Автор Тема: James Robitaille - Quantum Energy Generator  (Прочетена 35535 пъти)

РОБО

  • Гост
Re: James Robitaille - Quantum Energy Generator
« Отговор #45 -: Ноември 15, 2014, 05:47:50 pm »
ТОЯ Тарикат Никола Тесла е реализирал на практика кондензаторна батерия.
Гледащите гледат и не-виждат очеизвадното.Това не е Перпетум мобиле а източник на енергия.
Тази кондензаторна батерия дава ипусли с тактова честота определена от кондензатора 33pF, коята е равна на 1300 импулса за секунда. За една секунда има вече произведен ел.ток които  да  зареди отново кондензаторната батерия.  Кондензаторната батерия играе ролята на буфер  за мотора да може да се върти до като генеретора произведе ток.
Дано се сетите и за другия трик с електродите.
« Последна редакция: Ноември 15, 2014, 06:31:49 pm от РОБО »

РОБО

  • Гост
Re: James Robitaille - Quantum Energy Generator
« Отговор #46 -: Ноември 15, 2014, 06:48:56 pm »
Друга група параметри са свързани с токовете през кондензатора. Първият от тях е максималният ток (Maximum Current) Imax, наричан и номинален ток, който е най-голямата средноквадратична стойност. Долната му граница е около 2 А, а горната е няколко стотици А. За кратко време, но многократно, през кондензатора може да протича и по-големият импулсен ток (Рeak Current, Pulse Current) Ip = CN(du/dt)max, чиято стойност може да е до няколко стотици пъти по-голяма от Imax. Кондензаторът допуска и още по-големият неповтарящ се импулсен ток (Non-Repetitive Peak Current, Surge Current, Pulse Current Strength), изчисляван от израза Is = CN(du/dt)s.

Неактивен Радeв

  • Специалист
  • Стабилен
  • ***
  • Публикации: 640
  • Рейтинг: 61
  • Пол: Мъж
  • Скайп: Radoslav_Debian
Re: James Robitaille - Quantum Energy Generator
« Отговор #47 -: Ноември 17, 2014, 12:14:08 am »
Много интересно! А някой мислил ли е за мотор/генератор от два диска с плоски намотки, без сърцевини и магнити. Задействането да е посредством проста механика, натрупващ кондензатор и искрище?

РОБО

  • Гост
Re: James Robitaille - Quantum Energy Generator
« Отговор #48 -: Ноември 17, 2014, 10:35:13 am »
Кодензаторна батерия.
Една кондензаторна батерия се състои от кондензаторни блокове (Capacitor Unit), идея за чиято структура е показана на снимката. Всеки от капацитивните елементи e филм-кондензатор, като при големи мощности е с Al фолио. Броят им в една група от елементи, както и броят на групите, зависи от работното напрежение на блока (типично 230 V – 25 kV, но има кондензаторни батерии с напрежение до 150 kV) и неговата WN (от няколко kVAR до около 1 MVAR).