Автор Тема: Re: Торсионни генератори  (Прочетена 37503 пъти)

Неактивен врановски

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 150
 • Рейтинг: 35
Re: Торсионни генератори
« Отговор #75 -: Май 15, 2014, 05:35:13 pm »
Ако се погледне природния тайфун имаме следните ефекти:
-топлинни, студени и топли въздушни маси
-електрически, мълния
-звуков, гръм
-левитационни, летене на покриви и трактори
-механични, еднопосочно въртене.
Най-се затруднявам в еднопосочното въртене (съпосочни спинове се привличат). За сега добро решение намирам в двуфазен ток дефазиран на 180 градуса. Друг проблем е инертността на транзисторите. Върхово постижение ми е 10% намаляване на резонансната честота, често достига и 20%.
При КПД 150 или 170% това не играе основно значение, но при КПД 95-98% всеки % е важен към резонансната честота!

mi68, точно това имам предвид.
Природата е направена от Бог, а той е съвършен.
Това трябва да следваме като практическо изпълнение. За да успеем, трябва да разбираме как работи това нещо. Ще споделя моето виждане без да ангажирам никого.
1. Тайфуна и торнадото не работят на един принцип.
Тайфуна е гравитационна машина и се задейства от отдалечаването на Луната при преминаване на маси и конфигурации от маси на други планети или комети. Тоест причинителят е космически в комбинация с чисто Земните параметри. Това е причината за по- голямата му мощ.

-Торнадото разчита на топлинна енергия за да стартира завихрянето , след като се добие ток на отместване между облака и Земята се получава резонанс на надлъжна, скаларна вълна в облака. Именно тя според мен инициира засмукването, затягането на хобота и гравитационната циркулация перпендикулярна на Земята. От Земното магнитно поле се увлича магнитен вихър който стабилизира равновесието. Водата в облака е необходима от една страна за маса, а от друга за доставчик на електрони от Земята.
Стоящата скаларна вълна се разраства от статиката, плод на въздушното триене, увеличава масата си,като се уравновесява чрез нарастването на електрическия си потенциал. Равновесието се поддържа чрез периодични разряди към земя в периферията и. Това води до идеята, че при въртенето си причинено от магнитния вихър, вълната изхвърля центробежно масовите заряди подобно на униполярно динамо, експлозионно, а в центъра си ги засмуква имплозионно. Този процес е придружен и с йонизация до получаване на студена плазма в тялото на вълната.
С една дума чрез балансиран кръговрат, гравитационната енергия се превръща в механична и електрическа.
2. По отношение на еднопосочното движение- ако не подценяваш земния магнетизъм можеш да го използваш. Опитай една индукционна бобинка без сърцевина да вържеш на конец и да я държиш да виси от ръката ти. Ще видиш, че има пояси с въртене обратно на часовата стрелка и пояси с обратна посока. Това е причината торнадото да губи сила когато минава през поясите с обратна магнитна тяга.
Ако искаш да завихриш магнитното поле ползвай вихров кондензатор, но много внимателно. Еднопосочните намотки със съпосочни или противоположни спинове ще ти разрешат да управляваш вихъра по посока и по вертикално издигане. Броя на намотките увеличава обхвата и мощността. Винаги съблюдавай влиянието на Земното поле. Ако противопоставяш спиновете, фазово изместване не ти трябва.
3. По отношение на честотите. Самият Тесла в лекции и статии отбелязва, че по- важното е високото напрежение и рязкия пик при промяната му отколкото честотата. Той не прави разлика между импулс от кондензатор и проманливо напрежение. Важното е да е висок потенциала и да се променя рязко. Това е условието по проводника да преминава надръжна вълна с висока амплитуда за да може да се получи струнен резонанс. Чрез скин ефекта той получава йонизация в разредения газ на крушките.
Съгласен съм, че честотата значително улеснява скин ефекта и е добре да се използва, но ако някой се залъгва,че с транзистори ще постигне високи пикове да забрави. Дори тиристорите са слаби за тази цел. Затова са нужни искровиците. Да, те пък са вредни за здравето. Затова ти препоръчвам да ползваш резонатор и с обема му да определяш честотата.Той излъчва надлъжно и може да се екранира. Като резонатор можеш да ползваш 5-6 палачинкови намотки две по две с еднакъв брой витки. Примерно 2по 100 с дупка 4 см, 2 по 90 с дупка 2 см и 2 малки, горната 40 витки с 1 см дупка и долната 60 витки затворена без дупка. Правиш най долна тази без средна дупка. Върху нея нареждаш тази с 90 витки, отгоре тази с 100 витки. Върху тази маже да слажиш нещо за обем. Например дървен обръч 3-4 см висок, може и парче от тръба с такъв диаметър като голямата намотка. На него навиваш би полярно без индуктивно. Прави се с проводник от два ката.
Върху тази гривна се поставя другата голяма намотка, над нея другата с 90 витки и най отгоре най малката с дупка. Всички намотки се свързват последователно. Може три по три палачинките да са срещуположни по спин, а може и всяка да е бифилярна на следващата. Нулата е от най долната изходна намотка. Ако имаш възможност да измериш полето ще видиш една надлъжна вълна насочена нагоре. От осовата кухина резонатор ще излитат възбудени електрони и ще се увличат по магнитната релса.
« Последна редакция: Май 15, 2014, 06:19:01 pm от Maistora52 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 627
 • Рейтинг: 237
Re: Торсионни генератори
« Отговор #76 -: Май 15, 2014, 11:17:22 pm »
Здравей колега Врановски,
Описанието, което си дал има два недостатъка за мен
-няма чертеж
-може се направи по-просто
Дал съм две приложения. Първото е една статия от четири от някакъв сайт. Не можаш да ги прикача заради големия обем.
За ефира има две теории:
-ефира е флуид
-ефира е кристал
оказва се, че двете теории са верни, просто описват две различни състояния, дипол и вихър е едно и също(който отвори сайта има отличен материал).
Многофазните системи лесно създават въртящо се магнитно поле, представил съм добри схеми на генератори. Схемите са експериментирани в лампов варянт, като се ползват паразитните лампови капацитети, външните диоди липсват при схемата с мосфет, но това са дребни проблеми.
Как да завъртя материята, най-лесно е с парамагнит-алуминий. В парамагнита механичния и магнитния момент не са компенсирани и във въртящо се магнитно поле се завърта. Конструкция на познат електродвигател. Много е просто и това няма да стане, друга конструкция трябва да се мисли. В материала е дадено тръбата на Ринке, това много мяза на униполярна индукция и тук е цаката. Ще отпочна с един противотактен гениратор, а после може и два и бобини на кръст разположени.
П.П. да се създаде дипол трябва два противоположно въртящи се вихъра, трябва бобина тип осморка и това ще почна да правя!
Продължение: 16.05 В материала има освен тръба на Ринке, има схеми на торбини на В.Шаубгер, вижда се как водата се върти по посока на часовниковата стрелка в периферията, а в центъра обратно на часовниковата стрелка. Както при тръба на Ринке в центъра имаме студен флуид (или анод при електричеството), а в периферията топъл флуид (или катод при електричеството).
имаме и тънка неутрална зона( решетка или база при лампи или транзистори), разноименни спинове се отблъскват.
Не симетричния дипол има много практични свойства. Заради отблъскването, центъра седи капсулиран и не се разпръсква. 
Тази идея ми изглежда най-разумна и евтина, за това почвам да изработвам тази палачинкова бобина. Нарисувал съм я двойна да се включва към, двутактов генератор или двуполюсен в резонанс ( схемите на генераторите са представени във второ приложение).
« Последна редакция: Май 16, 2014, 09:02:01 am от mi68 »

Неактивен врановски

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 150
 • Рейтинг: 35
Re: Торсионни генератори
« Отговор #77 -: Май 16, 2014, 10:30:20 am »
Здравей mi68,
Не можах да проследя вихъра на мисълта ти, но двете схеми нямат нищо общо.
Първата с два противоположни спина е това за което писах и аз, но ако няма обем за магнитното зацепване и форма на резонатор, няма да получиш надлъжна вълна. Освен това резонаторът със своя капацитет прави свои честоти и ако го вържеш към контакта с ограничение на тока с един кондензатор ще ги видиш като модулации.
При втората схема имаш зацепване между проводниците хоризонтално, тоест няма да има обща тороидална вълна, а спирала с малък капацитет, която изисква висока честота. Този вид намотки са по-подходящи за информационни вълни отколкото за енерго-носител. Все пак успех при експериментите. Неуспешните опити ни дават изводи и знания, а успеха нищо.
« Последна редакция: Май 17, 2014, 08:48:20 am от Maistora52 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 627
 • Рейтинг: 237
Re: Торсионни генератори
« Отговор #78 -: Май 16, 2014, 07:21:12 pm »
Здравей колега Врановски,
Първият етап за създаване на надлъжна електромагнитна вълна е отработен. Втори етап усилване и генераторен режим в подробности не ми е ясно. Освен капацитивно сваляне и електрическа ПОВ друго не се сещам. Моля коментирай този етап!

Неактивен врановски

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 150
 • Рейтинг: 35
Re: Торсионни генератори
« Отговор #79 -: Май 16, 2014, 08:26:35 pm »
Здравей mi 68,
Не знам какво влагаш в това отработен етап. Тази вълна трябва да се резонира във въздуха за да го плазмира. След това слагаш един кюнец и сваляш с електростатична индукция. Това ми дойде като идея от кълбовидните мълнии дето влизат през комина. Тенекето индуцира и държи вълната на разстояние. Ако въздуха е парамагнетик ще се върти и ще отдава като хомополярно динамо.
Успех