Автор Тема: Антигравитационни летателни апарати от древността до днес  (Прочетена 22058 пъти)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 659
 • Рейтинг: 191
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Хипарх,това,което споменаваш е теорията на Тесла за етерното налягане върху материята,която не е съвсем потвърдена,но изглежда логична...и има връзка с предишния ми пост за овладяването на насочването му ,ако е по силите ни.Според нея,етерното налягане създава и самата МАСА на телата.В тоя ред на мисли,ако едно малко тяло е в етерната сянка на по-голямо се залепя за него.(Ако някой желае,мога да го обясня подробно).Да оставим това на великите умове,разполагащи със солидни субсидии.
В древната "Рамаяна" има текстове,описващи летателни средства,наречени ЛИМАНА,които са били универсални летателни апарати,действащи във флуиди и космична среда,неподчиняващи се на известните ни закони за маса и ускорение.Дори са и профилирани в няколко вида,според основното си предназначение.Една от основните им характеристики била рязката промяна на скоростта и посоката,което според теориите на сегашната "физика",би смачкало всеки жив организъм.Описанията на всички НЛО са същите.
Мислите ли,че древните са взели да "легендосват" и блъфират с понятия,които не са познавали,само за да се шашкат потомците хиляди години след това?

Летателните апарати се наричали Вимана и са били задвижвани от т.нар. "primary drive" или "основен движител", който се основава на концентриран на малка площ етерен дисбаланс, формиращ гравитационна леща или по-правилно етерна леща. При праймъри драйв няма инерциални сили върху екипажа, няма и релативистки ограничения, защото апаратът "носи" пространството със себе си. Технологията в основата си е удивително проста, но човек трябва да съумее да "види" как стоят нещата в действителност.
Определени научни кръгове от древните народи (основно египтяните) са били наясно с изначалните природни принципи и са се възползвали от тях. Предавали са знанията си на тесен кръг подбрани ученици и никога не записвали тези основни принципи в директен текст, а закодирани под формата на символи или картини/сцени.

http://www.bibliotecapleyades.net/vimanas/esp_vimanas_9.htm

Една кратка извадка от сайта, взета от старинен индийски текст (между 1000-1055г. сл.Хр.):

"Здраво и издържливо трябва да бъде тялото на Вимана, като голяма летяща птица от лек материал. Вътре трябва да се постави живачен двигател с подгряващото устройство под него. Скритата сила на живака кара движителната вихрушка да се усили. Човекът, пилотиращ устройството, може да измине огромни разстояния в небето. Вимана може да излита и да се приземява вертикално, да се движи полегато напред или назад."

В случая е използван живак, затворен в херметичен здрав метален съд с определена форма, който отдолу се нагрява с огън. Трябва внимателно да се поддържа необходимото налягане, да се подсигури точния темп на изпарение/втечняване на живака, което води до самоусилващ се процес на етерна поляризация и възникване на движителна сила. Пише се, че някои вимани ставали дори невидими (чрез огъване и канализиране на светлината около тях), което автоматично ни насочва и към платформата на Гребенников, която се задвижва на същия принцип, но постигнат по друг начин.

На който му е интересно, на стр. 4 и 5 от подадения със следващия линк форум : https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=18&t=1377&start=30  са дискутирани основните принципи на праймъри драйв:


« Последна редакция: Август 17, 2014, 03:33:33 pm от Maistora52 »

Неактивен HristoDimovHristov

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 470
 • Рейтинг: 137

Цитат на: caduceus
daos: Във връзка със последните снимки нека поразсъждаваме върху една странна моя теория, пък вие ще прецените колко е смислена. Не че от евентуални негативни мнения ще ми се промени виждането, защото е подкрепено с някаква практика - която засега няма да обсъждам. И така - какво виждаме на картинката? Или по-скоро гледаме, а не виждаме? ;)
1. Какво има около каната - странни криви линии излизат от гърлото и, нали... Отдолу е позиционирано друго странно топче, допиращо се до полусферичен изпъкнал обект. Двете последни неща са черни. Линиите със стрелки стигат до топчето в основата на "каната". Как смятате, нормално ли е проста кана за вино да се рисува така? Не ви ли прилича на купа за награждаване? И как ще стои тази кана стабилно изправена върху странното си дъно, особено ако е пълна?
2. Запитвали ли сте се откъде е традицията да се награждават победителите с купи и защо е такава формата им? Ще ви кажа - от древните олимпийски игри, които са били само за баш юнаци и доста по-сурови от сегашните. Панкратион, разни видове двубои, надбягвания с колесници в доста груб вид /редовно е имало загинали/ и т.н. Значи - това е било някаква голяма ценност, а не просто чаша или съд за пиене на вино/вода/каквото там иска шампиона. Странно - какво ценно може да има в един доста голям съд със нелогична форма...
3. Около "каната" има бели камъчета, като бяло сияние. Отделно три реда като ореол...
4. Стрелките около каната имат спиралки - показващи стилизирано някакви завихряния.
5. Вътре в "каната" по периферията е използван тъмен цвят - като на по-плътна течност, а в средата - бял цвят, като пара...

Вероятно ви е познат този текст:
„Тялото му трябва да бъде здраво и издръжливо, направено от лек материал, по­добно на голяма летяща птица. Вътре трябва да се пос­тави механизъм с живак и с желязно загряващо приспо­собление под него. Посредством силата, която се крие в живака и която привежда в движение носещия вихър, чо­векът, който се намира в тази колесница, може да пре­лети големи разстояния по небето по най-удивителен на-чин. Четирите устойчиви съда за живака трябва да бъ­дат монтирани вътре. Когато те бъдат загрети от управ­ляемия огън из железните приспособления, колесницата развива силата на гърма благодарение на живака. И тя веднага се превръща в „бисер в небето“.
Самарангана Сутрадхара
Подобни описания на вимани или летящи колесници има във повечето древни индийски текстове. В Рамаяна се говори за това, че те вдигат страшен шум - издават рев като лъв и като летят над вражеската войска плашат бойните слонове :)
Двигателят им използва живак, който се намира в голям железен съд, подгряван от вид петролна горелка, ползваща нещо белезникаво и миризливо като гориво. Това е което знаем от източниците - и да, смятам, че каната от снимката е стилизиран живачен двигател на вимана, нарисуван във момента когато действа. Това е била и голямата награда за шампионите от древността - дарът, позволяващ им да летят във въздуха като боговете. Другото от виманата е било проста работа - дъсчена платформа, прост планер и т.н. подробности. Управлението се е осъществявало чрез наклона на двигателя - от дръжките, а моторът е бил окачен на шарнири. До наши дни е стигнал сурогатът във вид на наградна купа с неясно практическо предназначение /основно да стои по витрини/.

Ще продължа по темата с кратко обяснение, как всъщност работи древният живачен мотор. Обръщам внимание, че такава информация се публикува за първи път публично и няма да я намерите никъде в мрежата, във филми или в книги. Изследването е мое и споделям това, защото имате начин /поне някои от вас/ да "видят", че нещата са така. А и може би е дошло времето да се знае от повече хора.
1. Живачният мотор естествено работи с живак :) Защо? Този метал е особен - единственият в течна форма, с голямо относително тегло, лесно се изпарява и има около четири пъти по голямо пароотделяне от водата при еднаква температура. На второ място, методиката за добиването му е позната е от дълбока древност. От него са се правили специфични медикаменти /т.нар. златно хапче, елексири на безсмъртието и др./, ползвал се е за съхраняване на чи в гробниците на китайските императори /в такава са намерени цели езера от живак/, при вибрация, разтръскване или рязък механичен импулс на резервоар с живак се наблюдават феномени като промяна в теглото, натрупване на електростатични заряди и прочее. Съгласно древните текстове живакът е резервоар на "сила" - каквото и да означава това ;)
2. Поради факта, че парите му са силно отровни, естествено живакът трябва да е в херметически затворен съд. Като се загледаме в "каната", изглежда, че тя е отворена - но всъщност не е. Двете линии /"листа"/, които излизат от нея показват друго нещо - пътя на "силата". Знайно е, че жизнената енергия/оргон има склонност да се движи по спирала и криви линии. Освен това се стреми към противоположната си съставка - ин към ян и обратно, но не се слива никога с нея. Ако в горната част на каната по някакъв начин се формира ин заредена област, а в долната ян, енергията от устието ще се стреми към долната част на "каната", където е противоположната и съставка. Това ще стане точно по кривата линия, която очертават "листата", като по пътя ще има откъсвания във вид на завихряне, защото "силата" има лъчисто-флуиден характер - показани са и те.
3. За да се формира и изгради насищането със енергия до необходимото ниво, трябва да се спазят условията, показани схематично във символа Тай-цзи /ин и ян във въртящо кръгово движение, като всяка сила има по малко от другата в себе си - познато на обикновения наблюдател като "двете риби"/. Кои са те? Енергиите да са равни по сила; противоположни по първичен заряд; да има цикличност /в плоскост показано като въртене/; във всяка да има по малко от другата. Тогава и единствено тогава процесът на самоизграждане и самоусилване настъпва - потенциалното се проявява и става динамично! Подобна е символиката и в символа caduceus - другият ми ник ;)
4. Съществува една таблица, свързана с клетката на Джо. Тя дава оргонната базова поляризация на веществата и процесите - кой е кой е позитивен или ян-ски и кой е негативен или ин-ски. Там живакът е посочен като позитивен, а образуването на пара - негативно. Този факт е много важен за разбиране на работата на живачния мотор. Разделение на елементите по такъв признак е правил още барон фон Райхенбах /да не говорим за Болотов с неговата таблица от 10 000 елемента/, но съвременната "наука" си прави оглушки за тези неща и затова е на това дередже.
5. Дотук имаме следните елементи на системата - "кана" с дръжки или железен корпус във вид на разширяващ се нагоре съд /обръщам внимание, че "каната" има със сигурност херметизиращ капак, който на картините не е показан за нагледност на принципа/; желязно топче отдолу, което най-вероятно е прост сферичен шарнир; полусферичен или конусовиден нагревател; малко живак вътре в "каната". Това е всичко.
6. "Каната" може да накланя горната си част чрез сферичния шарнир във всички посоки. Пилотът я държи за дръжките и управлява вектора на тягата.
7. Как протича процесът? При старт се запалва петролната горелка отдолу, дъното на мотора се загрява бързо и в каната започва пароотделяне от течния позитивно поляризиран живак. Парата както вече казах, е негативно поляризирана и имаме вече вертикално изразена двойка ин-ян. При издигането си нагоре вътре в корпуса /показано със бяло на снимката/, парата кондензира в горната по-студена част на "каната" и се стича по наклонените и вътрешни стени на струйки, връщайки се на дъното където отново се нагрява и изпарява. И така - вече имаме циркулация живак-пара-живак или дъно-горна част-дъно /съответно ян-ин-ян/, втора поляризация център /пара/ стени /живак/ и окончателно формиране на символа Тай.цзи, като "въртенето" му или скоростта на процеса се контролира от горелката. Т.е. по-интензивно нагряване, по-голямо парообразуване и по-висока скорост на вътрешна циркулация - и оттам повече подемна сила.
8. Опа, подемна сила... Дотук не споменах как точно ще стане тази работа - е, вече дойде моментът :) В древните източници се твърди още, че като се стартира живачният мотор, се образува голям подемен вихър и колесницата се превръща бързо в светеща перла на небето. Т.е. имаме някакво светене и ореол, както се вижда и от снимката на "каната" със завихрените "листенца". Такива светлинни ефекти са наблюдавани нееднократно при движение на НЛО, както и при всякакъв род антигравитационни машини от типа на Сърл конверторите. При положение, че имаме антигравитация и тук, логично е ефектите да са същите.
9. Как протича процесът по създаване на подемна сила, след като циркулационната система живак-пара-живак е затворена в "каната"? За да стане ясно, трябва да имаме предвид особеностите при проява на първичния заряд от двете полярности. Най-общо казано, при позитивния полюс се натрупва плътност на времето, а при негативния се намалява. Всичко това разбира се, е спрямо околната среда. Това се потвърждава и от теорията на проф. Козирев за темпоралните взаимодействия. Практически изследвания върху т.нар. хронални ефекти са правени и от акад. А. Вейник, както и от В.С.Гребенников. Последният е и най-напред - създал е на бионичен принцип малка сгъваема ръчно преносима антигравитационна платформа, която е ползвал 10 години за персонален транспорт на далечни разстояния без никой да разбере :shock: ::tan:: Платформата няма двигател на всичко отгоре, а енергийни блок-филтри, екраниращи локално гравитацията. Ефектите при нея са много подобни на тези при НЛО, както и виман-ските - сияние, бързо набиране на височина, почти пълна невидимост. Но да не се отвличам от темата за древния живачен антигравитационен мотор. Принципът?
Установено е практически, че при създаване на динамично неравновесие във хода на времето в двата края на едно материално тяло, се създава външен импулс за придвижване на тялото в посока на края с по-бързо течение на времето /зоната с по-малка негова плътност/. Колкото е по-голяма разликата, толкова е по-голям импулсът. За да се изравни енергията в системата, външно около тялото автоматично се създава силно електростатично поле, фотонно излъчване във вид на сияние, а също така силно движение на въздуха във вид на вихър. Разликите в полето предизвикват етерен енергиен водовъртеж, ориентиран по оста, свързваща зоните с различен ход на времето. Етерният вихър задвижва материален от въздух, но той не играе роля - само е следствие. В центъра на етерният вихър е даденото продълговато тяло с хронална диспропорция /в случая каната/, а като се измести пространствено оста на тялото, се измества вихърът и съответно посоката на антигравитационното поле. Това е основен принцип на всички устройства от този тип, познати в определена литература като primary drive, или основен движител. Принципът действа навсякъде - във въздух, вода, космос и дори при проникване в твърдо тяло, като за последното се изисква доста повече енергия, за да дезинтегрира достатъчно бързо молекулярната структура на препятствието. За целта се ползва т.нар. хронален лъч - изкуствено създадена зона пред летателния апарат. Но това вече са странични неща и засягат по-съвременна техника...
Сега може би стана ясно, че няма значение каква е формата на виманата - всичко зависи от мощността на двигателя/ите и за какво е предназначена тя - за кратки разходки из близките страни или за пътуване из Нахстрамандала /небесното пространство, т.е. космоса/.
Общо взето - това е същността. Има доста подробности, но надявам се разбирате, че не мога всичко да кажа или обясня - има си граница. Само за информация - изследването ми отне над 15 г., в които съм провел доста опити за намиране на съотношенията, изработване на прототипи, премахване на заблудите и изчистване на принципа. Падна и доста четене. Надявам се да ви е било интересно. Който иска и може - да опита да потвърди всичко казано, като "види" нещата пряко :)

Поздрави

Ето друга практическа реализация на Първичен Двигател "Primary Drive" ->  Тема: Центробежни и силови установки http://mazeto.net/index.php?topic=9169.0
« Последна редакция: Август 17, 2014, 06:47:33 pm от HristoDimovHristov »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 634
 • Рейтинг: 340
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
И започна се великото тровене с живак!  ;D ;D ;D
Асене, Асене! - кажи поне мен защо ме мразиш? - дай да видим по-скоро как със SEG да отлетим.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
"Летателните апарати се наричали Вимана "

Хипарх,прав си,Вимана са, само в някои текстове са Лимана,въпрос на транскрипция,може би...все пак не съм спец по санскрит:)

Идеята е точно тази,съгласен съм.
Има разлика,дали си в устойчиво и поддържано равновесие, дали си в безтегловност,или си в етерна "безмасивност" спрямо останалата среда.
Първият случай-бухваш се във водата и чакаш да се уравновеси силата.Не си в безтегловност,но не усещаш скелета си да е натоварен от теглото ти.Обаче вътрешните органи си тежат надолу,вътре в теб-всяка една клетка.
Вторият случай-ако си в свободно падащ самолет например или в орбита около земята-тогава си в пълна безтегловност.Но все още имаш МАСА спрямо околната си среда.Ако се оттласнеш от нещо,ще го усетиш при спирането (в друго нещо).
Третият случай обаче е абсолютно отсъствие на маса спрямо околната среда.Неизследван е и е трудно да си го представим.Трудно е и да предположим как самото ни съзнание би се справило с подобна обърквация на мозъка?
Дали все-пак ще имаме маса спрямо самия летателен апарат,ако се предположи,че сме в такъв, или ще сме в "безмасивност" относно всичко около нас-отворен въпрос...?
Отклонихме се от темата май...:)Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 238
 • Рейтинг: 264
 ;D Нещо не си разбрал, Майсторе. Никой не те мрази, а освен това системата която се описва по-горе е херметически затворена. Въздействието е само на енергийно ниво, а външната проява на етерния вихър е задвижване на въздушен такъв, който не върши никаква работа, е а само следствие. Принципът е неразбираем за хора без необходимата подготовка и няма да го обсъждам тук. Достатъчно е, че тази информация е на бял свят - на който му е дошло времето, ще схване. И който примерно знае какво е това лагхима и гарима - пък ако е чел и Кийли, съвсем добре. 
Айде малко по-сериозно да подходите, това не е на ниво тел, магнити или пък като на електрос кофражни дъски  :) Първо четете и мислете, а ако не се роди нищо горе най-добре не пишете, за да не се излагате.

ПП
И за да не ме обвините в празни приказки, може да видите на снимки от следния линк /в средата на страницата/ как изглежда едно такова нещо в умален размер, направено на струг /древните са ги леели от бронз по технология, подобна на тази за камбаните/.
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=5&t=151
« Последна редакция: Август 17, 2014, 09:11:44 pm от caduceus »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
"Установено е практически, че при създаване на динамично неравновесие във хода на времето в двата края на едно материално тяло, се създава външен импулс за придвижване на тялото в посока на края с по-бързо течение на времето /зоната с по-малка негова плътност/. Колкото е по-голяма разликата, толкова е по-голям импулсът. За да се изравни енергията в системата, външно около тялото автоматично се създава силно електростатично поле, фотонно излъчване във вид на сияние, а също така силно движение на въздуха във вид на вихър. Разликите в полето предизвикват етерен енергиен водовъртеж, ориентиран по оста, свързваща зоните с различен ход на времето. Етерният вихър задвижва материален от въздух, но той не играе роля - само е следствие. В центъра на етерният вихър е даденото продълговато тяло с хронална диспропорция /в случая каната/, а като се измести пространствено оста на тялото, се измества вихърът и съответно посоката на антигравитационното поле. Това е основен принцип на всички устройства от този тип, познати в определена литература като primary drive, или основен движител. Принципът действа навсякъде - във въздух, вода, космос и дори при проникване в твърдо тяло, като за последното се изисква доста повече енергия, за да дезинтегрира достатъчно бързо молекулярната структура на препятствието. За целта се ползва т.нар. хронален лъч - изкуствено създадена зона пред летателния апарат. Но това вече са странични неща и засягат по-съвременна техника..."

Точно тук виждам вече логическата връзка между "Проект Филаделфия",осъществен на времето от Айнщайн и Тесла и основните принципи на действието на описвания двигател.Разликата е,че те тогава не са знаели точно какво правят,а само как !
« Последна редакция: Август 17, 2014, 09:17:36 pm от atos »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 238
 • Рейтинг: 264
 :) Цитатът е мой, та май вече можеш да ме сложиш и мен до ония двамата, дето не знаели какво правят, само как  ;D

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 634
 • Рейтинг: 340
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Асене, Душо златна! Не успях да се пошегувам. И ти ме взе на сериозно.
Не, напълно разбирам цялата работа, и съм възхитен от дълбочината на обясненията ти. За което съм ти благодарен. И аз отдавна се чудя на Виманите, ама а де!?
Това за живака е отправено към мераклиите за алхимични процедури. Да внимават и да се пазят МНОГО!
Поздрави!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: "ВИМАНА" - Първичен Двигател
« Отговор #8 -: Август 17, 2014, 09:36:37 pm »
:) Цитатът е мой, та май вече можеш да ме сложиш и мен до ония двамата, дето не знаели какво правят, само как  ;D
Може,но това променя ли нещо за теб :D
Доста хора във времето са правили различни експерименти,но малко от тях са ги разбирали и анализирали изцяло,точно те са останали в историята.Нобел открил динамита случайно-разлял нитроглицерин върху пръстения под и...започнали едни войни...
За оня калпазанин Айнщайн пък изобщо да не говорим:)
Сега,както казва Майсторът светът преоткрива "топлата вода",но не иска да я ползва(мамка му...) и предпочита да зъзне от студ!


Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 634
 • Рейтинг: 340
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Момчета - ето ви тема освен за Вимани-те, също и за НЛО, за Немските разработки  Hanebu и Vrile инициирани май от Шаубергер, и естествено за всички Неидентифицирани и също Уникални Идентифицирани  Летящи Обекти - УИЛО - руски и американски, немски и ... български!!!
Хайде да видим, кой ще сглоби първата у нас!?
« Последна редакция: Август 17, 2014, 09:55:29 pm от Maistora52 »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
Майсторе,не мога да ти смогна,бре...с такава скорост пишеш,сменяш заглавия на теми,че хептен ме ошашави...то аз където и без това съм заблуден в навигацията на форума...:)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
Момчета - ето ви тема освен за Вимани-те, също и за НЛО, за Немските разработки инициирани май от Шаубергер, и естествено за всички Неидентифицирани и също Уникални Идентифицирани  Летящи Обекти - УИЛО - руски и американски, немски и ... български!!!
Хайде да видим, кой ще сглоби първата у нас!?
Жена ми,ако се задържа още малко на компа...:)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 659
 • Рейтинг: 191
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Дали все-пак ще имаме маса спрямо самия летателен апарат,ако се предположи,че сме в такъв, или ще сме в "безмасивност" относно всичко около нас-отворен въпрос...?
Отклонихме се от темата май...:)

Аз също смятам, че ще сме по-скоро в безмасивност спрямо околното пространство, но остава въпросът дали ще имаме маса в отделеното пространство, в което ще се намираме. Тук само може да се гадае и единствено практиката може да покаже как стоят нещата. Доколкото си спомням Гребенников не споменава да се чувства олекнал или да има някакво изменено усещане на тегло по време на полет с платформата си. Споменава за ясно осезаема "преграда", която разделя двете пространства (вътрешното и външното), неспособност на фотоапарата да направи снимка на пейзажа (затова е рисувал по памет след приземяване), също часовникът му често отчитал съвсем различно време от "външното"; не е усещал вятъра дори да е имало силен такъв на голяма височина.
Ако някой удари джакпота, така да се каже, и успее да построй праймъри драйв, то трябва да бъде изключително внимателен да не навлезе в зоната, която отблъсква материя. Там нещата могат да се сравняват с йонизираща радиация, но в още по-лош вариант, защото директно ти изтегля живеца (жизнената енергия), поради изключително засилената ентропия. На това място се появява червеникаво сияние, поради спонтанно фотонно излъчване, което не е съвсем ясно как възниква. Обратния полюс излъчва в бяло-синьо.
Олег Авион например разказва, че е много опасно човек да си играе с тези неща, ако няма задълбочени разбирания. След няколко полета с неговата платформа (подобна на тази на Гребенников), следва дълготрайна силна болка в ставите, непосредствено след полет се появява металически вкус в устата, замаяност, проблясъци пред очите, липса на енергия и др.
Моето виждане е да се направят три движителя в трите края на триъгълна платформа и пилотът да е в центъра. Така ще е в безопасна зона.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 634
 • Рейтинг: 340
 • Пол: Мъж
  • Магнитни двигатели "AMAG"
Ще я направим "почетен член" - само си пази главата! ;D ;D ;D

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 745
 • Рейтинг: 590
 • Мисля, следователно...мисля!
"Олег Авион например разказва, че е много опасно човек да си играе с тези неща, ако няма задълбочени разбирания. След няколко полета с неговата платформа (подобна на тази на Гребенников), следва дълготрайна силна болка в ставите, непосредствено след полет се появява металически вкус в устата, замаяност, проблясъци пред очите, липса на енергия и др.
Моето виждане е да се направят три движителя в трите края на триъгълна платформа и пилотът да е в центъра. Така ще е в безопасна зона."

Не само е опасно,а и животорисково,освен и за нас,може би и за част от заобикалящата ни среда,а при по-голям мащаб,може би и планетата,кой знае?
http://www.mystics.eu/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/56-eksperimentat-filadelfia-teleportirane-na-korab.html

http://universalnite000.blog.bg/hobi/2012/06/29/tainite-proekti-eksperimentyt-filadelfiia.973850