Автор Тема: Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров  (Прочетена 68251 пъти)

Неактивен Tanas

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 145
Да ве да, те кадърните изобретатели сичките за чужбина работят, такива като Кадуцея и Владо.

Нещо май доста си се филмирал.  ;)

  За пет години опит и експерименти, естествено успех!     

Неактивен caduceus

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 341
Така е, българите в чужбина са разбрали някои неща - за разлика от тези тук които продължават само да спамят и завиждат. Затова работим за тях - от външна за страната  гледна точка се вижда ясно кое е ценно и кое не.
А лайното си е лайно дори в целован да го увиеш, другарю Танас!  ;D  Приятни празни приказки - че този форум напоследък го обърнахте на сплетни и простотии... Не е лошо поне малко да се засрамите

Неактивен van

  • Сериозно Активен
  • ***
  • Публикации: 369
Ако разгледаме историята на създаването на ДВС и парната машина преди него можем да си направим два извода.
Двигателя с Вътрешно Горене е произлязал от парната машина в опит да се намалят нейните гигантски размери, като от парната машина са взаимствали само нейната основна част която прави механичната работа т.е. преобразува топлината в механична работа - цилиндъра и буталото.
Развитието на ДВГ се определя от пригаждането му към новите изобретени горива (Светилна Газ(от суха дестилация на дърва)/газообразна/, Керосин (пречистена от сяра Газ за горене)/течно/, Бензин/т./, Оловен Бензин/т./, съвременния Високооктанов бензин/т./, Дизел/т./, LPG/г/, CNG/г/), които са се появявали и били достъпни масово.

Сега и до преди са се ползвали различни газообразни и течни горива за ДВГ, а за в бъдеще се предполага конвертирането на ДВГ за работа с водородно гориво т.е. от вода, когато това гориво стане достъпно масово. /Ако питате мен си разсъждавам системата за водно няма да е по сложна от един съвременен български Газов Ижекцион ГИ./

Докато се стигне до съвременните мощни и икономични Дизелни ДВГ с мощност до 100 000 к.с. .

Цитат
От 60-те години на XIX в. бензинът е известен като страничен продукт при първичната преработка на нефт с цел получаване на керосин (газ за лампи), който по това време е главният продукт с пазарна стойност. Поради липса на пазар бензинът обикновено просто е бил изхвърлян или изгарян. Едва след като в края на XIX в. започва масовото производство на автомобили, бензинът, поради своята достъпност, ниска цена и подходящи физически и химически свойства, се превръща в главен продукт на нефтопреработката, какъвто е и до днес.
« Последна редакция: Октомври 21, 2019, 09:40:43 am от van »