуротия" която е действаща на някъкъв професор в Чехия(ако не ме лъже паметта) но там е задаване на входящо напрежение и изхода е невероятен.
Това устройство е със същият начин на работа на грузинеца , но мощността му е невероятна.
Входяща мощност 75кв изходяща малко над 2мв.
Надявам се да мога да го видя туй чудо на научната мисъл на живо(не съм инжинер а съм търговец).
Има и други "щуротии" които за момента няма как да се опишат с цел за употреба но там нещата са колосални.
Както искате така разбибрайте думата  "колосални" , но най добре да е в нейното значение.
Бъдете здраве и късмет в начинанията и все пак незабравяйте ,че Българският генйи е водещ в световната наука , но ........
Благодаря за постовете и това ,че сте дали мнението си за Парендев но и там има доза истина,но алчността и мързела убива човека.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 617
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #32 -: Юни 27, 2010, 02:00:02 am »
Мога да извадя доста интересни линкове към устройства, които вероятно работят. И какво правим, колеги? Обсъждаме кой е мошеник и кой не? Колко време ще продължава това? Кога ще започнем да публикуваме информация за нашите собствени опити и лично потвърдена информация? До кога ще пишем по форумите какво се вижда на еди кое си клипче и отдолу дали няма нещо скрито?

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 849
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #33 -: Юли 27, 2010, 07:16:49 pm »
  Благодаря на wendala за вниманието, но и аз се придържам към "административното" мнение. Миналата година отделих 3 месеца да правя подобен генератор, но с постоянно токово възбуждане на ротора (вместо постоянните магнити). Не съм го експериментирал подробно, но при моите сравнително ниски обороти, това устройство би работило като електромагнитна спирачка с малко отделяна топлина в намотките на к. с.
  Що се отнася до Perendev - почти сигурен съм, че там важна роля играят вихровите токове в дебелостенните цилиндърчета, в които са поставени магнитите. Някъде гледах, че репликите с керамични магнити са неуспешни (няма вихрови токове). Оригиналната магнитната конфигурация е такава, че се проявява и анти-Ленц ефекта, описан от Стефан Маринов. Аз все още не съм работил със силни магнити, сега съм на тема TPU, но живот и здраве - ще стигнем и до там. Идеите са ми в повече от физическите и финансови възможности.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 07:48:30 pm от Иван Димов »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #34 -: Юли 11, 2011, 12:58:10 pm »
Здравейте, момчета!
Не се чудя, защо никой не е писал нещо тук вече почти 12 месеца... ами, като набедят някой, че е е**л, нека той после да доказва, че не е! Или както има една приказка у нас:"- Ама аз не съм е**л! - Ами да си е**л, бе!"
За мен Майкъл Брадли (Перендев) е един от "пипналите Господ за крачола", въпреки, че е и мошеник. Но това е отделна тема.
Така, след като изчетох и разгледах много от публикациите за двигатели и генератори във форумите, след като си прецених възможностите, вкл. и акъла, запретнах ръкави и си направих изчисленията, схемите и накрая поръчах и магнитите. От MAGSY. Фирмата е чешка и като гледам май са дистрибутори на китайски производител на Неодимови магнити. Имат офис в София. Както и да е - продават същото както и Прамиз, но с 35-40 % по евтино. А изпращат и по куриер - при мен даже не ми искаха пари за доставката. При закупуване на моите 300 неодимчета.
Ето какво съм направил до момента: виж снимките.
Избрах концепцията "ротор-статор" като най-проста, мултифункционална и подлежаща на вариации.
Всъщност почти всички подобни разработки се свеждат до "ротор-статор", с малките изключения - тип "колянов вал-бутала".
1.Избрах за носещи цялата конструкция и елементи - ПДЧ (плочи от дървесни частици) - защото ги имам, защото лесно се обработват, здрави са, не взаимодестват с магнитите и не се явяват преносители на вихровите токове.
2.Поради почти кубичната форма на цилиндричните ми магнитчета (09х10мм) ми хрумна да ги инсталирам в отверстия не по допирателната, а напряко на нея - трябва да погледнете снимките увеличени.
3.След доста предварителни проби и размишления, реших на ротора да има 11 магнита, а на статора 12. И това всичкото умножено по 6 - шест плочи на ротора и шест на статора - общо 138 магнита по 3,9 кг сила на отделяне.
Остава ми само да пробия отверстия в статорните плочи за шпилките, които ги държат, и следва сглобяване, поставяне на магнитите и настройки.
Като стане, пак ще пиша... какво е станало!?!?!

« Последна редакция: Юли 11, 2011, 01:08:04 pm от Maistora52 »

Неактивен Vetap

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 384
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #35 -: Октомври 14, 2011, 10:34:32 am »
До колкото си спомням Бради беше започнал "кариерата" си от аржентински патент, който е изтекъл и който той се е опитал да изкопира. Предполагам, че Бради е имал желанието да построи двигателя, но после се е отдал на по - лесния начин за печелене на пари. Аз също пробвах нещо, но без особени резултати. Филмчето на аржентинеца изглежда правдоподобно, но кой знае?
Все пак в идеята за този двигател има нещо.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #36 -: Октомври 18, 2011, 05:55:02 pm »
Здравейте момчета! Много се забавих с последната информация "къде точно ПОД КРУШАТА" съм се запрял, но ето ви резултатите. На четирите снимки се вижда сглобеният чисто магнитен двигател. Поради разни причини - не работи ОЩЕ! Ето какви са ми забележките:
1. Не трябва да има никакви елементи по конструкцията ОТ ЖЕЛЯЗО. А при мен - главната ос, шпилките, тръбните носачи и гайките са железни. Лагерите също. Има силно влияние на магнитите върху железните детайли - което явно пречи. Когато започнах просто нямах друг материал. Сега съм се снабдил с мед, алуминий, неръждавейка, текстолит, пластмасови заготовки и пр.  и почвам почти всичко отначало.
2. Сериозен проблем е, че стругарските работи бяха лошо изпълнени и имам леки вибрации при въртенето на ротора.
3. До момента съм опитал 2-3 варианта на разположение на магнитите един спрямо друг, и забелязах, че има "светлина в тунела", т.е. приближавам се до стиковката при която само лек тласък на завъртане на оста ще накара ротора да се завърти както подобава. При досегашните стиковки (настройки на магнитите един спрямо друг) стигам до положение аха-аха - да тръгне. При завъртането на ръка започва да бучи - това го отдавам на общата небалансираност и луфтове.
4. Разположението на магнитите е от най-голямо значение. Имам още поне 5-6 варианта за разполагане на магнитите и съм уверен, че ще тръгне. ОБАЧЕ, сменям, както казах в началото, всичко да бъде от немагнитен материал. Това ще ми отнеме сигурно цялата зима, и едва напролет ще пиша какво съм направил. Просто трябва да намеря свестен стругар с перфектен струг.
Желая успех във вашите начинания, и нека Силата бъде с Вас!
« Последна редакция: Декември 14, 2014, 07:11:09 am от Maistora52 »

Strashimir

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #37 -: Октомври 19, 2011, 09:02:25 am »
Медта, алуминията и неръждавейката са магнитно активни (но не в смисъл, че се привличат), т.е. движещото се магнитно поле предизвиква в тях ток (вихров, ако не се лъжа - на Фуко), КОЙТО генерира обратно магнитно поле (с обратен знак) на движещото се и се получава ефекта на Ленц. Така, че ако е възмножно ИЗОБЩО не използвай метали - нека да е само пластмаса, стъкло и дърво - в тях със сигурност НЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ вихрови токове!!!

Ето клип с ефекта на Ленц, породен от вихровите токове генерирани в алуминиева тръба при движение на магнит:

http://www.youtube.com/watch?v=90fWGMidy9Q

(същото е и с мед или друг метал)


Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #38 -: Октомври 19, 2011, 09:38:31 am »
 Strasho, много ти благодаря! И линка е чудесен - там има и много други все по тая тема. Понеже не съм специалист (а само мераклия!!!) - започнах веднага да обмислям възможни конструктивни варианти с минимално участие на метал.
 Чудя се само, текстолитови и разни пластмасови или дори гумени пръчки и оси няма ли да се наелектризират от статично електричество (като ебонита) и това да пречи?! Иначе съм приготвил пластмасови винтове и гайки. Лагеруването може да стане втулково пак с неметал. Но оста, шпилките и рейките са много проблематични. Пък и гледам че и Минато, М. Ялдъз, М. Бради (Перендев) и др. изобретатели използват доста метални елементи, вкл. оси, лагери, шпилки, носачи и др.
 Но речено-сторено, ще пробвам да изключа всички метални детайли! Дойдоха ми идеи дори оста и шпилките да са от дърво... и започва "дървеното шоу"

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 752
 • Пол: Мъж
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #39 -: Декември 18, 2011, 10:08:54 am »
Някъде из по-горните постове, някой беше написал няколко от принципните "пинизи" как да излъжем Равновесната система на магнита. Много е прав. След като сглобих и пуснах "перендевия" мотор, показан на горните снимки, разбрах и още нещо - че тези "пинизи" трябва да са събрани в комплект, да действат като т.нар. хибрид - нещо средно между едно, второ и трето. Така че, сам по себе си, "перендев" не може да тръгне! - и трябва да се компилира с други варианти. Това дето го показват по клиповете са монтажи, заблуждаващи невежите, че уж работи. Тцъ! - лъжа и измама!
Обаче сега (след като разглобих напълно това, което бях направил), съм подхванал разработката на Хибрид от магнитни концепции, в които има надежда. Говорим за чисто магнитна разработка - без никакви жички и батерийки.
Остава проблема със стругарите.

Diabolik

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #40 -: Март 31, 2012, 10:57:22 pm »
Здравейте, с един от администраторите, във форума, поговорихме на лични съобщения, за мотора на Перендев, и прочетох темата, намерих някои неща които ми хванаха погледа.

Някъде се споменаваше за натрупване на статично електричество - зависи от използваните материали, но винаги може орпуса да се заземи, и така да се отвежда статичното електричество.

Четох и за заграване, тк можем да се обърнем към материалите, и конструкцията. Ако Мотора предлага достатъчно голам въртящ момент, винаги може да се използва, не само за задвижване на основното приложение, а и за една водна помпа, която да е свързана със система за водно охлаждане.

Видях една схема, дето според мен, няма как са сработи, ето какво имам предвид (първата прикачена схема):
защото ако обърнете внимание на лявата част на статора, магнитите са насочени с противоположните си полюси, и така магнитите се привличат, ефективно възпрепятствайки въртенето на ротора, което дясната част на статора се отива да създаде, защото магнитите са насочени с еднакви полюси един към друг, и съответно магнитите се отблъскват.

Аз самият като си завършвах висшето образование, по диплома съм инженер еколог, за дипломната си работа, работих над проект за алтернативен източник на енергия. Работих точно по такъв проект, и това пратих на администратора, но ще ви го постна, и да се надяваме че ще стане полезна и градивна дискусия.

Втората схема е проекта, по който работих в дипломната си работа, и общо взето съм съгласен, изцяло, че целият проект се крепи върху много фин и деликтен баланс, и коректно ориентиране и разположение на магнитите един спрямо друг, имам предвид магнитите в ротора спрямо тези в статора. При мен в лабораторията, двигателя сработи, което хвърли в ужас и потрес няколко професори, които се кълняха във вся и всьо, че това е дръзка подигавк с физиката и науката, и даже се обзалагаха на пари че няма да сработи, но моя проект имаше достатъчно въртящ момент да завърти малък генератор, достатъчен да захранва надеждно един компютър с 650 ватово захранване, 19 инчов монитор с електронно-лъчава тръба и и 100 вата крушка - нормална не енергоспестяваща, за осветрение на помещението, и това беше максимума който можех да захраня с университетския проект. което ме навежда на мисълта, че ако се направи мотор с достатъчно голям вътрящ момент, спокойно може да задвижи голям генератор, която може да захранва една къща с нормалното потребление на едно семейство.

Очаквам машите коментари :-)
« Последна редакция: Април 01, 2012, 11:04:33 pm от altium »

Неактивен merlinbg

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 77
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #41 -: Април 01, 2012, 01:42:11 am »
Здравей Diabolik

    Правил съм няколко опита с магнити. Бях се запалил много по магнитните мотори и исках да повторя някои от идеите в мрежата, но уви не можах да се справя. Явно на принципа на пробата и грешката няма да стане. Магнитите винаги заставаха в някакво равновесно състояние и нямаше движение. При задвижване с ръка се въртеше по инерция и спираше след известно време. Ако ти си направил работещ вариант, мога само да се радвам и да те поздравя. И ако мога да помоля за някакви по точни чертежи, за да мога да повторя твоя опит. Ако не са някаква тайна разбира се, все пак идеите за свободна енергия би трябвало да се споделят  :)     Поздрави!!!

Strashimir

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #42 -: Април 01, 2012, 06:38:11 pm »

Изключително смело твърдение, че е направен прототип с магнити, който работи. Доста от хората във форума сме изчели каквото намерим в интернет за Перендев и сходни идеи на магнитни двигатели, но на практика не е видяно такова работещо устройство. Дори самият Перендев се оказва явно мошеник, който се издирва. Така, че моля да се покаже видеоматериал на работещия магнитен двигател, като за начало, придружен с гласови обяснения. Убеден съм, че след постването на видеофилма ще завалят безброй въпроси и съждения, включително и от мене (лаик на тази тема, но все пак чел и експериментирал малко...)  :-)

Всичко различно от видеото, показано като за начало, ще предизвика огромна бурна реакция на "отричане"...

Така, че колега, изобщо не се колебайте да публикувате каквото и да е с подробни описания (НИКАКВИ недомлъвки или гатанки няма да хванат дикиш) и най-важното - ВИДЕО на работещия прототип!!!

Diabolik

 • Гост
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #43 -: Април 01, 2012, 07:27:53 pm »
и аз чух така за перендев, но истината не е толкова проста, нищо не пречи енергиините компании, да се опитват да елиминират проекта, защото ако този мотор стане доминиращ, тогава? кой ще купува ток, ако има 4 - 5 перендеви мотора с генератори в мазето си?

Баланса и финото наместване на магнитите е ключово, самият перендев държи всичко в здрави патенти, иска да вади пари, так че никога няма да покаже истинските чертежи.аз самият не си пазя старите чертежи от университета, защото не очаквах че ще ми трябват и койзнае къде съм ги загубил при преместването ми, не очаквах че ще ми трябва да го снимам, истината беше, че го направих колкото за доказателство на концепцията.

иначе съм готов да помагам с каквото мога по спомени. в момента нямам възможност да повторя техническият чертеж, който беше прецизен, и точен и изчислен и мащабиран, но грубата рисунка го повтаря достатъчно точно, за да може всек да разбере точно какво и как съм направил.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 617
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Perendev magnet motor
« Отговор #44 -: Април 01, 2012, 07:29:52 pm »
Здравей Diabolik,

Може ли да прикачиш груб чертеж? Освен това да кажеш какво е положението за реализацията на мотора в домашни условия. Какви отклонения са допустими?